تاکید بر وحدت اصلاحطلبان در کنگره حزب مردمسالاری
گروه خبر: اصلاحطلبان یک بار دیگر روز پنجشنبه کنار هم جمع شدند. دومین نشست بزرگشان پس از ۶ سال به بهانه سیزدهمین کنگره حزب مردمسالاری با شعار «اصلاحات، لازمه اعتدال». دو هفته پیش نیز آنها تحت عنوان همایش بزرگ اصلاحطلبان دور هم جمع شدهبودند تا آغاز فعالیتهایشان را برای انتخابات آینده مجلس کلید بزنند و مواضع خود را برای انتخابات پیش رو اعلام کنند. هر چند ترکیب چهرههای حاضر در کنگره حزب مردمسالاری با ترکیب همایش بزرگ اصلاحطلبان تفاوت داشت، اما پیامش با همایش دو هفته پیش تفاوتی نداشت: «وحدت اصلاحطلبان برای انتخابات آینده مجلس». پیامی که نشان میدهد اصلاحطلبان برای کسب کرسیهای مجلس دهم، مصممتر از قبل شدهاند.
روز پنجشنبه سیزدهمین کنگره حزب مردمسالاری با حضور موسویتبریزی دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، موسویلاری وزیر کشور دولت اصلاحات، علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس، محمدرضا عارف رئیس بنیاد امید ایرانیان، رسول منتجبنیا قائممقام حزب اعتماد ملی، الیاس حضرتی عضو حزب اعتماد ملی، محسن رهامی عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، زارع فومنی دبیرکل حزب مردمی اصلاحات و محمدرضا راهچمنی دبیرکل حزب همکاری و وحدت ملی در مجتمع آدینه تهران برگزار شد. در نوبت صبح این کنگره شخصیتهای سیاسی و اصلاحطلب به ایراد سخنرانی پرداختند و در جلسه نوبت عصر که بدون حضور خبرنگاران برگزار شد، مصطفی کواکبیان برای هفتمین بار بهعنوان دبیرکل حزب مردمسالاری انتخاب شد. همچنین سیدمحمد خاتمی رئیس جمهوری پیشین ایران و آیتالله هاشمیرفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز همچون همایش قبلی اصلاحطلبان، پیامهای جداگانهای را برای کنگره حزب مردمسالاری ارسال کردند. به گزارش «ایسنا»، در بخشی از پیام سید محمد خاتمی به سیزدهمین کنگره حزب مردمسالاری آمده است: «مردمسالاری مقتضای زندگی مطلوب در روزگار ماست و مردمسالاری سازگار با دین، حاصل انقلاب کبیر اسلامی است و سیاست دینی، انقلابی و ملی همه ما دفاع از نظامی است که متعلق به همگان و متکی بر رای مردم و مدافع آزادی، عدالت و اخلاق است.» همچنین به گزارش «ایسنا»، در پیام آیتالله هاشمی رفسنجانی به این کنگره که توسط قدرتالله علیخانی مشاور سیاسی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام قرائت شد با تاکید بر اینکه تعدد احزاب، فضا را برای مردمسالاری دینی باز میکند آمده است: «تعدد احزاب که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اصول و بندهای متعددی را به خود اختصاص داده بنبستهای موجود در حکومتهای متعصب را میشکند و فضا را برای مردمسالاری دینی باز مینماید و در این مسیر آنچه عاید جامعه و جوانان میگردد پایداری، پیروزی، پویایی، نشاط و سرزندگی سیاسی است و میبینیم که در جامعه اسلامی ایران، احزاب موجود با همه محدودیتهایی که دارند چگونه از ذات اسلامی نظام که همانا «یجتمعون القول و یتبعون احسنه» است، دفاع میکنند و نمیگذارند تکصدایی مردم و جامعه را ناامید و مایوس کند.»
