روحانی رییس‌جمهور همة مردم است

دنیای‌اقتصاد- اولین روز چهاردهمین اجلاس مجلس خبرگان رهبری با سخنرانی آیت‌الله محمدرضا مهدوی کنی، رییس مجلس خبرگان رهبری آغاز شد. دیروز مهدوی کنی، رییس جلسه در حالی که درباره انتخابات ریاست‌جمهوری و پیروزی دکترروحانی در این انتخابات سخن می‌گفت، حسن روحانی به همراه حجت‌الاسلام علوی وارد سالن شد و آیت‌الله مهدوی کنی خطاب به او عنوان کرد «ما همین الان داشتیم درباره شما صحبت می‌کردیم.» مهدوی‌کنی به سخنانش ادامه داد. او به رییس‌جمهور جدید تبریک «مشروطی» گفت و اعلام کرد از روحانی «تقاضایی» هم دارند. آنگونه که «ایسنا» گزارش داده سردار سرلشکر حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه سخنران روز اول این اجلاس بود که در ارتباط با اوضاع سوریه، مصر، عراق، لبنان و دیگر کشورهای منطقه برای اعضای خبرگان سخنرانی کرد. حجت‌الاسلام حسن روحانی رییس‌جمهور هم قرار است امروز چهارشنبه در روز دوم اجلاس، در ارتباط با مسائل داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی سخنرانی ‌کند. آیت‌الله حسن ممدوحی عضو مجلس خبرگان رهبری، درباره سخنرانی سلیمانی در این جلسه به خبرگزاری فارس گفته: آقای سلیمانی توضیحات خوبی را راجع به سوریه و لبنان مطرح کردند. آقای سلیمانی درباره شرایط سوریه گفت ملت این کشور در مقابل آمریکا پیروز هستند و سوریه موفق است.

در افتتاحیه اجلاس آیت‌الله مهدوی‌کنی رییس مجلس خبرگان رهبری سخنرانی کرد و بعد این اجلاس به‌صورت غیرعلنی ادامه پیدا کرد و اعضای خبرگان وارد دستور کارهای این دوره اجلاس شدند. بر اساس گزارش خبرگزاری ها جلوس اعضای مجلس خبرگان رهبری کنار هم بی معنا نبود. آیت‌الله احمد جنتی و آیت‌الله مصباح یزدی در کنار هم و در آخرین ردیف از صندلی‌های سالن نشستند و حجت‌الاسلام رییسی معاون رییس قوه قضائیه و آیت‌الله کازرونی امام جمعه استان البرز در کنار هم؛ اما آنچه بیشتر از همه به چشم عکاسان آمده، خوش و بش سایر اعضای مجلس خبرگان رهبری با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی است که حسن روحانی رییس‌جمهور منتخب نیز در کنار او در ردیف اول سالن به چشم می‌خورد. اعضای مجلس خبرگان رهبری دیشب در ضیافت شام آیت‌الله مهدوی‌کنی شرکت کردند.

تبریک و تقاضای ما مشروط است

رییس جلسه در حالی که درباره انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی دکتر روحانی در این انتخابات سخن می‌گفت، حسن روحانی به همراه

حجت الاسلام علوی وارد سالن شد و آیت‌الله مهدوی‌کنی خطاب به وی عنوان کرد ما همین الان داشتیم درباره شما صحبت می‌کردیم. وزیر اطلاعات که از ابتدای شروع مراسم در سالن بود بلافاصله بعد از اطلاع از حضور رییس جمهور در جلسه خبرگان، سالن را ترک کرد و به استقبال رییس‌جمهور رفت تا در مسیر ورود به سالن وی را مشایعت کند. رییس‌جمهور بعد از ورود به سالن در کنار آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نشست و البته رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام هم به نشانه احترام به ورود رییس‌جمهور از روی صندلی خود بلند شد، بعد از نشستن روحانی کنار رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، خوش و بش‌هایی همراه با خنده بین رییس‌جمهور و آیت‌الله هاشمی رد و بدل شد. رییس مجلس خبرگان رهبری با تبریک به روحانی برای پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران گفت: همانطور که ایشان گفتند آقای روحانی رییس‌جمهور همه است گرچه ممکن است ما به ایشان رای نداده باشیم، اما ایشان رییس‌جمهور همه ما است، لذا به جناب آقای روحانی تبریک می‌گوییم و برایشان دعا می‌کنیم که ان شاء‌الله مبارکشان باشد. مهدوی‌کنی ادامه داد: انتخابات خوبی برای ریاست‌جمهوری که یکی از ارکان انقلاب است برگزار شد و مردم هم با شعور در انتخابات شرکت کرده‌اند و در نهایت جناب آقای روحانی به عنوان رییس‌جمهور انتخاب شدند. تبریک بنده به آقای روحانی سه معنا دارد؛ تحیت، دعا و مطالبه.

او با بیان اینکه امام و مقام معظم رهبری در مراسم تنفیذ گفته است که تنفیذ مطلق نیست، گفت: تقاضای ما هم مشروط است به شرط‌ها و شروط‌ها؛ کسی که رییس‌جمهور می‌شود باید مشکلات را تحمل کند تا بتواند موفق باشد.

مهدوی‌کنی در این جلسه همچنین با اشاره به انفجار دفتر نخست‌وزیری و شهادت رجایی و باهنر و تعداد دیگری از اعضای دولت در اوایل انقلاب اظهار کرد: این مصیبت بزرگی بود، ولی راه انقلاب ادامه پیدا کرد.وی یادآور شد: من در آن زمان وزیر کشور بودم و جلسات شورای‌عالی دفاع در دفتر ریاست‌جمهوری تشکیل می‌شد. من هم باید در آن جلسه حضور پیدا می‌کردم. این جلسه‌ها دوشنبه‌ها ساعت ۲:۳۰ بعدازظهر برگزار می‌شد و من نیز باید در آن روز از وزارت کشور به آن جلسه می‌رفتم، ولی بر اثر خستگی چند دقیقه دیر از خواب بیدار شدم و به جای اینکه ساعت ۲ به سمت برگزاری جلسه حرکت کنیم ۲:۳۰ حرکت کردیم و هنگامی که سوار ماشین شدیم و از وزارت بیرون آمدیم از طریق بی‌سیم کمیته مرکزی آن زمان اعلام شد که در دفتر نخست‌وزیری انفجار رخ داده است. رییس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به برخی حوادث آن زمان و نام بردن از برخی شهدای آن اتفاق گفت: آن روزها روزهای بسیار سختی برای ملت ایران بود، اما امام (ره) به همه دلداری می‌دادند و مانند کوهی ایستاده بودند و بعد از این حوادث بلافاصله دستور جایگزینی و جبران می‌دادند. ایشان به مسوولان نیز دلداری می‌دادند، چراکه با غصه خوردن کاری پیش نمی‌رفت. مهدوی‌کنی ادامه داد: امام خمینی (ره) در آن شرایط تاکید داشتند که باید در این راه سخت استقامت داشته باشیم و این راه و توصیه امام موجب شد که انقلاب حفظ شود و در برابر مشکلات و حوادث استقامت کنیم.