گاردین:
اختلاف نظر دولتهای خلیجفارس درباره رویکرد جدید ایران
برگزاری نشست اخیر شورای همکاری خلیج فارس در کویت بار دیگر اختلاف نظر کشورهای عربی را درخصوص جهتگیریهای جدید ایران به ویژه پس از توافق اخیر هستهای آشکار کرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه گاردین، نشست اخیر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در شرایطی در کویت برگزار شد که مساله ادامه درگیریهای داخلی در سوریه و جهتگیریهای جدید ایران بهخصوص پس از توافق هستهای با قدرتهای جهانی مهمترین موضوعات این اجلاس بوده است. بر اساس این گزارش، واکنش اولیه شورای همکاری خلیج فارس به توافق ژنو محتاطانه بوده است.
برگزاری نشست اخیر شورای همکاری خلیج فارس در کویت بار دیگر اختلاف نظر کشورهای عربی را درخصوص جهتگیریهای جدید ایران به ویژه پس از توافق اخیر هستهای آشکار کرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه گاردین، نشست اخیر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در شرایطی در کویت برگزار شد که مساله ادامه درگیریهای داخلی در سوریه و جهتگیریهای جدید ایران بهخصوص پس از توافق هستهای با قدرتهای جهانی مهمترین موضوعات این اجلاس بوده است. بر اساس این گزارش، واکنش اولیه شورای همکاری خلیج فارس به توافق ژنو محتاطانه بوده است. عربستان واکنش جدیتری نسبت به سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به این توافقنامه داشته است. دیدگاه ریاض این بود که این توافق میتواند نخستین گام برای دستیابی به راهکاری جامع در زمینه حل و فصل برنامه هستهای ایران باشد، البته اگر تمایلی در این خصوص وجود داشته باشد.
کویت، قطر و امارات نیز واکنش گرمتری نسبت به این توافق داشتهاند و امارات بهخصوص امیدواری خود را برای حل و فصل اختلافات با ایران بر سر جزایر سه گانه خلیج فارس اعلام کرده است. بحرین نیز واکنش سردی نسبت به توافق ژنو داشته است.
ولی عمان رویکرد متفاوتی نسبت به سایر کشورهای عربی خلیج فارس داشته است. عمان پیش از مذاکرات ژنو میزبان مذاکرات محرمانه و مخفیانهای بین مقامهای ایران و آمریکا بوده است. عمان در نشست شورای همکاری خلیج فارس نیز آشکارا از سایر کشورهای عربی فاصله گرفت و خواستار همگرایی بیشتر این شورا با ایران شد.
ریاض در حالی مخالفت خود را با سیاستهای دولت اوباما در قبال سوریه و ایران مخفی و پنهان نکرده که اکنون با مخالفت عمان با سیاستهای خود در شورای همکاری خلیج فارس روبهرو شده است. عمان خود را از دخالت شورای همکاری خلیج فارس در بحرین در سال ۲۰۱۱ میلادی دور نگه داشته است. عمان روابط نزدیکی با ایران دارد و مخالفت خود را با هرگونه طرح اتحاد کشورهای عربی خلیج فارس بر ضد ایران اعلام کرده است.
ارسال نظر