به دنبال سفر علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به مسکو، روز گذشته ایران و روسیه قراردادی را برای ساخت دو رآکتور هسته‌ای جدید در نیروگاه بوشهر واقع در جنوب ایران امضا کردند. خبرگزاری فرانسه به نقل از رسانه‌های داخلی روسیه از امضای این قرارداد خبر داد. به گزارش «ایسنا» شرکت روس اتم با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «علاوه بر نیروگاه بوشهر، ۴ راکتور روسی دیگر ممکن است در نقاط دیگر ایران ساخته شوند که دو کشور بر روند تولید ترکیبات سوخت هسته‌ای در ایران نظارت خواهند کرد.» علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز گذشته وارد مسکو شد و مورد استقبال مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه و نیز معاون سازمان روس‌اتم روسیه قرار گرفت. پیش‌تر صالحی در ورود به روسیه در گفت‌وگو با واحد مرکزی خبر با بیان اینکه تولید ۲۰ هزار مگاوات برق اتمی از تکالیفی است که مجلس شورای اسلامی برای دولت قرار داده گفت: «در این سفر قراردادی برای ساخت دو نیروگاه اتمی دیگر با مشارکت طرف روس امضا می‎شود.» او با بیان اینکه این دو نیروگاه به منظور تامین صرفه‌جویی در سرمایه‌گذاری در استان بوشهر احداث می‌شود، افزود: «در مجموع در استان بوشهر ۵ نیروگاه اتمی احداث خواهد شد اما این نیروگاه‌ها پس از پایان مراحل ساخت دو نیروگاه مورد توافق امروز خواهد بود.»

همزمان پایگاه خبری راشاتودی در گزارشی اعلام کرد که ایران و روسیه روز سه‌شنبه یک توافقنامه مشارکت ساخت ۸ واحد نیروگاهی هسته‌ای جدید را با ضمانت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امضا کردند. سرگئی کرینکو، رئیس شرکت روس‌اتم و علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران سلسله اسنادی را امضا کردند که پیوندهای این دو کشور را در زمینه کاربرد صلح‌آمیز انرژی اتمی بهبود می‌بخشد. براساس این توافق‌نامه، روسیه ۸ رآکتور هسته‌ای بر اساس فناوری رآکتورهای آب فشرده (PWR) را از ابتدا تا انتها (به‌طور کامل) برای ایران می‌سازد. چهار واحد از این رآکتورها در مجموعه نیروگاهی اتمی بوشهر ساخته خواهند شد.علاوه بر آن، سوخت مورد نیاز رآکتورهای آتی طی تمامی دوران عمر کاری این رآکتورها از سوی روسیه تامین خواهد شد. همچنین سوخت مصرف شده نیز برای بازفرآوری و انبار کردن (به روسیه) بازگردانده خواهد شد.

همزمانی امضای قرارداد در روسیه با مذاکرات مسقط تصادفی است

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به همزمانی امضای این قرارداد ساخت نیروگاه هسته‌ای با گفت‌وگوهایی که در مورد توافق هسته‎ای در مسقط در جریان است این امر را کاملا تصادفی دانست و افزود: «درباره سازوکارهایی برای مبادله سوخت هسته‌ای با طرف روسی تبادل‌نظرخواهیم کرد که جزئیات آن را منتشر خواهیم کرد.» در این سفر بهروز کمالوندی و یکی از معاونانش به همراه تعدادی از کارشناسان و مدیران انرژی اتمی صالحی را همراهی کردند.