نهاوندیان
دستگاههای اجرایی قولهای بیهوده به مردم ندهند
رییس دفتر رییسجمهور با بیان اینکه «دستگاههای اجرایی حق ندارند قولهای بیهوده به مردم بدهند»، گفت: «قرار نیست که در این دولت چک بیمحل صادر کنیم. » محمد نهاوندیان افزود: «کشورداری و اداره کشور بر این پایه نیست که هر روز اتفاق جدیدی در کشور بیفتد تا مردم شگفتزده شوند و واقعیتها در کشور دچار لغزش شود؛ در واقع ما حکمرانی عادلانه و منصفانه را در این میبینیم که مردم مطمئن باشند که اگر دولت تصمیمی میگیرد مبتنی بر قوانین و مقررات است. » نهاوندیان با بیان اینکه «کارهای عجیب و غریب برای این دولت جذابیتی ندارد»، خاطرنشان کرد: «باید روزی به فضایی برسیم که همه مردم یقین کنند که اگر کارشان بر طبق قوانین باشد کسی کاری به کارشان ندارد و اگر تخلف کردند، فورا حق مردم از آنها مطالبه میشود و آن روز، روز پیشرفت و عدالت است.
رییس دفتر رییسجمهور با بیان اینکه «دستگاههای اجرایی حق ندارند قولهای بیهوده به مردم بدهند»، گفت: «قرار نیست که در این دولت چک بیمحل صادر کنیم.» محمد نهاوندیان افزود: «کشورداری و اداره کشور بر این پایه نیست که هر روز اتفاق جدیدی در کشور بیفتد تا مردم شگفتزده شوند و واقعیتها در کشور دچار لغزش شود؛ در واقع ما حکمرانی عادلانه و منصفانه را در این میبینیم که مردم مطمئن باشند که اگر دولت تصمیمی میگیرد مبتنی بر قوانین و مقررات است.» نهاوندیان با بیان اینکه «کارهای عجیب و غریب برای این دولت جذابیتی ندارد»، خاطرنشان کرد: «باید روزی به فضایی برسیم که همه مردم یقین کنند که اگر کارشان بر طبق قوانین باشد کسی کاری به کارشان ندارد و اگر تخلف کردند، فورا حق مردم از آنها مطالبه میشود و آن روز، روز پیشرفت و عدالت است.» باید سرمان را پایین بیندازیم
نهاوندیان همچنین با انتقاد از اجرا نشدن قانونهای برنامه در کشور و عقب ماندن از اهداف آن گفت: یکی از اهداف پیشبینی شده این است که رشد اقتصادی کشور از هشتدرصد بگذرد، ولی در حد ۵/۳ درصد عمل میکنیم، باید در برابر چنین کارنامهای سرمان را پایین بیندازیم.» رییسدفتر رییسجمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به ارائه لایحه بودجه سال ۹۳ از سوی دولت به مجلس، اظهار کرد: «یکی از افتخارات این دولت این است که در اولین سال فعالیت خود با اینکه فرصت کمی در اختیار داشت، در موعد مقرر لایحه بودجه را تقدیم مجلس کرد و این امر هم جنبه نمادین و هم جنبه واقعی دارد. این دولت در فرصت کوتاه بودجهای تدوین کرد که میتواند ادعا کند، ارقام آن واقعی است و از هر خط آن میتواند دفاع کند و این یک افتخار است.»
وی با بیان اینکه در قانون بودجه، تعهد دولت نسبت به مردم و فعالان اقتصادی تعهد جدی است، به بودجه عمرانی لایحه بودجه سال ۹۳ اشاره کرد و افزود: «همانطور که میدانید سال، سال پردرآمدی نیست و لذا بودجه عمرانی گنجانده شده در لایحه بودجه کمتر از آن چیزی است که دولت مایل بود و در این ارتباط منطقی را اتخاذ کند مبنی بر اینکه میان هزاران طرح عمرانی که تعهد داده شده اولویت قائل شویم و طرحهایی را در اولویت قرار دهیم و به آنها بودجه دهیم که با بهرهبرداری از آنها آثارشان در اقتصاد کشور دیده شود و درواقع به طرحهایی که اولویت بیشتری داشتند بودجه اختصاص داده شد و این به این معنا است که ما نسبت به تعهداتمان به مردم صادق و صریح باشیم.»
