شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۴ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۸۸۴

  • قدرت بازدارندگی ایران در بالاترین سطح است

    دنياي اقتصاد: محسنی اژه‌ای، رئیس قوه‌قضائیه و جمعی از اعضای شورای عالی قوه‌قضائیه، روز گذشته از آخرین دستاورد‌های نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در محل نمایشگاه دائمی این نیرو بازدید کردند. «از ایده تا محصول برای ایران قوی» نام نمایشگاهی است که در آن به‌روزترین و جدیدترین دستاورد‌ها و محصولات نظامی و دفاعی دانشمندان و متخصصان نیروی هوافضای سپاه پاسداران به نمایش گذاشته شده است.
  • بازدارندگی ناتمام بایدن در مقابل ایران

    دنیای‌اقتصاد: نشریه هیل در تحلیلی از استراتژی بازدارندگی دولت دموکرات بایدن در مقابل ایران و گروه‌های نیابتی نزدیک به آن می‌نویسد: روند حملات علیه نیروهای آمریکایی در طول دو ماه گذشته روند تصاعدی به خود دیده است و ایالات متحده هم به‌رغم پاسخ متقابل، نتوانسته بازدارندگی را ایجاد کند. اشتباه دولت بایدن این است که به‌جای هدف قرار دادن دارایی‌های استراتژیک ایران، سراغ گزینه‌های تاکتیکی رفته است.
  • استان تهران سه‌پاره می‌شود

    دنياي اقتصاد: استاندار پایتخت روز گذشته جزئیاتی از تقسیم‌بندی تقسیمات کشوری غرب و شرق استان تهران اعلام کرد و گفت که برای غرب استان تهران با مرکزیت شهریار پیش‌بینی‌ها و پیشنهادهایی شده است. بخش دیگر هم به شرق تهران مربوط است که با مرکزیت ورامین یا دماوند شکل خواهد گرفت. او البته تاکید کرد که احتمالا تا پایان دولت سیزدهم این تقسیمات انجام می‌شود. با این حال نمایندگان مجلس در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» تاکید کردند که ثبت تقاضا برای تفکیک استان‌های بزرگ در مجلس افزایش یافته است.
  • آسیب پدافند اسرائیل در مقابل «فتاح ۲»

    دنیای‌اقتصاد: در پی رونمایی ایران از موشک هایپرسونیک «فتاح ۲» رسانه‌‌‌های انگلیسی با ارائه جزئیاتی درباره قابلیت‌‌‌های آن، این موشک را قدرتمند توصیف و تاکید کردند که قادر است پدافند هوایی رژیم صهیونیستی را شکست دهد.روزنامه دیلی تلگراف در گزارشی نوشت که جمهوری اسلامی ایران از موشک مافوق صوت جدیدی رونمایی کرده است که می‌‌‌گوید، قادر است ۱۵ برابر سریع‌‌‌تر از سرعت صوت پرواز کند و پدافند هوایی اسرائیل را شکست دهد.
  • دیپلماسی فعال ایران در بحران غزه

    دنیای‌اقتصاد: سفارت ایران در تایلند در شبکه‌‌‌های اجتماعی اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران، روز جمعه روند آزادی ۱۰ گروگان تایلندی از غزه را تسهیل کرده و در روز شنبه لیستی از اسامی را در اختیار گروه فلسطینی حماس قرار داده است. به گزارش خبرگزاری رویترز، این درخواست توسط حماس پذیرفته شد و ۱۰ زندانی تایلندی پس از آتش‌بس آزاد شدند.
  • توقیف دومین کشتی اسرائیلی

    ایسنا: رسانه آمریکایی آسوشیتدپرس روز یکشنبه به نقل از شرکت اطلاعاتی خصوصی «آمبرلی» خبر داده یک کشتی مرتبط با رژیم صهیونیستی توسط «نیروهای ناشناس» در ساحل عدن در جنوب یمن توقیف شده است. این شرکت امنیت دریایی انگلیسی گزارش داده که چند نیرو روی این کشتی هلی‌‌‌برن شده‌‌‌اند. امبرلی می‌‌‌گوید نفتکش «سنترال پارک» که تحت مالکیت و مدیریت خطوط کشتیرانی «زودیاک» قرار دارد، در خلیج عدن توقیف شده است. گزارش شده این کشتی متعلق به «ایال اوفر» تاجر اسرائیلی است. آسوشیتدپرس نوشته هنوز مشخص نیست چه طرفی این اقدام را انجام داده و این در حالی است که عدن تحت کنترل دولت مستعفی یمن قرار دارد. خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌‌‌گوید ناوگان پنجم ایالات‌متحده که در منطقه حضور دارد، سوال این رسانه درباره این اتفاق را بی‌‌‌پاسخ گذاشته است. امبرلی گزارش داده است: «به نظر می‌رسد نیروی دریایی آمریکا درگیر این اتفاق شده و از کشتی‌‌‌های دیگر خواسته از این منطقه دور شوند.»
  • رایزنی‌‌‌های تهران و آنکارا درباره غزه

