۲۰۱۵؛ سال نتیجه دادن سیاستهای اوباما در قبال ایران
گروه دیپلماسی: معاون پیشین وزیر خارجه آمریکا میگوید سال ۲۰۱۵ میتواند پرچالشترین و در عین حال پرنتیجهترین سال ریاستجمهوری اوباما باشد که یکی از این چالشها دستیابی به یک توافق هستهای با ایران خواهد بود. نشریه بوستون گلوب با توجه به فرا رسیدن سال نو میلادی در گزارشی به قلم نیکولاس برنز، عضو دانشکده دیپلماسی و سیاستهای بینالمللی دانشکده کندی دانشگاه هاروارد آمریکا به چالشهای پیشروی اوباما در سال ۲۰۱۵ میلادی پرداخته است. به گزارش «ایسنا» در این گزارش آمده است: «دستیابی به یک توافق هستهای جامع با ایران یکی از چالشهای اصلی پیشروی دولت اوباما خواهد بود.
گروه دیپلماسی: معاون پیشین وزیر خارجه آمریکا میگوید سال ۲۰۱۵ میتواند پرچالشترین و در عین حال پرنتیجهترین سال ریاستجمهوری اوباما باشد که یکی از این چالشها دستیابی به یک توافق هستهای با ایران خواهد بود. نشریه بوستون گلوب با توجه به فرا رسیدن سال نو میلادی در گزارشی به قلم نیکولاس برنز، عضو دانشکده دیپلماسی و سیاستهای بینالمللی دانشکده کندی دانشگاه هاروارد آمریکا به چالشهای پیشروی اوباما در سال ۲۰۱۵ میلادی پرداخته است. به گزارش «ایسنا» در این گزارش آمده است: «دستیابی به یک توافق هستهای جامع با ایران یکی از چالشهای اصلی پیشروی دولت اوباما خواهد بود. آمریکا و رهبران کشورهای غربی تاکنون صبر زیادی از خود در مذاکرات هستهای با ایران نشان دادهاند اگرچه واشنگتن به خوبی میداند که تهران با توافقی که مدنظر آمریکا برای کاهش فعالیتهای هستهای ایران است، موافقت نخواهد کرد.» با این حال به نظر میرسد کاهش شدید قیمت نفت و نیز سیاستهای تهاجمی و پشتکار بالای جان کری، وزیر خارجه آمریکا به اوباما این فرصت را خواهد داد تا بتواند ایران را به جای آن که با تحریمهای اقتصادی شدیدتر روبهرو شود به امضای یک توافق هستهای متقاعد کند. همزمان یک نماینده پیشین کنگره پس از سفر به ایران برای حضور در کنفرانس جهان علیه خشونت و افراطگری در ماه گذشته، اعلام کرد که دستیابی به توافق نهایی با ایران درباره مساله هستهای امکانپذیر است. جیم اسلاتری از نمایندگان پیشین کنگره از کانزاس این اظهارات را در شرایطی بیان میکند که ماه گذشته در کنفرانسی در تهران شرکت کرد و این سفر اسلاتری در حالی انجام گرفت که مذاکرات ایران و ۱+۵ به مدت هفت ماه تمدید شد. اسلاتری در گفتوگو با پایگاه خبری کپیتال ژورنال گفت: «اکنون ما در شرایط سختی قرار داریم اما من بر این باورم که دولت کنونی ایران خواهان یک روابط خوب با آمریکا است. ایران در همین راستا محدودیتهایی را برای غنیسازی اورانیوم و تعداد سانتریفیوژهایش اعلام کرده است و باید اجازه نامحدود برای بازدید از تاسیسات هستهایاش بدهد.» او ادامه داد هر دو طرف به دنبال دستیابی به توافق هستند و من فکر میکنم که این توافق قابل دستیابی است که در آن تضمین شود ایران به دنبال سلاح هستهای نیست.
بهزودی پیروزی هستهای را جشن میگیریم
از دیگر سو و در داخل ایران، رئیس سازمان انرژی اتمی در سخنانی با تاکید بر حل مساله هستهای و مذاکرات با ۵+۱ به نفع ایران، گفت پیروزی ایران را در آینده نزدیک جشن خواهیم گرفت. علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی در سخنانی، با اشاره به مذاکرات هستهای گفت: «ملت ایران بهرغم ۳۵ سال فشار و محدودیت و تحریم از سوی استکبار و با وجود همه این مشکلات دارای اقتدار بسیار قوی و خوبی است.» به گزارش خبرگزاری مهر، صالحی تاکید کرد امروز اگرچه با آرمانهای انقلاب که باید بهدست میآوردیم فاصله داریم ولی اگر به رسانههای خارجی مراجعه کنیم میبینید بزرگترین دشمنها امروز اذعان دارند که ایران ملتی مقتدر و با ظرفیت بالا است.
ارسال نظر