محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران، روز پنج‌شنبه به دعوت رسمی سلمان خورشید، وزیر امور خارجه هند وارد دهلی‌نو شد؛ این سفر در شرایطی انجام گرفت که پالایشگاه‌های هندی بابت 55 درصد پول نفت وارداتی از ایران سه میلیارد دلار به کشور بدهکارند و درست یک روز پیش از انجام این سفر، معاون وزیر نفت هند از آمادگی کشورش برای پرداخت 5/1 میلیارد دلار پول نفت ایران در چارچوب توافق هسته‌ای ژنو خبر داد.
همچنین مقامات ایرانی از طرح مطالبه دیون نفتی ایران از هند در جریان سفر ظریف به دهلی نو خبر دادند و گفتند، ایران احتمالا پیشنهادی به هند برای پرداخت این رقم از طریق بانک مرکزی آلمان و سوئیس ارائه کرده است. به گزارش خبرگزاری فارس، بیزینس استاندارد به نقل از مقامات ایرانی نوشت، درخواست ایران از هند برای پرداخت یک میلیارد دلار از پول نفتی این کشور احتمالا در جریان مذاکرات میان محمدجواد ظریف و همتای هندی‏اش سلمان خورشید مطرح شده است.
تاکید بر گسترش همکاری‎های ایران و هند
ظریف، وزیر امور خارجه ایران در دیدار با مان موهان سینگ، نخست‌وزیر هند آخرین تحولات دو جانبه و موضوعات مهم منطقه‌ای را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد. ظریف با اشاره به سوابق تاریخی گسترده روابط و همکاری‎های دو کشور در حوزه‎های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بر اهمیت گسترش مناسبات فی‌مابین تاکید و بر ضرورت استفاده از همه فرصت‌ها و ظرفیت‌های موجود برای توسعه همکاری‎ها اشاره کرد. نخست‌وزیر هند نیز در این دیدار با ابلاغ سلام به مقام‌معظم‌رهبری و ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران از سفر به تهران در زمان برگزاری اجلاس سران جنبش غیر‌متعهدها و فرصت دیدار با مقام معظم رهبری به نیکی یاد کرد و با توجه به روابط تاریخی فی ما بین که پیشینه‎ای طولانی داشته و در ابعاد تاریخی و تمدنی دو کشور ریشه‌دار است، بر ضرورت گسترش جوانب مختلف همکاری‎های میان دو کشور تاکید کرد. از دیگر سو در طول این سفر، وزیر امور خارجه ایران طی سخنانی در موسسه ORF هند با تاکید بر زمینه‎های متعدد همکاری بین ایران و هند گفت: جمهوری اسلامی ایران با هدف رفع همه محدودیت‎های سد راه همکاری تهران با دهلی نو، از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس دستگاه دیپلماسی ایران گفت، به‌رغم وجود موانع و چالش‎های موجود و تلاش‎های سیاسی با هدف محدود ساختن روابط ایران و هند، اراده دو کشور به‌منظور کاهش تاثیر کارشکنی‌ها بر نفوذ مداخله‌کنندگان غلبه داشته و استقلال در سیاست خارجی در کنار تامین منافع ملی و دوجانبه مستقل از خواست دیگران، از جمله ویژگی‎های مشترک ایران و هند است. همچنین ظریف در این سفر رسمی با حامد انصاری، معاون رئیس‌جمهوری هند نیز دیدار و گفت‌وگو کرد. به گزارش «ایسنا»، او در این دیدار به مباحثی چون ضرورت رسیدگی به برخی مشکلات ایرانیان مقیم در هند به‌ویژه دانشجویان ایرانی پرداخت.