رییس مجلس شورای اسلامی:
مساله زاد و ولد با قانون حل نمیشود
گروه خبر- رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم افزایش جمعیت گفت که زاد و ولد مسالهای نیست که با قانون حل شود بلکه نیاز به یک درک عمومی و همت ملی دارد. به گزارش «ایسنا»، علی لاریجانی گفت: «سازمان ثبت احوال، سازمان کم سر و صدایی است که همه تحولات هویتی و جمعیتی را پیگیری میکند. این سازمان در نظام جمعیتی ما بسیار مهم است و اگر بتواند شرایط بهرهگیری از اطلاعات جمعیتی را فراهم کند بسیار تاثیرگذار خواهد بود. » او با بیان اینکه تغییرات جمعیتی ایران در یک قرن گذشته تغییرات بسیار مهمی بوده، گفت: «جمعیت ما در این یک قرن از ۹ میلیون به حدود ۷۷ میلیون رسیده، یعنی بیش از ۸ برابر گسترش پیدا کرده است، البته سیل جمعیت در سالهای مختلف شتاب متفاوتی داشتهاست.
گروه خبر- رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم افزایش جمعیت گفت که زاد و ولد مسالهای نیست که با قانون حل شود بلکه نیاز به یک درک عمومی و همت ملی دارد. به گزارش «ایسنا»، علی لاریجانی گفت: «سازمان ثبت احوال، سازمان کم سر و صدایی است که همه تحولات هویتی و جمعیتی را پیگیری میکند. این سازمان در نظام جمعیتی ما بسیار مهم است و اگر بتواند شرایط بهرهگیری از اطلاعات جمعیتی را فراهم کند بسیار تاثیرگذار خواهد بود.» او با بیان اینکه تغییرات جمعیتی ایران در یک قرن گذشته تغییرات بسیار مهمی بوده، گفت: «جمعیت ما در این یک قرن از ۹ میلیون به حدود ۷۷ میلیون رسیده، یعنی بیش از ۸ برابر گسترش پیدا کرده است، البته سیل جمعیت در سالهای مختلف شتاب متفاوتی داشتهاست. سالهای ۳۵ تا ۴۶ نرخ رشد جمعیت ۱/۳ درصد بود که نرخ پرشتابی بود و سالهای ۴۵ تا ۵۵ که تنظیم خانواده کمی باز شد این نرخ به ۷/۲ درصد رسید و در سالهای ۵۵ تا ۶۵ که مصادف با انقلاب اسلامی بود رویکرد جمعیتی تغییر کرده و به ۹/۳ درصد رسید. با این نرخ جمعیت ایران بهسرعت دو برابر میشود. از همان زمان در سالهای ۶۷ مساله جمعیت موضوع مهمی شد و در بین مردم و مسوولان بحث شد.»لاریجانی میافزاید: «با استفاده از روشهای تنظیم جمعیت در سالهای ۶۵ تا ۷۵ نرخ جمعیت به حدود ۲ درصد و سالهای ۷۵ تا ۸۵ به ۷/۱ درصد رسید و سال ۹۰ نیز نرخ رشد جمعیت ۴/۱ بود که نشان داد جمعیتمان بیش از حد دچار ایست شده است.»رییس مجلس با بیان اینکه جمعیت ۷۷ میلیونی ایران حدود ۱/۰ درصد از کل جمعیت جهان را تشکیل میدهد، گفت: «توسعه ایران از لحاظ جمعیتی در جهان ۱۸ و در آسیا بعد از پاکستان و مصر در رتبه سوم است. این یعنی الان کشور پرجمعیتی هستیم ولی نرخ رشد ۶/۱ درصد وضعیت ما را در یک شرایط دشوار قرار میدهد و آن را دچار مخاطره میکند.»
لاریجانی به آمارهای جمعیتی نیز اشارهای کرد و افزود: «در حال حاضر جمعیت زیر ۱۵ سال ما ۴/۲۳ درصد است. جمعیت ۱۵ تا ۳۱ سال یعنی جمعیت جوان ما ۵/۳۱ درصد یعنی ۷/۲۳ میلیون نفر است.
ارسال نظر