رییسدفتر رییسجمهور با بیان اینکه متاسفانه در طول این سالها پروژههایی را از نظر بودجهای، زخمی کردهایم و عملا نتوانستهایم برای آنها کاری کنیم، در این ارتباط توضیح داد: «گاهی دیدهایم که یک پروژه ۲۰ سال طول کشیده که به بهرهبرداری برسد و حاصل این موضوع جز بدبینی مردم نبوده است.»
اختلاف بین دستگاهها نباید منجر به کشمکش شود
نهاوندیان در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه «اگر گاهی اختلافی بین قوه مجریه و سایر دستگاهها ایجاد میشود، این اختلاف نباید منجر به کشمکش شود» گفت: «باید از انجام کارهایی که گره اختلاف را پیچیدهتر میکند، خودداری کرد؛ چراکه این به نفع کشور نیست.»
نهاوندیان افزود: «من اطلاع دارم که مسایلی بین برخی دستگاهها هست که ۱۵ یا حتی ۳۰ سال است که مانده و حل نشده است. آیا ما واقعا نمیتوانیم این مسایل را حل کنیم؟ آیا مثلا باید دادگاه لاهه این مسایل را حل کند؟ ما باید بنشینیم و این مسایل را حل کنیم.»
مجموعه بدهی روی دست دستگاههای اجرایی
نهاوندیان با بیان اینکه «مردم و دولت با یکدیگر در عرصههای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و... تعاملاتی دارند» اظهار کرد: «دستگاههای دولتی در کنار اینکه از حقوق دولت، که همان حقوق بیتالمال است، حراست میکنند، باید از حقوق مردم نیز حراست و از آن دفاع کنند.» وی با ارایه مثالهایی در این زمینه خاطرنشان کرد: «در مناسبات مالی بین وزارتخانهها و شرکتهای خصوصی در زمینه طرحهای عمرانی، در حال حاضر مشاهده میکنیم که بهخاطر عملکرد صورت گرفته در طول این سالها یک مجموعه عظیم بدهی روی دست دستگاههای اجرایی در ارتباط با شرکتهای خصوصی و پیمانکار مانده است. در واقع در یک طرف مردم و شرکتها هستند و در طرف دیگر، دولت.» نهاوندیان اضافه کرد: «داستان برخی از بدهکاران معوقههای بانکی اینگونه است که آنها چون نتوانستند طلبهای خود را از دولت بگیرند، در نتیجه نتوانستهاند بدهی خود را نیز به بانک بدهند و این موجب ایجاد مشکلاتی شده است و تعطیلی برخی از واحدهای تولیدی نیز نتیجه این موضوع است. به همین دلیل است که ما در دولت تاکید میکنیم مسوولان حقوقی در دستگاههای اجرایی غیر از اینکه حقوق دولت را رعایت میکنند، حقوق مردم را نیز باید رعایت کنند.»
انتقاد از مشکلات برخی مولفان
رییس دفتر رییسجمهور همچنین گفت: «امروز خدمت آقای دکتر جنتی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) بودیم. ایشان از برخی از کارهای انجام شده گزارشی ارایه دادند و مواردی از نوع برخورد با مولفان را که در برخی از مواقع در کشور انجام شده است، بیان کردند، از جمله مولفانی که کتابهای آنها چندین سال در وزارت کشور برای کسب مجوز مانده بوده است. آیا این وسط حقی پایمال نشده است که کتاب یک نویسنده مثلا دو سال در وزارت ارشاد برای مجوز معطل مانده است؟ یا مثلا کتاب فلان نویسنده که تاکنون ۴۰ کتاب منتشر کرده و کتاب او برای ارزیابی به یک دانشجوی فوقلیسانس و دکترا ارایه شده و آن فرد نظراتی در مورد آن کتاب داده که گاه مضحک است و به خاطر این نظرات، کتاب دو سال در وزارت ارشاد مانده و مجوز نگرفته است. من کاری به نظرات ندارم؛ اما آیا اینکه دو سال این کتاب معطل مانده، این خود موجب نشده است که حق آن مولف ضایع شود؟»
ارسال نظر