اختلاف مقامات آمریکایی در خصوص تاکتیک برخورد با داعش
گروه دیپلماسی: رایان کروکر، سفیر پیشین آمریکا در عراق، در یک مصاحبه تلویزیونی همکاری آمریکا با ایران را برای مقابله با گروهک تروریستی داعش امکانپذیر دانست، اما افزود که هر دو طرف باید در این همکاری محتاطانه عمل کنند. کروکر که روز سهشنبه ۲۷ خرداد در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی سیبیاس آمریکا سخن میگفت، اظهار کرد: «ما در افغانستان درست پیش از سقوط طالبان و کمی پس از آن با ایرانیها همکاری داشتیم، بنابراین همکاری دو طرف امر ممکنی است، اما هر دو طرف باید با احتیاط عمل کنند. »
او در ادامه توضیح داد که «اگر اینطور دیده شود که همکاری ما با ایران بیش از حد نزدیک است، این باعث فاصله گرفتن سنیمذهبان عراقی از ما میشود.
گروه دیپلماسی: رایان کروکر، سفیر پیشین آمریکا در عراق، در یک مصاحبه تلویزیونی همکاری آمریکا با ایران را برای مقابله با گروهک تروریستی داعش امکانپذیر دانست، اما افزود که هر دو طرف باید در این همکاری محتاطانه عمل کنند. کروکر که روز سهشنبه ۲۷ خرداد در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی سیبیاس آمریکا سخن میگفت، اظهار کرد: «ما در افغانستان درست پیش از سقوط طالبان و کمی پس از آن با ایرانیها همکاری داشتیم، بنابراین همکاری دو طرف امر ممکنی است، اما هر دو طرف باید با احتیاط عمل کنند.»
او در ادامه توضیح داد که «اگر اینطور دیده شود که همکاری ما با ایران بیش از حد نزدیک است، این باعث فاصله گرفتن سنیمذهبان عراقی از ما میشود.»
سفیر پیشین آمریکا در عراق با اشاره به گفتوگو با ایران ادعا کرد: «بنابر این خوب است که روی این موضوعات گفتوگو کنیم. فقط باید احتیاط به خرج بدهیم و آنها [ایرانیها] هم احتیاط خواهند کرد.»
کروکر در ادامه سخنانش مدعی شد که یکی از موارد بسیاری که طرفین باید در قبال آن با احتیاط عمل کنند، مساله حمایت از شبهنظامیان تندرو است.
او اضافه کرد: «هماینک هم نشانههایی از کشیده شدن جدال فرقهای به بغداد دیده میشود و خبر رسیده که شبانه چند جوان در این شهر به قتل رسیدهاند.»
رایان کروکر افزود: «اکنون همه نفوذ و تلاش ایرانیان باید معطوف به این باشد که طوری نشود شیعیان با واکنشهای خود، آب به آسیاب تلاش داعش برای دامن زدن به جنگ فرقهای بریزند.»
گروه افراطگرای تروریستی داعش (دولت اسلامی عراق و شام) در هفتههای اخیر با پیشروی در مناطق مختلف شمال و شمال غربی عراق موجبات نگرانی دولت این کشور و همپیمانان ایرانی و آمریکایی این دولت را فراهم آوردهاست.
در پی این تحولات، گمانهزنیهایی در مورد احتمال همکاری ایران و آمریکا در این زمینه انجام شده و مسوولان دو کشور نیز خبر دادند که در دیدار خود در حاشیه مذاکرات هستهای در وین «اشاراتی» نیز به مساله عراق داشتهاند.
موضوع همکاری ایران و آمریکا برای مقابله با داعش به بحثهایی در سنای آمریکا نیز انجامیده و در حالی که لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه آمریکا، از لزوم همکاری میان ایران و آمریکا برای مقابله با گروه داعش سخن گفتهاست، جان مککین، از سناتورهای ارشد در همین حزب، با این نظر بهشدت مخالفت کردهاست.
بنابر ادعاهای لیندسی گراهام از طریق این همکاری میشود از اینکه ایران تبدیل به برندهای بزرگ در منطقه شود جلوگیری کرد.
جان مککین اما با رد این تاکتیک گفتهاست که «ایالاتمتحده هماینک باید به دنبال به حداقل رساندن دخالت ایران در عراق باشد، نه تشویق به افزایش آن.»
همزمان هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق آمریکا گفت که مخالف هر گونه مذاکره رسمی و همکاری میان واشنگتن و تهران درباره عراق است.
به گزارش دیپلماسی ایرانی به نقل از بلومبرگ، کلینتون در مصاحبه با شبکه خبری فاکس نیوز و سی.ان.ان گفت: «در برهه زمانی کنونی، با هیچ گونه مذاکره رسمی یا توافق با ایران درباره عراق، موافق نیستم.» کلینتون ۶۶ ساله و دموکرات که گزارشهایی درباره احتمال شرکت او در رقابت انتخابات ریاستجمهوری آتی آمریکا منتشر شده است، با بیان اینکه هرگونه شراکت (با طرف ایرانی) مستلزم بررسیهای دقیق قبلی است، ادامه داد: «تا زمانی که به درک بهتری از آنچه قرار است انجام دهیم، نرسیدهایم، حاضر نیستم بگویم که با ایران همکاری کنیم.»
ارسال نظر