اعتبار اوباما در گرو توافق هستهای
اگر مذاکرهکنندگان هستهای میان ایران و گروه ۱+۵ به توافق دست یابند کنگره آمریکا ۶۰ روز فرصت خواهد داشت تا متن توافق را مورد بازبینی قرار دهد و در صورت لزوم قطعنامهای در تایید یا رد آن صادر کند.
اگر مذاکرهکنندگان هستهای میان ایران و گروه 1+5 به توافق دست یابند کنگره آمریکا 60 روز فرصت خواهد داشت تا متن توافق را مورد بازبینی قرار دهد و در صورت لزوم قطعنامهای در تایید یا رد آن صادر کند. با توجه به اینکه چین و روسیه در این رایزنیها در طرف ایران قرار دارند، تهران به دنبال دست یافتن به امتیازات بیشتر از آمریکا، فرانسه، بریتانیا و آلمان است. همچنین پس از نزدیک به دو سال مذاکره و برگزاری نشست میان طرفها، انگیزه باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا برای دستیابی به یک توافق با ایران افزایش یافته است. در ابتدای این مذاکرات، اوباما شاید به دنبال یک مشروعیت ابدی در منطقه خاورمیانه بود، اما اکنون یک دلیل دیگر نیز مذاکرات را تحتالشعاع قرار داده است: «اینکه رئیسجمهوری آمریکا میترسد اگر در مذاکرات شکست بخورد اعتبارش خدشهدار شود.
اوباما این حقیقت را میداند که دست نیافتن به یک توافق هستهای با جمهوری اسلامی ایران یک فاجعه بزرگ برای وی و حزب دموکرات خواهد بود که سرمایه زیادی روی این ماراتن سیاسی صرف کرده است.» این روزنامه آمریکایی در ادامه گزارش خود به پیامدهای حصول یک توافق و برندگان و بازندگان آن پرداخته و نوشته است: «لازم به ذکر است که برندگان و بازندگان این توافق تنها به ۷ کشور مذاکرهکننده محدود نمیشود. پیامدها یا جنبههای مثبت این توافق بسیار فراتر از این است اما میتوان گفت که برندگان دستیابی به چنین توافقی قطعا رئیسجمهوری اوباما، دولت ایران، حسنروحانی رئیسجمهوری این کشور به علاوه موسسات و شرکتهای غربی خواهند بود.» اوباما در نهایت خواهد توانست یک شب آرام را از سر بگذراند و بگوید که به رویای درازمدت و مشروعیت خود در عرصه سیاست خارجی دست یافته است. از طرفی دیگر، یک توافق هستهای که لغو تحریمها علیه ایران را در پی خواهد داشت برای آنهایی که به دنبال فرصتهای اقتصادی ایران هستند، سودمند خواهد بود.
ارسال نظر