گروه خبر: عضو فراکسیون طرح‌ها و لوایح مجلس از ساماندهی «سوال نمایندگان از وزرا» خبر داد. نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: این موضوع در دستور کار کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس است.

وی افزود: معتقدم باید به‌گونه‌ای رفتار کنیم که حق نمایندگان و وزرا هیچ کدام ضایع نشود. عضو فراکسیون طرح‌ها و لوایح مجلس خاطرنشان کرد: نمی‌شود در صحن علنی مجلس پس از یک ساعت بحث و بررسی، نماینده سوال‌کننده از وزیر اعلام کند «قانع شدم، رای‌گیری انجام نشود.»

ندیمی تصریح کرد: اگر قرار است نماینده سوال‌کننده از پاسخ وزیر قانع شود باید در کمیسیون اعلام کند، نه در صحن علنی مجلس. نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: وقتی نماینده سوال‌کننده اعلام می‌کند رای‌گیری نشود، شاید حق وزیر ضایع شود؛ چراکه برخی مواقع عدم رای‌گیری به ضرر وزیر است. در همین حال کاظم جلالی، رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی گفت: در حالی که دولت از تعامل و همگرایی سخن می‌گوید، مجلس به طور مداوم ابزارهای نظارتی خود ازجمله سوال و استیضاح را به رخ می‌کشد؛ بنابراین به نظر می‌رسد مجلسی‌ها باید در مسیر خود تجدید نظر کنند.

کاظم جلالی در گفت‌و‌گو با «ایرنا» درباره افزایش درخواست‌های نمایندگان برای استیضاح وزیران دولت یازدهم در مجلس افزود: فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت از ابتدا قصد داشت تا براساس عقل و رای جمعی حرکت کند و هیچ تصمیمی از بالا به پایین پذیرفتنی نیست.رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با یادآوری اینکه براساس آیین‌نامه داخلی هر ۱۰ نماینده می‌توانند با امضای نامه‌ای درخواست استیضاح یکی از وزیران را مطرح کنند، تصریح کرد: اینکه هر روز یک استیضاح و سوالی از وزیری در مجلس مطرح شود به نظر من کار درستی نیست، به‌ویژه دولتی که یک سال است سکان اجرایی به دست گرفته و در مسیر انجام کار است.

جلالی ادامه داد: این حجم از سوال و تقاضای استیضاح کاری به ثواب مجلس نیست. نماینده مردم شاهرود در مجلس گفت: اما مجلس در عین حال می‌تواند روی بخشی از قصورها و کمبودهایی که وجود دارد، متمرکز شود و با کارشناسی با دولت برای رفع آنها رایزنی کند و اگر دولت آنها را رفع نکرد سپس از ابزارهای نظارتی استفاده کند. در یک سال گذشته ۸۰۰ سوال از وزیران دولت یازدهم و بیش از پنج تقاضای استیضاح توسط نمایندگان مجلس مطرح شده است.