    ایسنا: در گفت‌وگوی تلفنی حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، تحولات فلسطین و برخی موضوعات دوجانبه مورد گفت‌وگو و تبادل نظر قرار گرفت. امیرعبداللهیان در این گفت‌وگوی تلفنی با تاکید بر لزوم توقف کامل جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین در غزه و کرانه غربی گفت: «لازم است ایران و ترکیه به همراه سایر کشورهای اسلامی اقدامات نیرومندتری را در حمایت از ملت فلسطین انجام دهند.» وزیر امور خارجه ایران با ابراز خرسندی از روند رو به رشد همکاری‌‌‌های دو کشور در حوزه‌های مختلف، ابراز امیدواری کرد که با تداوم دیپلماسی سطح عالی میان دو کشور، شاهد تقویت و تعمیق روزافزون همکاری‌‌‌های فی‌مابین باشیم. وزیر خارجه ترکیه نیز در این گفت‌وگو بر عزم ترکیه برای تلاش به منظور استمرار آتش‌‌‌بس در غزه تاکید کرد. فیدان همچنین روابط دوجانبه ایران و ترکیه را بسیار غنی و دارای ابعاد متنوعی دانست و ابراز اطمینان کرد که تداوم رایزنی‌‌‌ها و دیدارها بین مقامات عالی دو کشور به توسعه هر‌چه بیشتر مناسبات فی‌‌‌مابین منجر خواهد شد.
  • کنعانی: ایران قضیه فلسطین را دستاویز برای مذاکرات دیگر قرار نمی‌دهد

    ایسنا: ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در یک سخنرانی با بیان اینکه قضیه فلسطین، قضیه اصولی جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی ایران است، گفت: «جمهوری اسلامی ایران در مناسبات منطقه و بین‌المللی خود قضیه فلسطین را دستاویزی برای احیانا مذاکرات درخصوص دیگر موضوعات قرار نمی‌دهد.» وی افزود: «ما هیچ‌گاه اهمیت موضوع فلسطین را به فراموشی نسپرده‌ایم.»
  • هجدهمین دیدار باقری و همتای هندی‌‌‌اش

    ایسنا: آریندام باغچی، سخنگوی وزارت خارجه هند در توییتی اعلام کرد که وینای موهان کواترا قائم‌مقام وزیر امور خارجه این کشور در سفری دو روزه به ایران آمده است. او روز گذشته برای هجدهمین بار با همتای خود علی باقری‌کنی معاون وزیر خارجه رایزنی کرد. جنبه‌‌‌های مختلف روابط دوجانبه و همچنین دیدگاه‌‌‌های مشترک در مورد مسائل منطقه‌‌‌ای در سفر وی به تهران بررسی شد.
  • وجهه اسرائیل به عنوان وزنه متقابل علیه ایران، زائل شد

    دنیای‌اقتصاد: اصول راهنمای رویکرد ایالات متحده آمریکا در خاورمیانه نسبت به پیش از ۷ اکتبر، دگرشی نداشته است. هرچند این منازعه فوریت دخالت و تعامل آمریکا در منطقه را افزایش داد، اما تنها یکی از چند تحولی است که نیازمند رهبری دوباره آمریکاست. دانیل موتون مدیر سابق سیاست دفاعی و سیاسی– نظامی آمریکا در خاورمیانه و شمال آفریقا در دولت بایدن در شورای آتلانتیک نوشت: جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا و برت مک گورک نماینده ویژه‌اش در امور خاورمیانه، در فوریه گذشته «دکترین بایدن» برای خاورمیانه را در شورای آتلانتیک ارائه کردند: شراکت، بازدارندگی، دیپلماسی، درهم‌بافتگی و ارزش‌ها.
  • نمره قبولی برای وزارت خارجه در بحران غزه

    ایسنا: حمیدرضا آصفی، سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه در گفت‌وگویی درباره جنگ فلسطین و اسرائیل و تحرکات ایران در این خصوص گفت:«دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران و تحرکات وزارت خارجه در ارتباط با تحولات اخیر در منطقه و غزه، دیپلماسی موفقی بوده است.» آصفی با اشاره به توافق اخیر حماس و رژیم صهیونیستی برای توقف چهار روزه جنگ جهت تبادل اسرای غیرنظامی و تسهیل ارسال کمک‌‌‌های انسان‌‌‌دوستانه به غزه تصریح کرد: «پذیرش آتش‌‌‌بس از سوی رژیم صهیونیستی یک عقب‌نشینی کامل از سوی این رژیم بود.»
  • کاهش مزیت‌های نظامی اسرائیل

    عبدالخالق عبدالله استاد دانشگاه زاید ابوظبی در توییتی نوشت: مزیت‌های نظامی اسرائیل در حال کاهش است. شکست حماس با نیروی نظامی، اگر نگوییم غیرممکن، دشوار است. فناوری، شکاف بین دولت‌‌‌ها و شبه‌نظامیان و گروه‌های غیردولتی را کاهش داده است و به آنها امکان تقلید از عملیات دولت‌ها را می‌دهد.
  • کشتار کم‌سابقه اسرائیل در غزه

