علی لاریجانی رییس مجلس مطرح کرد
چهار انتقاد از اوضاع اقتصاد
دنیای اقتصاد- رییس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از برخی سیاستهای اقتصادی، چهار ضلع مشکلزای اقتصاد ایران در شرایط کنونی را مورد نقد قرار داد. اداره کشور به روش کمیته امدادی، مشکلات بودجه ۹۳، ازدیاد طرحهای عمرانی و شعارزدگی در عرصه اقتصاد چهار موردی بود که به آسیبشناسی این موارد پرداخت. او کمک به مردم از طرق کمیته امدادی را از دلایل توسعه نیافتگی کشور دانست و آن را مانع توسعه و آبادانی و ایجاد نشدن اشتغال قلمداد کرد. رییس مجلس با یادآوری ثروتهای خدادادی که در کشور نهفته است، متذکر شد که ایران کشور فقیری نیست و باید بستر مناسبی برای سرمایهگذاری مردم ایجاد شود.
دنیای اقتصاد- رییس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از برخی سیاستهای اقتصادی، چهار ضلع مشکلزای اقتصاد ایران در شرایط کنونی را مورد نقد قرار داد. اداره کشور به روش کمیته امدادی، مشکلات بودجه ۹۳، ازدیاد طرحهای عمرانی و شعارزدگی در عرصه اقتصاد چهار موردی بود که به آسیبشناسی این موارد پرداخت. او کمک به مردم از طرق کمیته امدادی را از دلایل توسعه نیافتگی کشور دانست و آن را مانع توسعه و آبادانی و ایجاد نشدن اشتغال قلمداد کرد.رییس مجلس با یادآوری ثروتهای خدادادی که در کشور نهفته است، متذکر شد که ایران کشور فقیری نیست و باید بستر مناسبی برای سرمایهگذاری مردم ایجاد شود.او شعارزدگی را یکی از مشکلات کشور دانست و با نقبی به گذشته «نفت بر سر سفره مردم» را مورد عتاب خود قرار داد و آن را نمونه بارز ناموفق بودن شعارپیشگی برخی مسوولان اجرایی کشور خواند.لاریجانی همچنین دیپلماسی جمهوری اسلامی را نیز مورد بررسی قرار داد و به غربیها توصیه کرد که گزینه زور را از روی میز بردارند و به جای آن گزینه عقل را قرار دهند. نقد چهارگانه رییس مجلس به اقتصاد ایران
لاریجانی خطاب به غرب: به جای زور عقل را روی میز بگذارید
گروه خبر- رییس مجلس شورای اسلامی، مراسم ارتحال «آیت الله جمی» در آبادان را به فرصتی تبدیل کرد تا به برخی از سیاستهای اقتصادی کشور انتقادهایی جدی وارد کند. اداره کشور به روش کمیته امدادی، ایراد به بودجه ۹۳، کلنگزنیهای بیش از اندازه و شعارهایی نظیر پول نفت بر سر سفره مردم مواردی بودند که رییس مجلس آنان را در این شهر جنوبی ایران مورد عتاب قرار داد.
او که روز پنجشنبه به آبادان رفته بود، کمک به مردم از طریق کمیته امداد را نقد کرد و آن را یکی از دلایل توسعه نیافتگی کشور دانست و گفت: «کمک کردن به مردم از طریق سازمانهایی مانند کمیته امداد، توسعه و آبادانی را در پی نخواهد داشت، بلکه باید برای آحاد جامعه ایجاد اشتغال کرد. ایران کشور فقیری نیست و ما باید بستر مناسبی را برای سرمایهگذاری مردم جامعه ایجاد کنیم.»
رییس مجلس با انتقاد از شعارزدگی برخی مسوولان نیز افزود: «یکی از مشکلات ما در کشور این است که شعار زیاد میدهیم، اما متاسفانه کاری را به پیش نمیبریم و به همین دلیل است که تولیدات ملی کاهش و واردات افزایش داشته است. برای آباد کردن کشور باید توازن در بین استانها برقرار شود و افرادی که ادعا میکردند که پول نفت را بر سر سفرههای مردم میآوریم، موفق به انجام این کار نشدند و تنها در صورتی که تولید ملی افزایش پیدا کند، میتوان پول نان را بر سر سفرههای مردم برد.»
رییس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: «با شعار نمیتوان جامعه را اداره کرد و باید واقعیات سنجیده شوند. در ادوار پس از انقلاب شعارهای بسیار جذابی داده شد، اما چون پشتوانه عقلی نداشتند یا محقق نشدند، یا منحرف شدند که برای تحقق آنها نیاز به پشتوانه عقلانی داریم.»
