علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی:
امکان تبادل سوخت از نقاط قوت برجام است
گروه دیپلماسی: پس از آنکه روز دوشنبه نخستین نشست کمیسیون مشترک برجام میان ایران و گروه ۱+۵ برگزار شد، وزارت امور خارجه ایالاتمتحده و اتحادیه اروپا با صدور بیانیههای جداگانهای، به پایبندی همه طرفهای توافق به تعهداتشان در مسیر اجرایی شدن برجام تاکید کردند.
اتحادیه اروپا با صدور بیانیهای با اعلام اینکه کمیته مشترک برجام برای نظارت بر چگونگی پیشرفت کار، در برنامهای تعیین شده هر سه ماه یک بار یا در صورت نیاز زودتر و در سطح روسا تشکیل خواهد شد، تاکید کرد: «جلسه بعدی این کمیته پیش از تاریخ به اجرا در آمدن برجام خواهد بود.
گروه دیپلماسی: پس از آنکه روز دوشنبه نخستین نشست کمیسیون مشترک برجام میان ایران و گروه ۱+۵ برگزار شد، وزارت امور خارجه ایالاتمتحده و اتحادیه اروپا با صدور بیانیههای جداگانهای، به پایبندی همه طرفهای توافق به تعهداتشان در مسیر اجرایی شدن برجام تاکید کردند.
اتحادیه اروپا با صدور بیانیهای با اعلام اینکه کمیته مشترک برجام برای نظارت بر چگونگی پیشرفت کار، در برنامهای تعیین شده هر سه ماه یک بار یا در صورت نیاز زودتر و در سطح روسا تشکیل خواهد شد، تاکید کرد: «جلسه بعدی این کمیته پیش از تاریخ به اجرا در آمدن برجام خواهد بود.» به گزارش «ایرنا» اتحادیه اروپا این بیانیه را در پایان نخستین جلسه کمیته مشترک برنامه جامع اقدام مشترک در روز دوشنبه صادر کرد و به تشریح دستاوردها و جدول زمانی تشکیل جلسات این کمیته پرداخت. در این بیانیه آمده است: «18اکتبر بهعنوان تاریخ تصویب برجام در موضوع فعالیتهای هستهای ایران تعیین شده بود و روز دوشنبه، نشست افتتاحیه کمیته مشترک برنامه هستهای ایران طبق مفاد برجام، برای نظارت بر چگونگی اجرایی شدن این توافقنامه در شهر وین تشکیل جلسه داد.»
این نشست در سطح روسای سیاسی کشورهای شرکتکننده و به ریاست «هلگا اشمید» معاون مسوول روابط خارجی اتحادیه اروپا و با مشارکت ایران، چین، روسیه، فرانسه، آلمان، روسیه، بریتانیا و ایالاتمتحده برگزار شد. این نشست مشترک برای بررسی و پیادهسازی تاریخ تعیین شده حول محور مسائل هستهای و لغو تحریمها و اجرای برجام، با حضور کشورهای شرکتکننده در مذاکرات تشکیل شد. در ادامه بیانیه آمده است: «در جلسه مشترک برجام، نمایندگان همه کشورهای شرکتکننده بر تعهدات خویش در قبال اجرای سریع برجام تاکید دوباره داشتند.» وزارت امور خارجه آمریکا نیز درباره نخستین نشست کمیسیون مشترک برجام، بیانیهای صادر و در آن تاکید کرد: «همه طرفهای این توافق به تعهداتشان در مسیر اجرایی شدن پایبند هستند.» به گزارش «ایسنا» به نقل از پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، در این بیانیه آمده است: «تام شانون، مشاور وزیر امور خارجه ایالاتمتحده، هدایت تیم آمریکا در نخستین جلسه کمیسیون مشترک درباره اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را در روز ۱۹ اکتبر در شهر وین اتریش برعهده داشت که وظیفه نظارت بر روند اجرای این توافق را دارد. در این نشست استیون مال، هماهنگکننده وزارت امور خارجه نیز به تام شانون ملحق شد.» در این بیانیه تاکید شده است: «همه کشورهای مرتبط با برجام، یعنی اعضای گروه ۱+۵، ایران و یک مقام بلندپایه اتحادیه اروپا در این نشست حضور داشتند و شرکتکنندگان روی سازماندهی اقدامات ضروری، انجام رایزنیها و فعالیتهای مرتبط در کمیسیون برای روز اجرای برجام تمرکز کردند. شرکتکنندگان در این جلسه آخرین اطلاعات ضروری از ایران را درباره برنامههایش برای عمل به تعهدات اتمیاش شنیدند. همچنین در این نشست، شانون و مول، دیگر اعضای کمیسیون را در جریان آخرین اقدامات آمریکا در روز تصویب طرح جامع اقدام مشترک و تلاش برای عمل به تعهداتمان قرار دادند.» در ادامه بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا آمده است: «در حاشیه نشست این کمیسیون، کارشناسان هستهای و تحریمی با همتایان خود از دیگر طرفهای برجام و همچنین کارشناسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی دیدار و گفتوگو کردند تا این موضوع تضمین شود که همه طرفها به تعهداتشان در راه اجرایی شدن پایبند هستند.»
تکذیب تفاوت در متن برجام
از سوی دیگر سخنگوی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه تفاوت میان سند برجام که در مجلس ایران تصویب شده و سند برجام که در مذاکرات وین به تصویب رسیده است را تکذیب کرد. به گزارش «ایرنا» به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شبکه تلویزیونی «ایپیتیان»، مایا کوتسیانچیچ، سخنگوی فدریکا موگرینی که در یک نشست خبری شرکت کرده بود، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه متنی که مجلس ایران از برجام تصویب کرده است با متنی که مذاکرهکنندگان در وین آن را امضا کردهاند، متفاوت است، گفت: «هرگز چنین نیست. در بیانیه مشترکی که فدریکا موگرینی و جواد ظریف وزیر خارجه ایران امضا کردند توضیحات مفصلی داده شده است. هیچ موضوع دیگری نیست که من بخواهم آن را اضافه کنم و چنین چیزی صحت ندارد.»
خروج اورانیوم
از سوی دیگر و در شرایطی که عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران و رئیس ستاد اجرایی برجام، از انجام مذاکرات با چند کشور برای فروش اورانیوم غنی شده در مقابل دریافت اورانیوم طبیعی خبر داده است، ولادیمیر وورونکوف، نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین، روز سهشنبه، پیشبینی کرد: «خروج اورانیوم کم غنا از ایران به روسیه ممکن است در دو یا سه ماه آینده آغاز شود.» او در گفتوگو با خبرگزاری اینترفاکس، ضمن بیان این مطلب تاکید کرد که انتقال اورانیوم کم غنای ایران به روسیه در چارچوب توافقهای ناشی از برجام (برنامه جامع اقدام مشترک بین ایران و ۱+۵) انجام میشود. وورونکوف افزود: «همه اسناد مرتبط مورد توافق قرار گرفته و به زودی تصویب خواهد شد.» در عین حال علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران، فراهم شدن امکان تبادل سوخت هستهای را از نقاط قوت برجام برای ایران دانست و گفت: «به همین منظور، برای تبادل سوخت هستهای با روسها مذاکرات بسیار فشردهای با مقامات این کشور داشتهایم.»
ارسال نظر