از سوی وزیر کار ابلاغ شد
آییننامه صدور پروانه آموزش روابط کار
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در راستای اجرای مواد ۱۹۶ و ۲۰۱ قانون کار، آییننامه صدور پروانه آموزش روابط کار را ابلاغ کرد. به گزارش روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مصوبه وزارت کار و امور اجتماعی در مورد آییننامه صدور پروانه آموزش روابط کار را برای اجرا ابلاغ کرد. در مقدمه این ابلاغیه آمده است: در اجرای مواد (۱۹۶) و (۲۰۱) قانون کار جمهوری اسلامی ایران و به منظور تعمیم و توسعه دانش و فرهنگ روابط کار، ایجاد ساز و کار نظاممند و اعمال نظارت بر آموزش روابط کار، صدور پروانه آموزش روابط کار به شرح موارد مندرج در این آییننامه خواهد بود.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در راستای اجرای مواد ۱۹۶ و ۲۰۱ قانون کار، آییننامه صدور پروانه آموزش روابط کار را ابلاغ کرد. به گزارش روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مصوبه وزارت کار و امور اجتماعی در مورد آییننامه صدور پروانه آموزش روابط کار را برای اجرا ابلاغ کرد.
در مقدمه این ابلاغیه آمده است:
در اجرای مواد (۱۹۶) و (۲۰۱) قانون کار جمهوری اسلامی ایران و به منظور تعمیم و توسعه دانش و فرهنگ روابط کار، ایجاد ساز و کار نظاممند و اعمال نظارت بر آموزش روابط کار، صدور پروانه آموزش روابط کار به شرح موارد مندرج در این آییننامه خواهد بود.
ـ آزمون کتبی متقاضیان دریافت پروانه مدرسان روابط کار، در محدوده قانون کار جمهوری اسلامی ایران و آییننامهها و مقررات تبعی آنها و سایر مقررات مرتبط توسط ادارهکل استان برگزار میشود.
ـ سرفصلهای تفصیلی و منابع آزمون کتبی باید قبل از آزمون تعیین و در فاصله زمانی مناسب به اطلاع داوطلبان برسد.
ـ ادارهکل ستاد سوالات آزمون را تهیه و در موعد مقرر و به روش مقتضی در اختیار ادارهکل استان قرار میدهد. حد نصاب امتیازات برای قبولی نیز توسط هیات تعیین میشود.
ـ بررسی شرایط متقاضیان از حیث دارا بودن شرایط مقرر در ماده ۲ این آییننامه و برگزاری آزمون کتبی در محدوده موارد مربوط به ماده ۳ توسط ادارهکل استان صورت میگیرد و نتایج آزمون همراه با خلاصهای از مشخصات داوطلبان برای انجام مصاحبه و اتخاذ تصمیم به هیات ارسال میشود.
ـ آزمون کتبی برای صدور پروانه مدرسان روابط کار در صورت ضرورت به تشخیص هیات، هر سه سال یک بار برگزار خواهد شد. چنانچه تعداد داوطلبان و سایر شرایط ایجاب نماید با پیشنهاد ادارهکل ستاد و تایید هیات، آزمون و صدور پروانه در فواصل زمانی کوتاهتر نیز قابل انجام خواهد
بود.
ـ اهم وظایف و تکالیف مدرسان به شرح زیر است:
الف ـ ارایه مطالب آموزشی با محتوای صحیح و روزآمد و با تاکید بر کاربردی بودن آنها در محدوده موضوعات مندرج در بند (الف) ماده (۱).
ب ـ تهیه جزوات و مطالب آموزشی مستند و گویا با داشتن ارزش کاربردی با تاکید و استفاده و ذکر منابع و ماخذ معتبر در سرفصلهای تعیین شده.
ج ـ پایبندی به اصول حرفهای و حفظ شأن و منزلت حرفهای در مقام یک مدرس متعهد.
د ـ رعایت ضوابط و مقررات مراکز آموزش مربوط.
هـ ـ شرکت در سمینارها و دورههای بازآموزی که توسط ادارهکل ستاد برنامهریزی و اعلام میشود.
ـ کارکنان دستگاههای دولتی با احراز شرایط مقرر در این آییننامه میتوانند پروانه مدرسان و آموزش روابط کار دریافت کنند.
ـ مدرسان و مراکز آموزشی باید مشخصات محل سکونت یا فعالیت خود را که اقامتگاه قانونی آنان محسوب میشود در اختیار ادارهکل ستاد قرار دهند و هرگونه تغییر در آن را بلافاصله به اطلاع برسانند.
ـ اشخاص حقوقی ذیل با اخذ پروانه میتوانند در زمینه آموزش روابط کار فعالیت کنند:
۱ـ اشخاص حقوقی که در اساسنامه آنان اجرای دورهها یا ارائه خدمات آموزشی پیشبینی شده باشد یا دارای مجوز فعالیت آموزشی از مراجع ذیصلاح باشند.
۲ـ انجمنهای صنفی کارگری و کارفرمایی و شوراهای اسلامی کار و کانونهای مربوط و مجامع نمایندگان کارگران و همچنین موسسات کاریابی غیردولتی.
ـ شخص حقیقی متقاضی صدور پروانه آموزش روابط کار و نیز مدیر شخص حقوقی باید دارای شرایط عمومی موضوع ماده (۲) این آییننامه به استثنای بند (ط) آن بوده و امکانات فیزیکی و آموزشی لازم را با تایید ادارهکل استان، در اختیار داشته باشند.
ـ مسوولیت اداره مرکز آموزشی و امور مربوط به آموزشگیرندگان از نظر رعایت رفتار و شئون مربوط، بر عهده مسوول مرکز (شخص حقیقی موسس یا مدیر شخص حقوقی) است. در سایر موارد که مربوط به دروس ارائه شده باشند، مدرس و مسوول مرکز هر دو مسوول هستند.
ـ اشخاص حقوقی دولتی، عمومی، خصوصی و تعاونی و تشکلهای صنفی یا صنعتی (غیر از تشکلهای موضوع بند (۲) این ماده) میتوانند برای آموزش روابط کار به کارکنان یا اعضای خود اقدام کنند و صرفا در این صورت از دریافت پروانه مربوط معاف میباشند.
ـ آن دسته از نهادهای علمی، آموزشی و فرهنگی که در چارچوب شرح وظایف خود مجاز به فعالیت آموزشی میباشند نیازی به دریافت پروانه آموزش روابط کار ندارند لیکن باید سایر ضوابط این آییننامه را رعایت کنند.
ارسال نظر