مدل ۳ ضلعی برنامه ششم توسعه تدوین شد
نیاز سرمایهای رشد ۸ درصدی
تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی به تحرک جدی در اقتصاد کشور و جذب سرمایه نیاز دارد. محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی روز گذشته در یک نشست خبری جزئیات مراحل تدوین برنامه ششم توسعه را تشریح کرد. نوبخت با بیان اینکه انتظار داریم برنامه ششم توسعه متحولتر و با جهتگیری متفاوتی نسبت به برنامههای توسعهای گذشته تدوین شود، گفت: قصد ما این نیست که در محیط بسته برای ارتقای جایگاه کشور از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ تصمیمگیری کنیم.
تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی به تحرک جدی در اقتصاد کشور و جذب سرمایه نیاز دارد. محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی روز گذشته در یک نشست خبری جزئیات مراحل تدوین برنامه ششم توسعه را تشریح کرد. نوبخت با بیان اینکه انتظار داریم برنامه ششم توسعه متحولتر و با جهتگیری متفاوتی نسبت به برنامههای توسعهای گذشته تدوین شود، گفت: قصد ما این نیست که در محیط بسته برای ارتقای جایگاه کشور از سال 1395 تا 1399 تصمیمگیری کنیم. بلکه برای حرکت از وضعیت موجود به سمت وضعیت مطلوب در سال 1399 میخواهیم از ظرفیت تمام ایرانیان استفاده کنیم.
3 ضلع برنامه ششم توسعه
بر اساس اعلام نوبخت مدل طراحی شده برای برنامه ششم توسعه شامل ۳ ضلع است. به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی ضلع اول مدل طراحی شده تناسب آن با سند چشمانداز ۲۰ ساله است. نوبخت در این رابطه گفت: برنامه یک دستورالعمل و نقشه راه از وضع موجود برای رسیدن به شرایط مطلوب است. وضع موجود در سال ۱۳۹۵ براساس پیشینهای تعریف میشود که با مروری بر برنامههای توسعهای گذشته به دست آمده است. وی ادامه داد: سال ۱۳۸۴ آغاز اجرای سند چشمانداز ۲۰ ساله بود و از ابتدای اجرای این سند تا کنون ۲ برنامه توسعهای چهارم و پنجم در کشور اجرا شده است و شرایط امروز اقتصاد ایران محصول اجرای این دو برنامه است.
نوبخت تاکید کرد: وضع مطلوب در سال 1399 متاثر از هدف نهایی است که در سند چشمانداز 20 ساله در سال 1404 طراحی شده است.
سخنگوی هیات دولت درباره ضلع دوم مدل طراحی شده تشریح کرد: مدل توسعهای طراحی شده مدلی است که حجت الاسلام حسن روحانی پیش از دوران ریاست جمهوری در کتاب امنیت ملی و نظام اقتصادی ایران به آن اشاره کرده و اهداف تاکید شده در آن نیز با استناد بر اقتصاد بومی و مطلوب تعریف شده است.
به گفته نوبخت سومین ضلع مدل پیشنهادی برای برنامه ششم توسعه آینده پژوهی است. وی در این رابطه گفت: مطالعات آینده نگری نشان میدهد که در محیط ایستا نباید برنامهریزی کرد و برنامه ششم توسعه با رویکرد آینده پژوهی تهیه شده است.
رشد 8 درصدی اقتصاد
نوبخت در بخش دیگری از این نشست رسیدن به متوسط رشد ۸درصدی اقتصاد در قانون برنامه ششم توسعه خبر داد. وی درباره راههای تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد گفت: برای رسیدن به هدف رشد اقتصادی ۸ درصدی باید منابع مالی مورد نیاز تعریف شود. برای کشوری که در سالهای ۹۱ و ۹۲ رشد اقتصادی منفی را تجربه کرده و در سال ۹۳ رشد اقتصادی ۳ درصد را تجربه کرده است رسیدن به رشد اقتصادی سالانه ۸ درصد به سازوکارهای مختلفی از جمله تامین منابع کافی نیاز دارد. وی افزود: برای دستیابی به این رشد نیاز به ۱۰۶۳ هزار میلیارد تومان منابع مالی داریم که با توجه به محدودیت سقف بودجه سنواتی و دولتی، حدود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان مورد نیاز را میتوانیم از منابع داخلی تامین کنیم اما بقیه آن باید از محل منابع خارجی تامین شود. رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی گفت: با توجه به شرایط موجود نمیتوان رشد ۸ درصدی اقتصاد را در سال اول اجرای برنامه محقق کرد. «دنیای اقتصاد» در روزهای آینده گزارشی منتشر میکند که نشان میدهد با توجه به گذشت نیمی از سند چشمانداز ۲۰ ساله برای تحقق اهداف سند ۱۴۰۴، رشد اقتصادی با چه نرخی نیاز است.
ارسال نظر