تفکر احمدینژاد مرده است
در ادامه این همایش، مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردمسالاری با اشاره به ماجرای محکومیت اخیر محمدرضا رحیمی، معاون اول محمود احمدینژاد و نامهنگاریهای احمدینژاد و رحیمی برای یکدیگر گفت: «برخی مدعیان اصولگرایی که آن روزها از آنان تبرک میجستند، این روزها اعلام برائت میکنند.» به گزارش «ایرنا»، دبیرکل حزب مردمسالاری همچنین تاکید کرد: «روش، منش و تفکر احمدینژادی مرده است و دیگر برنمیگردد.» او در ادامه به مذاکرات هستهای ایران با گروه ۱+۵ اشاره کرد و گفت: «چرا باید دغدغه قدرتطلبی در عدهای چنان رسوخ کند که همه چیز را از عینک جناحی ببینند؟ و برای تضعیف دستگاه دیپلماسی بهرغم تاکیدهای مکرر و تاییدهای همیشگی رهبر معظم انقلاب از تیم مذاکرهکننده هستهای، مذاکره در حال قدم زدن را ذلت بپندارند؟ اما یک سال مذاکره غیررسمی دولت احمدینژاد با آمریکا را اوج عزت میبینند؟» او به انتخابات مجلس اشاره کرد و گفت: «برای پیروزی در انتخابات با همه محدودیتها باید مثل سال ۹۲ همه اصلاحطلبان با گذشت عمل کنند. همچنین اگر قرار باشد رای مردم حقالناس تلقی شود، باید نهادها مثل سال ۹۲ بیطرف عمل کنند.» کواکبیان تاکید کرد: «حزب مردمسالاری برای انتخابات سال آینده در راستای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات عمل خواهد کرد، مگر اینکه لیست واحدی شکل نگیرد و ما مجبور باشیم مثل سال ۹۰ لیست مجزا دهیم.»
آزادی بیان کمتر شده است
علی مطهری، نماینده مردم تهران نیز با انتقاد از دولت یازدهم درباره نهادینه کردن مساله آزادیبیان تاکید کرد: «این مساله در دولت جدید کمتر شده است و در این دولت شعار آزادی بیان کمتر سر داده میشود که البته شاید بتوان گفت چون دولت گرایشی به اصلاحطلبان دارد، فشار زیادی بر او وارد است، اما باید این نقیصه توسط دولت مرتفع شود.» به گزارش خبرگزاری مهر، او با بیان اینکه امروز خودسانسوری در رسانهها زیادتر شده است، اضافه کرد: «امروز مطبوعات نسبت به دولت گذشته بیشتر از توقیف شدن میترسند. ما باید تکلیف هیات نظارت بر مطبوعات را که در دورهای خود بنده هم عضو آن بودم، روشن کنیم.» مطهری افزود: «یا باید این هیات را تعطیل کنیم یا بدون مجوز این هیات نباید روزنامهای تعطیل شود.» او تاکید کرد: «نباید برخی تصمیمات دوره جنگ را به امروز سرایت دهیم؛ زیرا تصمیمات در دوره جنگ محدودیتهای خاص خود را دارد و امروز نمیتوانیم آنها را در سطح جامعه اعمال کنیم.» مطهری تصریح کرد: «نوع برخورد با منتقد که به صرف انتقاد زندانی میشود با سیره پیامبر و ائمه اطهار(ع) سازگار نیست. تا زمانی که گروهها دست به سلاح نبردهاند، نباید فرد و گروهی را به جرم آنکه اندیشه دیگری دارد، محدود کنیم و اجازه حرف زدن در موضوع دیگری را به آنها ندهیم.» او با بیان اینکه عدهای قصد دارند همه از قطار انقلاب پیاده شوند و امثال آقای هاشمیرفسنجانی، کروبی، خاتمی و من در قطار انقلاب نباشند، این حرفها را باعث نگرانی انقلاب توصیف کرد. مطهری با بیان اینکه من دلبستگی به موسوی و کروبی ندارم، بلکه نگران نوع برخورد با مخالفان و منتقدان هستم، گفت: «این راهی که در مقابل منتقدان پیش گرفته شده است، قابل ادامه دادن نیست. کسی که نمیگوید نظام را قبول ندارم، چرا او را هل میدهید و میخواهید از دایره انقلاب حذف کنید؟»
ارسال نظر