دومین دور از مذاکرات ایران و 1+5 برای رسیدن به راه‌حل جامع از امروز سه‌شنبه 27 اسفند به مدت دو روز در مقر سازمان ملل در وین آغاز خواهد شد. به همین منظور محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران که ریاست هیات مذاکره‌کننده را برعهده دارد، عباس عراقچی، حمید بعیدی‌‌نژاد، داوود محمدنیا، محمد امیری و رحیمیان، دیگر اعضای هیات ایران روز گذشته وارد محل مذاکرات شدند.
به گزارش «ایسنا»، همچنین هیات‌های کشورهای ۱+۵ به سرپرستی معاونان وزیران خارجه از صبح روز دوشنبه به‌طور جداگانه وارد وین شدند. مذاکرات ایران و ۱+۵ در شرایطی این هفته برگزار می‌شود که اتحادیه اروپا، آمریکا و روسیه بر اثر بحران اوکراین و پیوستن کریمه به روسیه با یکدیگر در رفت و آمد هستند. برخی گزارش‌ها و تحلیل‌ها حاکی از تحت‌الشعاع قرار گرفتن مذاکرات هسته‌ای به خاطر بحران اوکراین است. همچنین سیدعباس عراقچی پیش از عزیمت به وین در فرودگاه مهرآباد در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت: همکاری صلح‌آمیز هسته‎ای با ایران، رفع تحریم‎ها، ابعاد و اندازه‏های غنی‌سازی در ایران و رفع نگرانی‏های رآکتور اراک چهار موضوعی است که در دستور کار این مذاکرات قرار دارد. او ابراز امیدواری کرد که دو طرف درخصوص این مسائل با مذاکراتی که صورت می‎گیرد به درک و فهم مشترک برسند.
به گزارش «ایسنا»، وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه و رئیس هیات مذاکره‌کننده آمریکایی در گروه ۱+۵ نیز در راس یک هیات مذاکراتی به‌منظور شرکت در دور بعدی مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ وارد وین شد. همچنین وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که هدف از این مذاکرات، حرکت در مسیر دستیابی به راه‌حل جامع و نهایی درخصوص برنامه هسته‌ای ایران است. در عین حال همزمان با آغاز مذاکرات هسته‏ای ایران، جمعی از سناتورهای آمریکایی در نامه‎ای خطاب به رئیس‌جمهوری این کشور طرح کلی مورد قبول‎شان را برای توافق نهایی با ایران درخصوص برنامه‎های هسته‎ای این کشور مشخص کردند. به گزارش روزنامه صهیونیستی اورشلیم پست، ۸۲ سناتور آمریکایی شامل ۴۱ سناتور دموکرات و ۴۱ جمهوری خواه در نامه خود خطاب به باراک اوباما رئیس‌جمهوری آمریکا ابراز امیدواری کردند که تلاش‎های دیپلماتیک برای دستیابی به توافق با ایران طی چهار ماه آینده در وین به نتیجه برسد. آنها همچنین در نامه خود خواستار گسترش فوری تحریم‌ها علیه ایران در صورت موفق نشدن این مذاکرات شدند. جمع‌آوری امضا از سوی سناتورهای آمریکایی از ۲ هفته پیش تاکنون آغاز شده است که به نوشته اورشلیم پست این نامه طی این هفته به کاخ سفید فرستاده خواهد شد. یک منبع نزدیک به لابی صهیونیستی در آمریکا گفت که این نامه حامل یک بیانیه بسیار مهم درخصوص سیاست‎های سنا است که قواعد اصلی در توافق نهایی با ایران را مشخص می‎کند. کشورهای عضو گروه ۱+۵ شامل (آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) تلاش می‎کنند تا برای برطرف کردن نگرانی‎ها درخصوص برنامه هسته‎ای ایران به یک راه‌حل جامع نهایی دست پیدا کنند. به نوشته اورشلیم پست، حامیان اصلی نامه‎ای که قرار است به کاخ سفید فرستاده شود لابی صهیونیستی آیپک است که همواره سنا را برای تحریم ایران و اعمال فشار بر این کشور تحت‌فشار قرار داده است. براساس آمارهای وب‌سایت رسمی آیپک، لابی صهیونیستی مسوول بیش از ۱۰ تحریم و قطعنامه‎ای است که آمریکا علیه ایران تصویب کرده است. این سناتورها در نامه خود آورده‎اند که آنها هیچ حقی برای ایران درخصوص غنی سازی اورانیوم براساس معاهده منع گسترش سلاح‎های هسته‎ای نمی‎شناسند. از این رو هرگونه توافق با ایران باید از امکان دستیابی این کشور به ظرفیت تولید سلاح هسته‎ای جلوگیری کند. همچنین در این نامه خواستار تعطیلی سایت فردو، تاسیسات آب سنگین اراک و سایت پارچین که از تاسیسات اصلی فعالیت‎های هسته‎ای ایران هستند، شده‌اند. ایران همواره تاکید کرده است که فعالیت‎های هسته‎ای‎اش کاملا صلح آمیز، مطابق با معاهده منع گسترش سلاح‎های هسته‎ای و قوانین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و این کشور اهداف نظامی را دنبال نمی‌کند.
ادعای یک مقام آمریکایی درخصوص فعالیت‌های هسته‌ای ایران
از دیگر سو یک مقام آمریکایی مدعی شد ایران در ماه‌های اخیر تلاش کرده است تا برای برنامه‌های هسته‌ای و موشکی خود به‌طور غیرقانونی تجهیزات تهیه کند. به گزارش «ایسنا»، ون وان دیپن، معاون دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور امنیت بین‌الملل و عدم تکثیر مدعی شد که ایران در ماه‌های اخیر برای تهیه تجهیزات لازم برنامه‌های هسته‌ای و موشکی‌اش بسیار فعال بوده و از طریق شرکت‌های سوری اقدام به تهیه این تجهیزات کرده است. بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، چنین معاملات ادعایی نقض تحریم‌ سال ۲۰۰۶ سازمان ملل است که بر اساس آن هرگونه تهیه و تدارک تجهیزات مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای و موشکی ایران ممنوع شده است. او در پاسخ به این سوال که آیا رفتار ایران در طول ۶ تا دوازده ماه گذشته که طی این دوره روابط ایران و آمریکا پس از چندین دهه اختلاف بهتر شده تغییری پیدا کرده است یا نه؟ پاسخ داد: «خیر، آنها همچنان در تلاش برای تهیه تجهیزات مورد نیاز برنامه‌های هسته‌ای موشکی و دیگر برنامه‌هایشان بسیار فعال بوده‌اند.»