شماره روزنامه ۶۱۴۱
|

  • رهنمودهای مراجع تقلید به دولت

    دنیای اقتصاد: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور روز پنج‌شنبه در نخستین سفرش به شهر مقدس قم پس از انتصابش به عنوان رئیس دولت چهاردهم، با برخی از علما و مراجع عظام تقلید از جمله آیت‌الله‌العظمی عبدالله جوادی‌آملی، آیت‌الله نوری همدانی، آیت‌الله‌العظمی ناصر مکارم شیرازی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید‌جواد شهرستانی، نماینده آیت‌الله‌العظمی سید‌علی سیستانی، آیت‌الله جعفر سبحانی، آیت‌الله شبیری‌زنجانی دیدار و گفت‌وگو کرد. رئیس‌جمهوری همچنین با حضور در حرم حضرت معصومه‌(س)، بارگاه مطهر کریمه اهل بیت‌(ع) را زیارت کرد.
  • موج سوم تنش در روابط تهران-برلین

    دنیای اقتصاد: روابط پرچالش ایران و آلمان از روز پنج‌شنبه دستخوش موج جدیدی از تنش‌ها شده است. از تعطیلی کنسولگری‌های ایران در سه شهر مونیخ، هامبورگ و فرانکفورت آلمان تا احضار کاردار آلمان در تهران به باغ ملی. تنش‌هایی که بخشی از آن معطوف به رویکردهای خانم وزیر خارجه چپ‌گرای آلمان پس از اجرای حکم جمشید شارمهد آلمانی ایرانی‌تبار و سرکرده گروهک تروریستی تندر است.
  • ورود مین‌‌‌های دریایی به معادله امنیتی منطقه

    دنیای‌اقتصاد: در سال ۱۹۸۴، یک اقدام خرابکارانه به‌وسیله کارگذاشتن مین‌‌‌های دریایی که انتساب آن همچنان مورد بحث است، ناوبری را در دریای سرخ، کانال سوئز و تنگه باب‌المندب مختل کرد. لئوناردو جاکوپو ماریا مازوکو، تحلیلگر تحقیقاتی که بر روی امور امنیتی و دفاعی منطقه خلیج فارس متمرکز است، در مطلبی برای مرکز استیمسون نوشت: در پاسخ به درخواست‌‌‌های منطقه‌‌‌ای، ائتلاف به رهبری ایالات متحده، عملیات متقابلی را انجام داد و کشتیرانی ایمن را به آبراه استراتژیک متصل به دریای مدیترانه و اقیانوس هند بازگرداند.
  • چرخه مرگبار در خاورمیانه

    دنیای‌اقتصاد: «در حالی که اسرائیل استراتژی «تنش همیشگی» را به آغوش می‌کشد، ناامیدی بر بیروت حاکم شده است.» نشریه آمریکایی پولیتیکو ۱ نوامبر در گزارشی از آخرین تحولات میدانی در خاورمیانه می‌نویسد: گیج و خسته... یک مادر شیعه لبنانی که چهار فرزند دارد به نوزادش اشاره می‌کند - فرزند پنجم او در راه است. ماه گذشته، سمره و فرزندان خردسالش در جلوی مغازه‌‌‌ای متروکه و ویران، در چند صدمتری گرند سریال - ساختمان باشکوهی که دفاتر نخست‌‌‌وزیری لبنان را در خود جای داده است- اتراق کرده اما به سختی می‌‌‌خوابند.
  • گفت‌وگوهای سازنده غریب‌‌‌آبادی و «گروسی» در وین

    ایسنا: معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با «رافائل گروسی‌» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار و رایزنی کرد. کاظم غریب‌آبادی معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در شبکه اجتماعی ایکس در ارتباط با این دیدار نوشت: «در وین با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار و درخصوص طیفی از موضوعات، از جمله همکاری‌‌‌ها و تعاملات طرفین، گفت‌وگوی سازنده‌‌‌ای داشتم.»
  • ایران به آتش بس فکر می‌کند

    دنياي اقتصاد: علی لاریجانی، دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی در گفت‌وگو با خبرآنلاین در تشریح تحولات منطقه تاکید کرد که جمهوری اسلامی علاقه‌مند به درگیری نیست. او همچنین تاکید کرد که ایران به آتش‌بس فکر می‌کند. لاریجانی در ادامه تصریح کرد درباره ۷اکتبر با ایران مشورتی نشده است.
  • احتمال افزایش برد موشک‌های ایران

    کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در گفت‌وگو با المیادین گفت: در مورد مساله برد موشک‌ها تا به حال حساسیت غربی‌ها، به خصوص اروپایی‌ها را لحاظ می‌کردیم، ولی وقتی آنها حساسیت‌های ما را به‌خصوص در موضوع تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران لحاظ نمی‌کنند، دلیلی ندارد که ما هم حساسیت‌های آنان را در نظر بگیریم. لذا احتمال اینکه برد موشک‌های ایران افزایش یابد، وجود دارد.
  • تغییرات، گسترده‌تر از بودجه ۱۴۰۳ است

    دنیای اقتصاد: کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در مجلس شورای اسلامی در حالی روز سه‌شنبه به تصویب رسید که شرطی برای تصویب این لایحه از سوی رئیس مجلس مبنی بر اصلاح این لایحه اعلام شد و از سوی پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه‌وبودجه نیز مورد پذیرش قرار گرفت. علاوه بر این تاجگردون، رئیس کمیسیون تلفیق بودجه نیز بر لزوم اصلاح لایحه بودجه در مجلس تاکید کرد. اگرچه هر ساله تغییراتی از سوی مجلس بر لایحه بودجه‌ای که دولت پیشنهاد می‌دهد انجام می‌شود، اما به نظر می‌رسد که این‌بار این تغییرات گسترده‌تر از قبل باشد و در همین راستا قالیباف چندبار از رئیس سازمان برنامه‌وبودجه برای موافقت با تغییرات و اصل ۷۵‌ای نکردن لایحه تغییر یافته در مجلس قول گرفت و این موضوع را مورد تاکید قرار داد. بر اساس اصل ۷۵ قانون اساسی طرح‌های قانونی و پیشنهادها و اصلاحاتی که نمایندگان در خصوص لوایح قانونی عنوان می‌کنند و به تقلیل درآمد عمومی یا افزایش هزینه عمومی می‌انجامد، در صورتی قابل طرح در مجلس است که در آن طریق جبران کاهش درآمد یا تامین هزینه جدید نیز معلوم شده باشد.
  • فرمول همکاری با رقبا و دشمنان

    دنیای اقتصاد: در ژوئیه ۲۰۰۹، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه وقت، اولین سخنرانی مهم سیاست خارجی خود را در شورای روابط خارجی ایراد کرد. او استدلال کرد که ایالات متحده هنوز نیاز دارد تا یک رهبر جهانی باشد، اما باید به روشی متفاوت از دوران جنگ سرد اعمال رهبری کند. او گفت: «ما با القای همکاری بیشتر میان تعداد بیشتری از بازیگران و کاهش رقابت، از دنیای چندقطبی به سوی دنیای چندشراکتی، رهبری ایجاد خواهیم کرد.»
  • اعراب در جست‌وجوی ثبات ازدست‌رفته

    دنیای اقتصاد: جنگ اسرائیل علیه حماس در غزه و ترورها، جنگ‌‌‌ نفتکش‌‌‌ها و حملات پهپادی که در سراسر خاورمیانه به صورت گسترده جریان دارد، به این معنی است که کشورهای حاشیه خلیج فارس در خطر هستند. به گزارش فارن پالیسی، با نزدیک شدن به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، دو قدرت عربی منطقه‌‌‌ای یعنی عربستان سعودی و امارات متحده ممکن است با پیروزی معاون فعلی رئیس‌جمهور کامالا هریس، نامزد دموکرات‌‌‌ها در ریاست جمهوری، به سمت ثبات متمایل شوند. اما سیاست‌‌‌های هریس ممکن است ثباتی را که آنها می‌‌‌خواهند به ارمغان نیاورد.
  • تعیین مسیر حزب‌الله

    دنياي اقتصاد: شیخ نعیم قاسم در نخستین سخنرانی خود به عنوان دبیرکل حزب‏‏‌الله گفت: برنامه کاری من ادامه برنامه کاری رهبرمان سید‌حسن نصرالله در همه زمینه‌های سیاسی، جهادی، اجتماعی و فرهنگی است. ما به اجرای طرح جنگی که سید نصرالله با رهبری مقاومت تدوین کرده است، ادامه خواهیم داد و در چارچوب رویکردهای سیاسی تعیین شده در مسیر جنگ باقی خواهیم ماند. او همچنین تاکید کرد: امکانات حزب‏‏‌الله گسترده است و میدان نبرد بهبود حزب‏‏‌الله را از حملاتی که در معرض آن قرار گرفته بود، اثبات و تایید می‏‏‌کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر