ظریف با اشاره به حضور اخیرش در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:
با نسبت دادن حرف غلط به رهبری برخورد میکنم
گروه دیپلماسی: محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در گفتوگویی ضمن دشوار توصیف کردن نگارش متن توافق نهایی با گروه ۱+۵، تاکید کرد که با نسبت دادن حرفهای غلط به رهبر معظم انقلاب برخورد میکند. محمدجواد ظریف روز گذشته در گفتوگویی با «ایرنا» در پاسخ به اینکه تا چه اندازه نسبت به توافق نهایی خوشبین هستید، گفت: «پیشبینی بسیار دشوار است؛ من احساس میکنم در صورتی که غربیها بپذیرند فشار و توافق با هم جمع نمیشود، فکر میکنم رسیدن به توافق دشوار نیست. » وزیر امور خارجه با سخت توصیف کردن نگارش توافق نهایی گفت: «بهخصوص وقتی قرار است نگارش بین ۶ کشور در یکسو و یک کشور در سوی دیگر باشد.
گروه دیپلماسی: محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در گفتوگویی ضمن دشوار توصیف کردن نگارش متن توافق نهایی با گروه ۱+۵، تاکید کرد که با نسبت دادن حرفهای غلط به رهبر معظم انقلاب برخورد میکند. محمدجواد ظریف روز گذشته در گفتوگویی با «ایرنا» در پاسخ به اینکه تا چه اندازه نسبت به توافق نهایی خوشبین هستید، گفت: «پیشبینی بسیار دشوار است؛ من احساس میکنم در صورتی که غربیها بپذیرند فشار و توافق با هم جمع نمیشود، فکر میکنم رسیدن به توافق دشوار نیست.» وزیر امور خارجه با سخت توصیف کردن نگارش توافق نهایی گفت: «بهخصوص وقتی قرار است نگارش بین ۶ کشور در یکسو و یک کشور در سوی دیگر باشد.» ظریف اضافه کرد: «با توجه به اینکه اختلاف دیدگاههایی در درون این ۶ کشور وجود دارد، نگارش متن توافق نهایی کار بسیار دشواری است اما من اعتقاد دارم که با اراده سیاسی این کار شدنی است.» او در ادامه این گفتوگو درباره حضور اخیرش در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و نیز جلسهای غیرعلنی برای پاسخگویی به سوالات و ابهامات نمایندگان منتقد بیانیه سوئیس گفت: «من همواره از انتقاد و بحثهای سازنده استقبال میکنم.» وزیر خارجه اظهار کرد که در نشست کمیسیون امنیت ملی مجلس به نمایندگان گفته است که رهبر انقلاب در سخنان خود به صراحت گفتهاند «کسانی که میگویند من مخالف مذاکراتم، خلاف میگویند.» مقام معظم رهبری اخیرا در نخستین اظهارنظر عمومی در مورد بیانیه لوزان، گفتند: «با این بیانیه نه موافقم و نه مخالف.» رئیس تیم مذاکرهکننده هستهای ایران تاکید کرد: «دلیلی ندارد کسی که در جلسهای حضور ندارد، راجع به آن ادعایی کند، بهخصوص اینکه این ادعا درباره رهبرمعظم انقلاب باشد، زیرا نباید از ایشان هزینه کرد.» ظریف با بیان این موضوع که وظیفه خود دانستم با نسبت دادن حرفهای غلط به ایشان مقابله کنم، افزود: «حتی اگر حرف درست و راستی هم گفته شود، نباید از رهبر معظم انقلاب هزینه کرد چه برسد به اینکه بدون اطلاع حرفی را بزنند که واقعیت ندارد.» وزیر امور خارجه در تشریح جلسه غیرعلنیای که با نمایندگان مجلس داشت، گفت: «حرفهای بسیار نادرستی از برخی دوستان نماینده در مجلس شنیدم و تحمل خوبی هم نسبت به آنها داشتم، اما آن بحث در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بهخاطر اینکه نسبت ناروایی به رهبرمعظم انقلاب داده شده بود و در حدی بود که خود ایشان هم در سخنرانی علنی تکذیب کردند و گفتند کسانی که این حرفها را میزنند خلاف میگویند، من ضروری دانستم که با جدیت با آن برخورد کنم.» وزیر امور خارجه در ادامه سخنانش تاکید کرد که البته این مسائل به آن معنا نیست که باب نقد یا گفتوگو بسته است. اشاره ظریف به جلسه روز یکشنبه، ۱۶ فروردین، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران درباره تفاهم لوزان است که طبق گزارشها «درگیری لفظی» بین او و جواد کریمی قدوسی، نماینده اصولگرای مشهد، بوجود آمد. بر پایه این گزارشها، این درگیری پس از گفتههای جواد کریمی قدوسی درباره تذکر رهبرمعظم انقلاب به تیم مذاکرهکننده هستهای ایران و «دروغ» خوانده شدن این سخنان توسط محمدجواد ظریف رخ داده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی افزود که خود او داوطلب حضور در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی شده بود و در جلسه غیرعلنی هم که دو روز بعد از آن تشکیل شد، کوشید به سوالاتی که شرکتکنندگان در کمیسیون مطرح کرده بودند، پاسخ دهد. وزیر امور خارجه با بیان این موضوع که بین دولت و مجلس تعامل خوبی وجود دارد و دولت با نخبگان نیز روابط نزدیکی دارد، افزود: «خواهان گفتوگو با مجلس و نخبگان برای حفظ مصالح و منافع ملی هستیم و در کنار آن، انتظار داریم که همه، در گفتوگوها و انتقال آن به جامعه، منافع ملی را رعایت کنند.»
وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه رئیس مجلس شورای اسلامی بهعنوان رئیس قوه مقننه در جریان روند مذاکرات هستهای قرار دارد، گفت: «تیم مذاکرهکننده هستهای روابط بسیار خوبی با رئیس مجلس دارد. » او، لاریجانی را با توجه به سابقه فعالیتش در سمت نمایندگی رهبر معظم انقلاب، دبیری شورای عالی امنیت ملی و ریاست اسبق تیم مذاکرهکننده هستهای، یکی از افراد صاحب نظر در موضوع مذاکرات هستهای نام برد.
تاکید ظریف بر لغو کامل تحریمها
وزیر امور خارجه پرکار ایران در سال جدید چند سفر به خارج از کشور داشت؛ آغازش سفر به لوزان سوئیس برای شرکت در مذاکرات هستهای بود و سپس نیز به عمان، پاکستان، قزاقستان و نیز به اسپانیا سفر کرد؛ مقصد بعدی ظریف هم پرتغال است. ظریف در سفر به اسپانیا با خسوس ماریا پوسادا مورنو، رئیس کنگره نمایندگان این کشور دیدار کرد. او در این دیدار ضمن تبیین آخرین تحولات مذاکرات هستهای ایران گفت: «لغو تمامی تحریمها از جمله تحریمهای اتحادیه اروپا برای ایران بسیار مهم است و اگر قرار است رویکرد نادرست تقابل به رویکرد تعامل تغییر یابد قطعا باید تمامی تحریمها که نماد رویکرد تقابلی است بهطور کامل لغو شود.» رئیس کنگره نمایندگان اسپانیا نیز با اشاره به چرخش مثبت فضای بینالمللی نسبت به ایران، آن را عامل مهمی برای تقویت مناسبات فیمابین خواند.
ارسال نظر