سخنگوی وزارت خارجه در برنامه خبری تاکید کرد
جنگ سفارتخانهها بردی برای عربستان نخواهد داشت
به گزارش خبرگزاری فارس، او درباره اعدام شیخ نمر توسط دولت آلسعود گفت: «اگر نگاه سریع به تحولات عربستان بیندازیم واقعیت این است که عربستان در شرایطی خودش را تعریف میکند که ایجاد بحران و تنش به نحوی در خدمت سیاست خارجی خودش و موجودیت آن است.
به گزارش خبرگزاری فارس، او درباره اعدام شیخ نمر توسط دولت آلسعود گفت: «اگر نگاه سریع به تحولات عربستان بیندازیم واقعیت این است که عربستان در شرایطی خودش را تعریف میکند که ایجاد بحران و تنش به نحوی در خدمت سیاست خارجی خودش و موجودیت آن است. ما در مقطعی به سر میبریم که عربستان چند سالی است که از سیاست تاریخی خود که معروف به نوعی محافظهکاری بوده خارج شده و نوعی سیاست پرخاشگرانه و تهاجمی را پیش گرفته که البته این را باید در لایههای عمیقتر نگاه کرد.» به گفته جابریانصاری، سیاستی که عربستان اتخاذ کرده سیاست جنگ در همه جبههها و رویارویی همهجانبه با همه واقعیات محیطی خودش است. او افزود عربستان سعودی منتظر ساعت صفر بود. سخنگوی وزارت خارجه درباره میانجیگری برخی کشورها برای برقراری رابطه ایران و عربستان گفت: «ما به دنبال افزایش تنش نیستیم و در اوج بحرانآفرینیهای عربستان به صراحت اعلام میکنیم سیاست ایران تشدید تنشها بین همسایگان و کشورهای اسلامی نیست و از مساعی جمیله، مواضع مثبت و حسن نیت دولتهای اسلامی و غیراسلامی که با حساسیت نسبت به تحولات اخیر واکنش نشان دادند و برای انجام مساعی جمیله ابراز آمادگی کردند، استقبال کرده و از آنها تشکر میکنیم.» او درباره قطع رابطه ریاض با تهران نیز گفت: «در حمله به سفارت عربستان، جمهوری اسلامی ایران موضع شفافی اتخاذ کرد.» جابریانصاری افزود: «آنچه عربستان دنبال میکند، ایجاد تنش و بحرانآفرینی است.»
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: «زمانی که تحلیل عربستان این است که به دنبال تنشآفرینی است، طبیعی است که جمهوری اسلامی را در نقطه مقابل خود احساس میکند. اولا که جمهوری اسلامی برآمده از مردم است و به همین جهت با بحرانی که عربستان با آن روبهرو است، یعنی بحران هویت مشروعیت و کارآمدی روبهرو نیست.» جابریانصاری توضیح داد که سیاستهای ایران دقیقا در نقطه مقابل عربستان قرار دارد و هرچه آنها سیاست خود را مبتنی بر جنگ در همه جبههها تعریف میکنند، تهران دقیقا در نقطه مقابل قرار دارد.
او افزود: «ما نیازی به ایجاد تنش نداریم و به دنبال ثبات هستیم و به همین جهت هم ادبیات سیاسی ما هم در همین راستا است.» جابریانصاری در پاسخ به سوالی درخصوص احتمال جنگ و درگیری گفت: «عربستان در چارچوب همان استراتژی که صحبت کردم تا سطوحی از رویارویی و جنگ مستقیم در هدفگیریهای خود تعریف کرده، ولی اینکه آیا بازیگران دیگر منطقه و جهان چنین اجازهای به آن خواهند داد که این مسیر آتشافروزی را ادامه دهد، محل تردید است. عربستان حداقل در سطوحی از جنگ محدود شاید احساس میکند وضعیت را برای آن بهتر خواهد کرد.» او با اشاره به جنگ یمن نیز گفت: «عربستان نقش تخریبی برای خود تعریف کرده است و نقش سازندهای مبتنی بر منافع عربستان برای خود تعریف نمیکند. ما نباید اجازه دهیم عربستان هزینههای مبتنی بر تخریب را بر کل منطقه افزایش دهد.» سخنگوی وزارت خارجه درباره حمله موشکی هواپیماهای سعودی به سفارت ایران در صنعا با یادآوری این نکته که سفارت ایران در بیروت هدف حملات اتباع عربستان قرار گرفت، افزود: «عربستان در جنگی که به ملت یمن تحمیل کرده بارها مناطق پیرامونی سفارت ایران را هدف قرار داده و علاوه بر آن اماکن دیپلماتیک دیگر را هدف قرار داده است.» او ابراز امیدواری کرد که عربستان به بازی اینگونه خود در قبال اماکن دیپلماتیک و دیپلماتها از طرق مستقیم و غیرمستقیم پایان دهد.
همراهی کشورها با ریاض
جابریانصاری با اشاره به تلاش عربستان برای همراه کردن برخی کشورها با خود گفت: «در سطح بینالمللی نوع واکنشها همراه با عربستان نبوده و در سطح جهان اسلام دولتهای مهمی از جهان اسلام مثل اندونزی، پاکستان و ترکیه صراحتا ضمن تاکید بر حفاظت از اماکن دیپلماتیک، آنچه را که عربستان میخواست (جنگ سفارتخانهها) پاسخ ندادند.»
محتوای تماسهای کری و ظریف
سخنگوی وزارت خارجه درباره تماسهای اخیر انجام شده بین کری و ظریف نیز گفت: «تماسها همچون تماسهای قبل است؛ سیاست ایران مذاکره با آمریکا درباره مسائل منطقه نیست و همواره در دو سال گذشته گفتوگوهای ایران و آمریکا بر محور مسائل مرتبط با برجام بوده و این قاعده در تماسهای اخیر هم حاکم است.» او درباره زمان اجرایی شدن برجام توضیح داد: «اگر همه امور در جدولهای زمانی پیش برود، در زمان خود برجام اجرایی خواهد شد. بازه زمانی هنوز خاتمه نیافته است. اگر گفتوگوهایی که در حال حاضر در ارتباط با آخرین جزئیات اقدامات فنی برجام پیش برود و اقدامات نهایی توسط آژانس انجام شود، قاعدتا زمان خیلی دوری نخواهد بود.» سخنگوی وزارت خارجه افزود: «گفتوگوهای اخیر ظریف و کری درباره آخرین جزئیات مسائل اجرایی برجام بوده، ولی آمریکاییها در طول گفتوگوها تلاش کردند درباره مسائل منطقهای صحبت کنند، نکاتی را گفتند و شنیده شده، ولی هیچ گفتوگویی در این زمینه انجام نشده است.»
میانجیگری واشنگتن؟
او درباره میانجیگری واشنگتن بین تهران و ریاض نیز عنوان کرد: «آمریکاییها خودشان در شرایط قطع رابطه با ایران هستند و تصور اینکه آنها در انقطاع رابطه دیپلماتیک با ایران هستند و بخواهند میانجیگری کنند، تصور منطقی نیست. تصور دولتی که خودش قطع رابطه دارد و نقش میانجی را صورت دهد، منطقی نیست و آنها چنین کاری را انجام ندادهاند.» همچنین سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر حسن روحانی به پاریس و رم گفت که در پایان هفته اول بهمن ماه حسب توافق بین دولتهای ایتالیا و فرانسه سفر به تعویق افتاده رئیسجمهوری به این دو کشور انجام میشود.
ارسال نظر