رئیس مجلس در گفتوگو با سیانان اعلام کرد
توافق هستهای امکانپذیر است
گروه دیپلماسی: رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه توافق هستهای به شرط جدیت دو طرف امکانپذیر است، گفت: فکر میکنم موضوعات باقیمانده میتواند تا مهلت ۲۴ نوامبر ۲۰۱۴ حل شود. علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «سیانان» با اشاره به اظهارات رئیسجمهوری مبنیبر اینکه رسیدن به توافق تا مهلت ۲۴ نوامبر امکانپذیر است، گفت: در صورتی که دو طرف درباره موضوعات کوچک چانهزنی کنند، رسیدن به توافق بعید خواهد بود. وی درباره تبعات تمدید نشدن گفتوگوها افزود: من فکر نمیکنم زیاد به نفع آمریکا باشد؛ زیرا معنایش آن است آنها (آمریکاییها) فرصت را برای دستاورد دیپلماتیک از دست دادهاند.
گروه دیپلماسی: رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه توافق هستهای به شرط جدیت دو طرف امکانپذیر است، گفت: فکر میکنم موضوعات باقیمانده میتواند تا مهلت ۲۴ نوامبر ۲۰۱۴ حل شود. علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «سیانان» با اشاره به اظهارات رئیسجمهوری مبنیبر اینکه رسیدن به توافق تا مهلت ۲۴ نوامبر امکانپذیر است، گفت: در صورتی که دو طرف درباره موضوعات کوچک چانهزنی کنند، رسیدن به توافق بعید خواهد بود. وی درباره تبعات تمدید نشدن گفتوگوها افزود: من فکر نمیکنم زیاد به نفع آمریکا باشد؛ زیرا معنایش آن است آنها (آمریکاییها) فرصت را برای دستاورد دیپلماتیک از دست دادهاند. البته این شکست برای دیگران نیز خواهد بود. ما قصد داریم همان کاری را انجام دهیم که تاکنون انجام دادهایم. به گزارش خبرگزاری مهر، لاریجانی تاکید کرد: ما نمیخواهیم بمب هستهای تولید کنیم، اما بر دسترسی به فناوری و دانش هستهای تاکید میکنیم. ما آماده هستیم به اندازه کافی دراین زمینه شفاف باشیم. من متعجب میشوم چرا در این مذاکرات فقط صحبت از تعداد سانتریفیوژها میشود و اینکه چگونه آنها (غرب) میتوانند بخشهای تحقیق و توسعه فناوری هستهای ما را محدود کنند. تعداد سانتریفیوژها واقعا مهم نیست؛ بلکه مطلب مهم این است که ایران تلاش میکند شفافسازی کند و قصد دارد درباره برنامه هستهای خود شفاف باشد. وی در ادامه این گفتوگو درباره تهدید داعش گفت: داعش گروهی نیست که خود به خود بهوجود آمده باشد. ما باید ریشههای آن را بیابیم و بدانیم قدرتهای بزرگ و همچنین برخی از کشورهای منطقه مسوول به وجود آمدن آن هستند. رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: فکر میکنم بعید است بتوان جنگجویان چریکی را فقط با انداختن بمب بر سرشان نابود کرد. من همچنین شنیدم آمریکاییها بهدنبال یافتن جایگاهها و پایگاهها در منطقه هستند تا مردم را برای عملیات زمینی آموزش دهند. وی تصریح کرد: تروریستها را نمیتوان با بمباران نابود کرد. شما نمیتوانید مساله تروریسم را با اشغال حل کنید. برای اینکه با آنها بهصورت موثر مقابله کنید، باید روش دیگری را انتخاب کنید. ما در مبارزه با آنها تجربه خوبی داریم زیرا فعالانه علیه آنها جنگیدهایم.
کسی را بدون دلیل به زندان نمیفرستیم
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره بازداشت برخی اتباع خارجی نیز گفت: اینها مواردی هستند که بسیار بهندرت روی میدهد و طبیعی است چنین مواردی روی دهد؛ زیرا ایران کشوری بسیار بزرگ با جمعیت ۸۰ میلیون نفری است. آنها ممکن است کار اشتباهی انجام داده باشند یا جرمی مرتکب شده باشند، قوهقضائیه باید آن را بررسی کند. تردیدی نیست ما نمیخواهیم هیچ کس را بدون هیچ دلیل به زندان بفرستیم. تا آنجا که من میدانم، تحقیقات در این زمینه شروع شده است و من امیدوارم این تحقیقات به پایان رسد و نتیجه آن هر چه سریعتر اعلام شود. لاریجانی درباره ادعای بیگناهی جیسون رضائیان که به اتهام امنیتی در ایران بازداشت شده است، گفت: براساس قوانین در ایران، اتهامات نمیتواند قبل از تحقیق بهصورت علنی اعلام شود. البته قوانین در کشورهای مختلف فرق میکند. تا جایی که من میدانم این فرد با اتهاماتی مواجه شده است، اما هنوز بهصورت علنی نشده است؛ زیرا قانون اجازه نمیدهد، اما موضوع وی در حال بررسی است. وی افزود: مسلما تسریع در روند رسیدگی به این پروندهها خوب است.حتی اگر اظهار نظر درباره آنها به اندازهای که قانون اجازه داده است، باشد خوب است، اما ما واقعا نمیتوانیم قوهقضائیه را وادار سازیم با عجله کارهایی انجام دهد. رئیس مجلس همچنین دیروز در حاشیه یکصد و سیویکمین اجلاس اتحادیه بینالمجالس جهانی در ژنو، با تاکید بر اینکه توافق جامع هستهای به نفع همه است، گفت: برخی پیشنهادهای آمریکا در مذاکرات هستهای ایران دور از هدف است.
به گزارش «ایرنا»، لاریحانی یادآور شد: توافق بر سر مساله هستهای ایران به نفع همه است و این توافق نیز این ظرفیت را خواهد داشت که به برخی مشکلات در ثبات منطقه کمک کند. وی با توصیه به آمریکا مبنیبر اینکه یک روش عمل مشخص داشته باشد، ادامه داد: باید دانست که با این اوضاع آشفته در منطقه زمان به نفع کشورهای منطقه نیست.
ارسال نظر