توصیه اندیشکده آمریکایی به اوباما:
تعامل با ایران را گستردهتر کنید
ایرنا - یک عضو ارشد اندیشکده آمریکایی بروکینگز در یادداشتی خطاب به باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا به او توصیه کرد که در سال ۲۰۱۴ میلادی، تعامل با ایران را گستردهتر سازد. سوزان مالونی، عضو ارشد بروکینگز، از رئیسجمهوری آمریکا میخواهد که توافق فراگیری را با ایران دنبال کند. هرچند چنین سیاستی ممکن است پیچیده و در میان متحدان آمریکا بحثبرانگیز باشد، اما نتایج و ثمرات چنین سیاستی سرمایهگذاری در آن را توجیه میکند. مالونی، کارشناس اندیشکده بروکینگز در این یادداشت با عنوان رویکرد در قبال ایران را گسترده سازید، مینویسد: «راهبرد شما در قبال ایران به ایجاد یک گشایش تاریخی با یکی از دشمنان دیرینه آمریکا کمک کرده است.
ایرنا - یک عضو ارشد اندیشکده آمریکایی بروکینگز در یادداشتی خطاب به باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا به او توصیه کرد که در سال ۲۰۱۴ میلادی، تعامل با ایران را گستردهتر سازد. سوزان مالونی، عضو ارشد بروکینگز، از رئیسجمهوری آمریکا میخواهد که توافق فراگیری را با ایران دنبال کند. هرچند چنین سیاستی ممکن است پیچیده و در میان متحدان آمریکا بحثبرانگیز باشد، اما نتایج و ثمرات چنین سیاستی سرمایهگذاری در آن را توجیه میکند. مالونی، کارشناس اندیشکده بروکینگز در این یادداشت با عنوان رویکرد در قبال ایران را گسترده سازید، مینویسد: «راهبرد شما در قبال ایران به ایجاد یک گشایش تاریخی با یکی از دشمنان دیرینه آمریکا کمک کرده است.» این عضو اندیشکده آمریکایی افزوده است: «تلاشها در این زمینه نسبت به توافق موقتی پیچیدهتر است و در میان متحدان بحثبرانگیزتر خواهد بود. این تلاشها همچنین بهطور حتم موفقیتآمیز نخواهند بود. با این وجود، تغییر بزرگ دیپلماسی هستهای ایران از انتخابات ماه ژوئن ریاستجمهوری ایران به این سو و اصطکاک بیسابقه در زمینه متقاعد ساختن تهران به تغییر نگرانکنندهترین سیاستهای ایران، تشدید سرمایهگذاری ما در تعامل با تهران را توجیه میکند.» او همچنین تصریح کرد: «من اقدامات ذیل را بهعنوان نقطه آغاز برای گسترش ابتکار دیپلماتیک در قبال ایران توصیه میکنم با استفاده از توافق موقتی، با سرعت و قاطعیت بهسوی یک توافق جامع درباره مساله هستهای حرکت کنید؛ به یک گفتوگوی گستردهتر با تهران برای پرداختن به گستره بیشتری از نگرانیهای آمریکا رسمیت ببخشید و یک نماینده ویژه برای مدیریت سیاست آمریکا در قبال ایران تعیین کنید که تمرکز این نماینده بر گفتوگوی ما با تهران و همچنین پرداختن به نگرانیها و منافع متحدان آمریکا و شرکای منطقهای ما متمرکز خواهد بود.» مالونی در پایان تاکید میکند، البته هیچ تضمینی برای موفقیت وجود ندارد، چرا که دشمنی و بیاعتمادی در ایران نسبت به واشنگتن در میان تصمیمسازان این کشور عمیق است. به گفته او، جایگزینهای یک توافق مذاکرات نسبت به خطرات دنبال کردن چنین توافقی، از جذابیت بسیار کمتری برخوردار هستند.
اروپا برای آغاز همکاری با موتور اقتصادی خاورمیانه شتاب دارد
همچنین خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا در گزارشی نوشت: همزمان با لغو برخی تحریمها، شرکتهای اروپایی سرشار از شتاب و آمادگی برای بازگشت سریع به ایران با موتور اقتصادی خاورمیانه هستند. به گزارش «ایرنا» و به نقل از این خبرگزاری، ایران پس از سالها درصدد احیای اقتصادی است. فرانسه، مدیران شرکتها را با هواپیمای پر از مسافر به ایران میفرستد، شرکتهای آلمانی و هلندی در مورد اینکه چطور در تهران قرارداد ببندند، دوره میبینند و شرکتهای خودروسازی برای سرمایهگذاری در ایران برنامهریزی میکنند. در چارچوب توافق با قدرتهای جهانی، ایران موافقت کرده است در قبال رهایی از برخی تحریمها، برنامه هستهای خود را محدود کند. ایران و قدرتهای جهانی اکنون برای رسیدن به توافق نهایی ۶ ماه وقت دارند.
برای شرکتها، رسیدن به ایران فرصتی است که نباید از دست برود. این کشور دارای یک جمعیت ۷۵ میلیون نفری تحصیلکرده است و منابع وسیع نفت و گاز دارد. علاوهبر این، منابع بسیاری دارد که بهدلیل تحریمها که از زمان وقوع انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ علیه این کشور برقرار شده، هنوز کشف نشدهاند.
ارسال نظر