لاریجانی گفت: «در سالهای گذشته گاهی طرحهایی را در مجلس برای توسعه کشور دنبال میکردیم که به نظر میرسید، دولت در آمدهایش واقعی نیست که البته گاهی هم قبول نداشتند. همچنین، بحثی در مورد هدفمندی یارانهها بود که در پی آن میخواستند قیمت گازوئیل و بنزین را افزایش دهند و این مساله جامعه را زیر فشار و تورم له میکرد و مجلس به دولت گوشزد کرد که در این صورت جامعه به شدت آسیب خواهد دید.»
لاریجانی برخی کلنگزنیها را که باعث شده حجم کارهای عمرانی در کشور بالا برود نیز مورد نقد خود قرار داد و گفت: «مجلس مخالف اصلاحات نیست، اما قبول ندارد کارها بیحساب و کتاب انجام شود و هدفمندی باید پشتوانهای برای توسعه جامعه باشد. باید تعداد پروژههای عمرانی را کم و تا حد امکان عملیاتی کنیم نه آنکه پروژههای زیاد افتتاح شود، ولی عملا کار درستی انجام نشود.» او در ادامه بودجه ۹۳ را مشکلدار عنوان کرد و گفت: «بودجه امسال دارای مشکلاتی است و باید بررسیهایی بر روی آن صورت بگیرد و در همین راستا مجلس در تلاش است، تا با توسعه تولید محور این مشکلات را حل کند.» رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بسیاری از کشورها نفت و گاز دارند، اما استقلال سیاسی ندارند، گفت: «سیاستهای اقتصاد مقاومتی در مجمع تشخیص مصلحت نظام برای پنج سال مدون شدهاست.»
به جای زور عقل را روی میز بگذارید
بخش دیگر سخنان رییس مجلس به دیپلماسی کشور اختصاص یافت وی گفت: «سخنان گزاف در مورد ایران بسیار گفته میشود. سران آمریکا حرفهای گنده زیاد میزنند، آنان مدعیاند که همه گزینهها روی میز است و این به یک ژست سیاسی برای آنها تبدیل شده. اگر آنان به جای زور عقلشان را روی میز میگذاشتند، بهتر بود. ما در افغانستان و عراق هم استفاده از زورشان را دیدیم که چگونه با فضاحت از عراق خارج شدند و الان هم در افغانستان به دنبال یک دستاویز برای خروج هستند.» رییس مجلس شورای اسلامی گفت: «آمریکا تحت عنوان مبارزه با تروریسم و مواد مخدر در افغانستان حضور پیدا کرد در شرایطی که هیچکدام را انجام نداد. آنها تروریسم را چند برابر کردند که نمایی از آن را در سوریه میتوان دید.» رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره بر توجه به مسایل داخلی و خارجی در مذاکرات ژنو تاکید کرد: «کشورهای گروه پنج به علاوه یک این مذاکرات را سیاسی کردند، البته میتوان مشکلات را به صورت مذاکرات سیاسی حل کرد، اما آنها نباید فکر کنند که میدان باز شده است و هر گونه که بخواهند میتوانند در آن جولان بدهند.»
او تاکید کرد: «از زمانی که توافقنامه منعقد شده طرفهای خارجی هر بار آن را تغییر دادهاند و بهطور حتم این تصور سیاستمداران آمریکایی که گمان میکنند بهدلیل اثر گذاری تحریمها تن به مذاکرات ژنو دادهایم یک اشتباه محاسباتی است.» رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه، کشور ایران با تعلیق قسمتی از فعالیتهای هسته خود حسننیتش را نشان داد، اضافه کرد: «متاسفانه، طرفهای مقابل این مساله را جور دیگری برداشت کردند، اما این کشورها امروز شاهد هستند که ایران دارای فناوری بزرگی در این عرصه است.» لاریجانی با اشاره بر اینکه، باید مذاکرات سازنده و معقول جایگزین گزینههای روی میز کشور آمریکا شود، اضافه کرد: «کشورهای غربی خواستار شرکت نکردن ایران در کنفرانس ژنو ۲ هستند و ما در جواب آنها میگوییم که ایران اصراری برای حضور در این مذاکرات ندارد، شما که همیشه همه گزینههایتان روی میز است مشکلات کشور سوریه را حل کنید.» او با بیان اینکه، برخی میخواهند با ایجاد فتنه نظام کشور سوریه را بر هم بزنند، گفت: «راه پیش روی کشور ایران تکیه بر عقلانیت دینی، خلق حماسه، شجاعت و سر افرازی در راه دین مبین اسلام است.» او از عقل، دین، ادب، شرم و حیا و خوش خلقی به عنوان پنج ویژگی انسان که سبب سعادتمندی میشود، نام برد و گفت: «جامعهای که در آن انبساط خاطر وجود نداشته باشد پیشرفتی هم ندارد، اگر عقلانیت در جامعه حاکمیت داشته باشد جامعه پیشرفت میکند.»
ارسال نظر