    خالد الدخیل جامعه‌شناس عربستانی در توییتی نوشت: غیرنظامیان غزه، تحت رگبار اسرائیل، با سرعتی تاریخی کشته می‌شوند. کارشناسان می‌گویند حتی یک ارزیابی محافظه‌کارانه از آمار تلفات گزارش‌شده غزه نشان می‌دهد که میزان مرگ و میر در طول حمله اسرائیل در دو دهه گذشته کم‌سابقه است.
  • تغییر موضع قاهره در قبال فلسطین؟

    احمد بروایه پژوهشگر مسائل مصر در توییتی نوشت: صحبت‌های اخیر عبدالفتاح السیسی در مورد قبول تشکیل دولت خلع سلاح شده فلسطینی در مرزهای ۱۹۶۷ سوای از بزرگنمایی‌های رسانه‌ای نشان‌دهنده آغاز تغییر موضع قاهره (احتمالا تحت فشار‌های بین‌المللی یا به طمع حل بحران اقتصادی) است. باید دید موضع اخیر رئیس‌جمهور مصر تنها به مثابه سر خم کردن در برابر توفان است یا اینکه واقعا آغاز تغییر رفتار خواهد بود.
  • نبض اسلام‌گرایی در اقلیم کردستان عراق

    اردشیر پشنگ پژوهشگر مسائل عراق در توییتی نوشت: اسلام‌‌‌گرایی در اقلیم کردستان که بیشتر جریان‌های روشنفکری را تحت‌‌‌الشعاع خود قرار داده، همچنان پرشتاب درحال گسترش‌‌‌ است. خبرگزاری خانه‌‌‌کتاب کُردی به نقل از وزارت روشنفکری اقلیم گزارش داده در نمایشگاه بین‌المللی کتاب سلیمانیه همچون پارسال بیشترین فروش از آن کتاب‌های اسلامی‌‌‌ است.
  • معادلات جدید در بازار نفت

    مریم پاشنگ پژوهشگر حوزه انرژی در توییتی نوشت: بازارنفت در زمره بازارهای رقابتی نیست و ترکیبی از oligopoly یعنی نفوذ گروه کوچکی از تولیدکنندگان، oligopsony یا نفوذ تعدادی از مصرف‌کنندگان و دخالت‌‌‌های دولت‌ها از طریق مقررات، مالیات و سوبسیدها (که بیشتر مصرف‌کنندگان را هدف قرار می‌دهد) است. ابزاری مثل جنگ قیمت‌ها یا تحریم‌های نفتی بر اساس معادلات بازارهای نفت در گذشته طراحی شده و برای شرایط فعلی بازارها مناسب نیست. حتی تعیین سقف قیمتی برای نفت روسیه هم عملا شکست خورده است. گسترش جغرافیای عرضه و جغرافیای تقاضا در دو دهه اخیر معادلات سیاسی و ژئوپلیتیک را تغییر داده است.
  • عکس روز - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶

    پاییز در دریاچه الندان ساری/ ایلنا
  • دست فردوست به شرکت مس سرچشمه نرسید

    رضا نیازمند: فردوست اصرار داشت و گزارش‌های متعدد نوشت که اگر نام سازمان برده نشود و اگر در سازمان دزدی رخ دهد، سازمان بازرسی شاهنشاهی نمی‌تواند به سازمان گسترش برود و رسیدگی کند. شاه در جواب گفته بود اگر چنین گزارشی به دست شما رسید برای من بفرستید. من از سازمان توضیح می‌خواهم اگر توضیح آنها قانع‌کننده نبود، اجازه می‌دهم بازرسی کنید. فردوست بسیار عصبانی شده بود و برای من خط و نشان کشید تا من از سازمان گسترش رفتم. در قانون شرکت مس سرچشمه هم مانند سازمان گسترش نوشته شده بود که این شرکت مستقل از دولت است و قوانین دولتی را نمی‌توان به این شرکت تسری داد. باز فردوست نتوانست بازرسان خود را برای بازرسی به شرکت مس سرچشمه بفرستد.
  • دکه - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶

    روزنامه هم‌میهن که دیروز عکس صفحه اول خود را به تصویر بیتا فرهی، بازیگر تازه درگذشته سینمای ایران اختصاص داد، در تیتر یک خود با عنوان «سارقان از ساقیان بیشتر شدند» به موضوع بالا رفتن آمار سرقت در تهران پرداخت: «با وجود آنکه سردار محمد قنبری، رئیس پلیس آگاهی فراجا در ۱۵ آبان امسال در خبرگزاری فارس از کاهش سرقت خبر داده بود، روز گذشته ابوالفضل نیکوکار، سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران اعلام کرد که برای نخستین بار در تهران، بیشترین محکومان و متهمان در زندان‌های سه‌گانه تهران، سارقین هستند؛ در‌حالی‌که قبلا این جایگاه در اختیار محکومان مواد مخدر بوده است.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر