مهر- وزیر نفت با ارسال نامه‌ای به وزیر اقتصاد خواستار خروج نام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی به عنوان بزرگ‌ترین شرکت توزیع کننده سوخت مایع ایران از فهرست واگذاری‌های وزارت نفت در قالب سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی شد. از ابتدای آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون فهرست واگذاری شرکت‌های وابسته به وزارت نفت آب رفته است، به طوری که تاکنون مکاتباتی بین وزارت نفت با سازمان خصوصی‌سازی و وزارت امور اقتصادی و دارایی برای خروج نام تعدادی از شرکت‌های نفتی از فهرست خصوصی‌سازی انجام گرفته است.

در طول چند ماه گذشته تاکنون نام شرکت‌هایی همچون شرکت پشتیبانی ساخت و تهیه کالای نفت تهران، شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت، شرکت ملی صادرات گاز و هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس یا از فهرست واگذاری‌ها خارج یا مکاتباتی به‌منظور خروج نام این شرکت‌ها از فهرست خصوصی‌سازی انجام شده است.

در این بین بیژن زنگنه وزیر نفت، اخیرا با ارسال نامه‌ای به علی طیب‌نیا وزیر اقتصاد خواستار خروج نام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از فهرست واگذاری‌ها شده است.

مصطفی کشکولی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی هم از ارسال نامه وزیر نفت به وزیر اقتصاد برای لغو واگذاری این مجموعه نفتی خبر داده و اعلام کرده است: نظر وزیر نفت بر این است که شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی بلافاصله از فهرست واگذاری‌ها خارج شود، چراکه این شرکت نفتی کار حاکمیتی انجام می‌دهد.

در روزهای پایانی آبان ماه سال‌جاری هم بیژن زنگنه وزیر نفت در جمع مدیران صنعت پالایش و پخش نفتی کشور، با بیان اینکه مخالف خصوصی‌سازی در شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران است، گفته بود: دولت نیز مخالف این موضوع بوده و جای هیچ گونه نگرانی نیست.

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با در اختیار داشتن ۳۷ منطقه، ۲۳۷ ناحیه، ۸۵ انبار نفت و ۴۹ مرکز سوخت‌گیری هواپیما بزرگ‌ترین شرکت توزیع کننده سوخت مایع در ایران و حتی منطقه خاورمیانه است.

عزت‌الله اکبری مدیرعامل شرکت پشتیبانی ساخت و تهیه کالای نفت تهران هم پیش از از توقف واگذاری این مجموعه نفتی با دستور وزیر نفت خبر داده و اعلام کرده بود: با دستور وزیر نفت واگذاری شرکت کالا تا سال ۱۳۹۳ لغو شده است.

همزمان با خروج نام شرکت پشتیبانی ساخت و تهیه کالای نفت از فهرست خصوصی‌سازی و واگذاری به بخش خصوصی، اتحادیه اروپا چند هفته قبل نام این شرکت بار دیگر در فهرست سیاه تحریم قرار داده بود.