افتتاح واحد تولید دی اکسید اورانیوم غنی شده - ۲ شهریور ۹۳
به گزارش «ایرنا» وی همچنین گفت که راهاندازی این واحد در چارچوب تفاهمنامه ۱+۵ که قرار بود بخشی از تولیدات با غنای کمتر از ۵ درصد را تبدیل به اکسید کنیم، صورت گرفته است. این فرآیند شروع شده و به تعهد خود عمل کردهایم.معاون رئیسجمهوری در مراسم راهاندازی این واحد افزود: امروز شاهد افتتاح یکی از حلقههای چرخه سوخت هستهای بهویژه در ارتباط با تولید سوخت رآکتور هستهای بوشهر هستیم.صالحی گفت: واحد «A۱۰۳» با ابتکار فرزندان این مرز و بوم طراحی و راهاندازی شده که نتیجه آن به نفع ملت ایران است.وی افزود: در این واحد «یو اف شش» (UF۶) تبدیل به پودر اکسید اورانیوم غنی شده کمتر از ۵درصد میشود.رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: اگر حمایت و تشویق رهبر معظم انقلاب در عبور از تنگناها نبود به یقین نمیتوانستیم به این جایگاه برسیم.وی از اجرای بیش از ۴۵۰ پروژه تحقیقاتی در این مرکز خبر داد و گفت: این پروژهها کاربردهای بسیاری در صنایع مختلف کشور خواهد داشت که به محض تکمیل به اطلاع ملت ایران میرسد.
صنعت هستهای خصوصیسازی میشود
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین دیروز در حاشیه افتتاح واحد تولید دی اکسید اورانیوم غنیشده کمتر از ۵درصد از تلاش برای خصوصیسازی صنعت هستهای کشور خبر داد.به گزارش «ایرنا»، علیاکبر صالحی اظهار امیدواری کرد که در سال جاری که یکی، دو شرکت دانشبنیانی که خدمات خود را همین الان هم عرضه میکنند به این مسیر وارد شوند.وی اظهار کرد: این شرکتها به عنوان نمونه سانتریفیوژهای توربیندار برای صنعت سرمسازی وزارت بهداشت و درمان میسازند.
وی افزود: این شرکتها تبدیل به شرکتهای دانشبنیان شدهاند که سهامی خاص هستند و بعدها میتوانند سهامی عام شوند و درآمدزایی ایجاد کنند و افراد خودشان که مبدع این فناوری هستند بهرهمند از نتیجه کار خود شوند. معاون رئیسجمهوری افزود: دولت جمهوری اسلامی ایران، فقط نظارت میکند که کارها درست انجام شود و بر طبق ضوابط، مقررات و آییننامههای ایمنی انجام گیرد.وی به ملت ایران هم اطمینان داد که این صنعت بسیار حساس و مهم در یک چارچوب درست پیش میرود و تحت نظارت بایسته و شایسته قرار دارد.
به مذاکرات خوشبینم
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر نگرش ایشان به مذاکرات گفت: من همواره به مذاکرات خوشبین هستم زیرا راهی جز تعامل با جمهوری اسلامی ایران نیست.وی ادامه داد: البته ما هم بهگونهای مذاکره میکنیم که همواره گفتهایم، برد برد و ما به دنبال آن نیستیم که طرف مقابل را در شرایط سختی قرار دهیم.
ایران بهدنبال شفافسازی است
قرار است دی اکسید اورانیوم (UO۲) تولید شده در این کارخانه جهت تولید قرص سوخت و در نهایت تولید مجتمع سوخت نیروگاههای تولید برق نظیر نیروگاه اتمی بوشهر مورد استفاده قرار گیرد. ا ما دیروز همزمان با افتتاح این واحد و در شرایطی که تنها یک روز تا پایان مهلت ایران برای پاسخ به پرسشهای باقیمانده آژانس بینالمللی انرژی اتمی باقی است سردار حسین دهقان وزیر دفاع در یک نشست خبری اعلام کرد ایران به آژانس اجازه بازرسی مجدد از پارچین را نخواهد داد.
وزیر دفاع درحالی این مطلب را روز گذشته بیان کرد که یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی اواخر هفته گذشته در سفری به تهران با مقامات ایران دیدار کرد. سفری که با توجه به آخرین مهلت ایران برای پاسخ به پرسشهای آژانس (۳ شهریور) مهم ارزیابی شده است. خصوصا که او در سفر دو روزهاش به ایران با حسن روحانی رئیسجمهوری ایران برای اولین بار دیدار کرد. در این شرایط به گزارش «ایسنا»، وزیر دفاع دیروز درباره بازدید آژانس انرژی اتمی از پارچین گفت: آژانس بازدیدهای مختلفی از پارچین داشته و نمونهبرداری خود را انجام داده و به هیچ مورد غیرقانونی دست نیافته است. متاسفانه آژانس اطلاعات خود را از دشمنان نظام و منافقین میگیرد که تاکنون این اطلاعات هیچگاه صحت نداشته است. زیرا جمهوری اسلامی ایران دنبال شفافسازی است بنابراین هیچ دلیلی برای دسترسی مجدد به پارچین وجود ندارد، زیرا هیچ اتفاقی بعد از آخرین بازرسی آنها در پارچین رخ نداده است.
سایت پارچین در جنوب شرقی تهران قرار دارد و ایران تاکنون بارها اعلام کرده است هیچ فعالیت اتمی در پارچین انجام نمیدهد.
بازرسان آژانس در سال ۲۰۰۵ یک بار از پارچین بازدید کردند، اما به گفته یوکیا آمانو، مدیرکل این نهاد، در آن زمان آژانس اطلاعات لازم را برای شناسایی محل مورد نظر برای انجام تحقیقات نداشته است. با این حال ایران همواره اعلام کرده که پارچین یک سایت نظامی است و آژانس اجازه بازدید از مراکز نظامی را ندارد. اما از آنجایی که در سفر هفته گدشته آمانو به ایران قرار شده تا برخی از مراکز در دسترس کارشناسان آژانس قرار بگیرد، با اظهارات روز گذشته سردار دهقان این گمانه که احتمالا یکی از این مراکز مورد توافق با آژانس سایت پارچین بوده، تقویت شده است.
دیدار ظریف و اشتون در بروکسل
در همین حال چند روز پس از بازگشت آمانو از تهران و انتشار آخرین گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره فعالیتهای هستهای کشورمان که مهر تایید دوبارهای بر متعهد بودن تهران به تعهداتش بود، روز گذشته خبرگزاری رویترز مدعی شد همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در پاسخ به سوالات آژانس در مورد فعالیتهای هستهای این کشور پیشرفت محدودی داشته است. همه اینها در حالی است که به گزارش خبرگزاری فارس، وزیر امور خارجه کشورمان و کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا قرار است در اوایل سپتامبر (۱۰ شهریور) در بلژیک درخصوص مذاکرات هستهای به گفتوگو بپردازند.
ارسال نظر