بازتاب سخنان ظریف در مطبوعات بینالمللی
بازتاب سخنان روز گذشته محمد جواد ظریف درباره حقوق هستهای ایران، مسیر پیش روی روحانی برای بهبود روابط ایران با عربستان، ادعای ارسال سلاح از سوی ایران و سوریه به کرانه باختری، تکذیب ادعای فرستادن سامانه جایگزین «اس ۳۰۰» از سوی روسیه برای ایران و ادعاهای جدید نتانیاهو درباره ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است. به گزارش «تابناک»، امروز نیز بخش مهمی از مطالب مربوط به ایران در میان مطبوعات جهان به بازتاب متن و حواشی جلسه رای اعتماد به وزرای کابینه دولت یازدهم اختصاص یافته است.
بازتاب سخنان روز گذشته محمد جواد ظریف درباره حقوق هستهای ایران، مسیر پیش روی روحانی برای بهبود روابط ایران با عربستان، ادعای ارسال سلاح از سوی ایران و سوریه به کرانه باختری، تکذیب ادعای فرستادن سامانه جایگزین «اس ۳۰۰» از سوی روسیه برای ایران و ادعاهای جدید نتانیاهو درباره ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است. به گزارش «تابناک»، امروز نیز بخش مهمی از مطالب مربوط به ایران در میان مطبوعات جهان به بازتاب متن و حواشی جلسه رای اعتماد به وزرای کابینه دولت یازدهم اختصاص یافته است. در این میان، سخنان محمدجواد ظریف، بیشترین توجه را در سطح جهانی به خود جلب کرده است. روزنامه «واشنگتن پست» از جمله مطبوعاتی است که سخنان روز گذشته وزیر خارجه پیشنهادی دولت یازدهم را مورد توجه قرار داده و اشاره میکند که وی در سخنرانی خود بر ادامه حمایت از حقوق هستهای ایران تاکید کرده است. این روزنامه مینویسد: وزیر خارجه پیشنهادی ایران گفته از مبارزه به منظور احقاق حقوق ایران در پرونده هستهای عقبنشینی نخواهد کرد؛ اما با وجود این، به منظور ارتقای روابط با کشورهای منطقه و جهان نیز تلاش خواهد کرد. واشنگتن پست مینویسد این اظهارات ظریف، بیش از هر چیز پاسخ به منتقدانی بوده که وی را دارای رویکرد بیش از حد دوستانه نسبت به غرب معرفی میکنند.
«ای بی سی نیوز» و «فاکس نیوز» از جمله دیگر مطبوعاتی هستند که سخنان ظریف را مورد توجه قرار دادهاند.
در مطلب دیگری درباره سیاست خارجی دولت جدید، روزنامه «دیلی استار» لبنان به بررسی روند پیش روی روابط میان ایران و عربستان سعودی پرداخته است. این روزنامه اشاره میکند که بهبود روابط با کشورهای جهان، از جمله وعده ها و برنامههای حسن روحانی است و در این میان، عربستان نیز به طور ویژه مورد تاکید قرار گرفته است. با این حال، عرصههای اختلاف نظر و دشمنی میان دو کشور آنچنان گسترده و عمیق است که بهبود این روابط کار بسیار دشوار به نظر میرسد. در حقیقت، روی کار آمدن روحانی در موضوعاتی همچون حمایت ایران از شیعیان و به ویژه سیاست ایران نسبت به سوریه که عربستان سعودی نسبت به آنها بسیار حساس است، تغییری ایجاد نخواهد کرد و بر همین اساس، زمینههای تقابل به قوت خود باقی خواهد بود. با این حال، این به آن معنا نیست که روحانی و اصلاح گرایان از تلاش برای بهبود این رابطه دست بردارند.
در همین حال، سایت نشریه «فوربس» با انتشار مطلبی مدعی تلاش ایران و سوریه برای افزایش نفوذ خود در کرانه باختری از راه ارسال سلاح به این منطقه شده است. این سایت مدعی است، شواهد روز افزونی موجود است، مبنی بر اینکه ایران، سوریه و دیگر وابستگان منطقهای آنها، تلاش دارند استحکامات نظامی در کرانه باختری ایجاد کرده و از این طریق، نهایتا رژیم اسرائیل را مورد تهدید قرار دهند. بنا بر ادعای فوربس، با وجود همه مشکلات و محدودیت ها برای ارسال سلاح به منطقه مذکور، تلاش ایران و سوریه در این راستا ادامه دارد و از سوی دیگر، تحولات منطقه بار دیگر حماس را به ایران نزدیک کرده و از این طریق، محور ضداسرائیلی در منطقه بیش از پیش تقویت خواهد شد. در میان دیگر مطالب، باید به تکذیب خبر فرستادن سامانه جایگزین «اس ۳۰۰» از سوی روسیه به ایران اشاره کرد. به نوشته «ریانووستی»، رییس شرکت دولتی صادرات اسلحه روسیه اظهار کرده شرکت تحت مدیریت وی هیچ گونه برنامهای برای تحویل سامانهای به عنوان جایگزین «اس ۳۰۰» به ایران ندارد. آناتولی ایسایکین در پاسخ به پرسشی در این باره اظهار کرده: «من فقط زمانی میتوانم درباره این موضوع صحبت کنم که قراردادی باشد؛ اما چنین قراردادی وجود ندارد».
برخی مطبوعات روسیه پیش از این گزارش داده بودند که روسیه در حال رایزنی با مقامات ایرانی است تا ایران را به پذیرش سامانه موشکی دیگری به جای «اس ۳۰۰» که قرارداد آن از سوی مسکو لغو شد، متقاعد کند. در پایان روزنامه «یدیعوت آحارانوت» اظهارات جدید بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم اسرائیل را بازتاب داده که بار دیگر درباره ایران ادعاهایی را مطرح کرده است. به نوشته این روزنامه، نتانیاهو روز گذشته در دیدار با ژنرال مارتین دمپسی، رییس ستاد ارتش آمریکا ادعا کرده، تهدیدات بسیار موجود در منطقه در مقایسه با تهدید یک ایران هستهای بسیار ناچیز است. وی افزود: «ما با هم تلاش خواهیم کرد تا این امر محقق نشود». دمپسی نیز در این دیدار ضمن آرزوی بهبودی برای نتانیاهو که به تازگی عمل جراحی داشته، بر تعهد ایالات متحده به تقویت شراکت با رژیم اسرائیل تاکید کرده است.
منبع: دیپلماسی ایرانی
ارسال نظر