واکنش ایران به تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه ایران در سازمان ملل
این قطعنامه که ابتدا از سوی کانادا مطرح شده بود بیست و هفتمین قطعنامهای است که مجمع عمومی سازمان ملل از سال ۱۹۸۵ تاکنون به بهانه نقض حقوق بشر علیه ایران صادر میکند.
این قطعنامه که ابتدا از سوی کانادا مطرح شده بود بیست و هفتمین قطعنامهای است که مجمع عمومی سازمان ملل از سال ۱۹۸۵ تاکنون به بهانه نقض حقوق بشر علیه ایران صادر میکند. در این قطعنامه نیز همانند موارد قبلی مجمع عمومی از ایران خواسته است تا همکاریهای بیشتری با سازمان ملل در این زمینه داشته باشد. براساس این گزارش، این قطعنامه در پی گزارشهای گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشر ایران تصویب و از جمله اتهاماتی که در این قطعنامه به آن اشاره شده است شمار بالای اعدامها، ارتقا نیافتن وضعیت حقوق بشر اقلیتهای قومی و مذهبی و نبود آزادی بیان در ایران است. آسوشیتدپرس در ادامه گزارش داد: «اگر چه قطعنامههای مجمع عمومی سازمان ملل لازمالاجرا نیستند اما آنها میتوانند نشاندهنده دیدگاه کشورهای جهان باشند. کره شمالی پس از تصویب این قطعنامه اعلام کرد سازمان ملل باید به جای این کارها درباره گزارش هولناک شکنجههای سازمان سیا علیه مظنونان تروریسم تحقیق کند.» این در شرایطی است که ایران همواره تاکید کرده است گزارشهای احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل درخصوص وضعیت حقوق بشر ایران مغرضانه، بیاساس و فاقد اعتبار است و سازمان ملل همواره از مساله حقوق بشر بهعنوان ابزاری برای تحت فشار قرار دادن برخی کشورهای جهان استفاده میکند.
اصرار بر یک سیاست نادرست
به دنبال تصویب این قطعنامه، سخنگوی وزارت امور خارجه با محکوم کردن هر گونه استفاده ابزاری و سیاسی از حقوق بشر علیه کشورهای مستقل گفت: «جمهوری اسلامی ایران شکلگیری، تصویب و محتوای چنین قطعنامههایی را از اساس مردود میداند و مایه تاسف است که مکانیزمها و ابزارهای حقوق بشری سازمان ملل از سوی برخی کشورهای غربی که بعضا خود آشکارا از ناقضان حقوق بشر در داخل و خارج مرزهای خود بهحساب میآیند، مورد سوءاستفاده قرار میگیرد.» مرضیه افخم با بیان اینکه این قطعنامه با استفاده از منابع مغرض وغیرموثق و بهطور جانبدارانه تهیه شده است، افزود: «جمهوری اسلامی ایران بهصورت مستدل و مستند به ادعاهای مندرج در این قطعنامه پاسخ داده است و اگر بیطرفی و دوری از معیار دوگانه مبنای تصمیم بانیان قطعنامه میبود؛ بدون تردید نسبت به ضرورت نداشتن آن وقوف مییافتند.» او ادامه داد: «در شرایطی که بحران اصلی منطقه جنایات رژیم صهیونیستی و تروریسم و افراطگرایی سازمان یافته است، تصویب این قطعنامه، اصرار بر یک سیاست نادرست و از کارافتاده است.»
کانادا، اهداف سیاسی دارد
در عین حال سفیر ایران نزد سازمان ملل متحد نیز با اشاره به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: «دولت کانادا با متهم کردن ایران به نقض حقوق بشر، اهداف سیاسی و برنامهریزی شدهای را دنبال میکند.» حسین دهقانی، سفیر و سرپرست نمایندگی دائم ایران نزد سازمان ملل متحد با سخنرانی در مجمع عمومی این حرکت مغرضانه و سیاسی دولت کانادا علیه جمهوری اسلامی را شدیدا مورد انتقاد قرار داد. او در این جلسه تاکید کرد: «قطعنامهای که در دستور کار مجمع عمومی قرار گرفته از سوی کانادا تهیه شده، کشوری که رفتارش در زمینه حقوق بشر طی چند سال اخیر بهویژه موضع جانبدارانه این کشور در قبال کشتار فلسطینیان در غزه توسط رژیم صهیونیستی به وضوح نمایانگر وجود یک برنامه کار ویژه سیاسی است و حقوق بشر تنها ابزار برای پیشبرد این برنامه است.» دهقانی گفت: «این پیشنویس قطعنامه سیاسی، همراه با پیشداوری و نامتوازن است. متن حاضر بهطور عمد این نکته را نادیده گرفته که جامعه ایرانی جامعهای پویا، پرطراوت و چند صدایی است که در آن طیفهای گستردهای از نگرشهای سیاسی و رسانههای همسو با این نگرشها همراه با حضور فرهنگها و خرده فرهنگها که نماینده جوامع مختلف و لایههای اجتماعی و گروههای چندگانه قومی مذهبی هستند، وجود داشته و فعال هستند. متن مذکور نه تنها تصویری مطابق با واقعیات ایران ارائه نداده است، بلکه تحولات مثبت حقوق بشری جامعه ایران در دوره اخیر بهویژه پس از شروع بهکار دولت جدید ایران را نادیده گرفته است. تهیهکننده این متن آمادگی دائمی دولت ایران برای همکاری با سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل را نیز مورد غفلت قرار داده است.»
ارسال نظر