درخواست جک استراو از وزارت خارجه بریتانیا
سفارت انگلیس را در ایران بازگشایی کنید
بریتانیا باید روابط کامل دیپلماتیک خود را با ایران ظرف مدت چند ماه برقرار کند. جک استراو، وزیر خارجه سابق انگلیس که کمک موثری در بهبود روابط دوجانبه بوده، این را میگوید. او در گفت و گو با فایننشال تایمز که پس از سفر اخیرش به تهران انجام شد، گفت: «وزارت خارجه باید در نزدیکترین زمان ممکن سفارت خود را در تهران بازگشایی کند. » استراو گفت: «دولت باید به سختی برای عادیسازی روابط تلاش کند و آن را در اولویت دستور کار خود قرار دهد. البته ممکن است به جای چند ماه، چند هفته طول بکشد اما من شخصا امیدوارم تا پیش از پایان سال جاری میلادی این اتفاق بیفتد.
بریتانیا باید روابط کامل دیپلماتیک خود را با ایران ظرف مدت چند ماه برقرار کند. جک استراو، وزیر خارجه سابق انگلیس که کمک موثری در بهبود روابط دوجانبه بوده، این را میگوید. او در گفت و گو با فایننشال تایمز که پس از سفر اخیرش به تهران انجام شد، گفت: «وزارت خارجه باید در نزدیکترین زمان ممکن سفارت خود را در تهران بازگشایی کند.» استراو گفت: «دولت باید به سختی برای عادیسازی روابط تلاش کند و آن را در اولویت دستور کار خود قرار دهد. البته ممکن است به جای چند ماه، چند هفته طول بکشد اما من شخصا امیدوارم تا پیش از پایان سال جاری میلادی این اتفاق بیفتد.»
انگلیس سفارت خود در ایران را در سال ۲۰۱۱ تعطیل کرد. پس از اینکه گروههایی از معترضان به ساختمان سفارت در تهران حمله کردند و لندن نیز تهران را متهم کرد که در تامین امنیت دیپلماتهایش عملکرد مطلوبی نداشته است.اما اخیرا روابط ایران و انگلیس دوباره در سیر صعودی قرار گرفته است. پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی و توافق هستهای مقدماتی، ایران و انگلیس پیشرفت قابلملاحظهای در روابط خود داشتهاند.استراو در سفر ماه ژانویه خود به ایران که همراه با هیاتی از پارلمان بریتانیا انجام شد، گامی بزرگ در جهت بازسازی روابط دیپلماتیک برداشت. این هیات برای نخستین بار پس از پنج سال به ایران سفر کرد.به گزارش فایننشال تایمز، ایران تمایل زیادی برای بازگشایی سفارت انگلیس در تهران داشته است، اما وزارت خارجه انگلیس در این مورد محتاط است و میگوید: در مورد تامین امنیت دیپلماتهایش نگران است. با این حال ویلیام هیگ، وزیر خارجه انگلیس یک کاردار غیر مقیم معرفی کرده است.وزارت خارجه انگلیس میگوید: پیشرفت در روابط دوجانبه حاصل شده است، اما این روند تدریجی و گام به گام خواهد بود و هنوز هیچ تصمیمی برای بازگشایی سفارت اتخاذ نشده است. از سوی دیگر کاردار غیر مقیم به مذاکرات خود با ایران در خصوص پارهای از موارد شامل شرایطی که در آن امکان بازگشایی سفارت وجود دارد، مذاکره میکند.
استراو از جمله چهرههای سیاسی انگلیس است که همواره برای برقراری روابط نزدیکتر با ایران تلاش کرده است و میگوید پس از اینکه از ایران بازگشته، بیش از هر زمان دیگری مجاب شده که روحانی یک شریک قابل اطمینان برای مذاکره است. او گفت: «من روحانی را شخصا میشناسم و زمانی که وزیر خارجه بودم با او کار کردم. از نحوه بیان افراد میتوان دریافت که از کجا آمدهاند و کجا ایستادهاند و در مورد روحانی هر دو موضوع صدق میکند.»
وزیر خارجه اسبق انگلیس گفت: «دولت جدید ایران روی مساله اقتصاد متمرکز است و این تضمینی برای امکان دستیابی به توافق هستهای است، هرچند که مخالفتهایی با این توافق وجود دارد.» استراو ادامه داد: «اغلب وزرای ایرانی که من با آنها صحبت کردم مساله اقتصاد را در اولویت میدانستند.»
او همچنین در مورد آن دسته از افراد که انگیزه روحانی را برای مذاکره با حسن نیت، زیر سوال میبرند نیز گفت: «این اشتباه است. به نظر میرسد اشاره روحانی به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل بود که روحانی را گرگی در لباس میش توصیف کرده بود.» وزیر خارجه اسبق انگلیس اسرائیلیها را روشنترین تهدید علیه توافق هستهای دائم با ایران توصیف کرد. او گفت: لابی آیپک نتانیاهو قوی است. اما در صورتی که توافق به شکست برسد، چشماندازی پیش رو خواهد بود که هیچکس خواستار آن نیست و آن ایران تندروتر است.
ارسال نظر