لاریجانی با اشاره به مشکلات آمریکا در عراق:
آماده کمک مشروط به واشنگتن هستیم
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در گفتوگو با روزنامه فایینشیال تایمز اتهامات واشنگتن را مبنی بر اینکه ایران در حال تامین سلاح برای شورشیان عراق است رد و تاکید کرد که دلیل به وجود آمدن مشکل عراق این است که دولت آمریکا همچنان یک «راهبرد بیآینده» را دنبال میکند.
فایننشیال تایمز به نقل از علی لاریجانی گزارش داد: اگر واشنگتن یک جدول زمانی برای خروج نیروهایش از عراق ارائه کند، ایران حاضر میشود به آمریکا در برقراری ثبات در عراق کمک کند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در گفتوگو با روزنامه فایینشیال تایمز اتهامات واشنگتن را مبنی بر اینکه ایران در حال تامین سلاح برای شورشیان عراق است رد و تاکید کرد که دلیل به وجود آمدن مشکل عراق این است که دولت آمریکا همچنان یک «راهبرد بیآینده» را دنبال میکند. لاریجانی تاکید کرد که زمان آن فرا رسیده است که قدرتهای جهانی درک کنند که نمیتوانند برنامه هستهای ایران را به عقب برگرداند و اینکه آنها باید بدون پیش شرط وارد مذاکرات با تهران شوند.
وی در عین حال که متعهد به همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی شد، با صراحت گفت که تهران برنامه هستهای خود را متوقف نخواهد کرد، اما پذیرای هر ایدهای که در گفتوگوهای آیندهاش با خاویر سولانا، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپایی برای حل بنبست هستهای ایران روز میز گذاشته شود، خواهد بود.
لاریجانی گفت: انگلیس و حزب دموکرات آمریکا روش درستی را در زمینه عراق در پیش گرفتهاند.
به گفته لاریجانی، درخواست دموکراتها برای تعیین یک جدول زمانی برای خروج نیروهای آمریکا منطقی به نظر میرسد و انگلیس نیز که «سازگاریهای لازم» را انجام داده و نیروهای خود را از فرودگاه بصره عقب کشیدهاند «باهوشتر از آمریکاییها» هستند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران گفت: اگر آنها (آمریکاییها) تعریف درستی از یک جدول زمانی داشته باشند، ما به تحقق آن کمک میکنیم، اما اگر آمریکا بر اشتباهات خود پافشاری کند، نباید از ما درخواست کمک داشته باشد.
در ادامه این گزارش آمده است: به گفته تحلیلگران سیاسی، راهبرد ایران این است که نه تنها از دولت عراق حمایت کند، بلکه علاوه بر آن اطمینان حاصل کند که آمریکا هنگام خروج از عراق آنچنان گستاخ نباشد که به یک اقدام نظامی دیگر دست بزند. تاکنون سه دوره مذاکره بین ایران و آمریکا درباره امنیت عراق صورت گرفته است که هیچکدام نتایج ملموسی به دنبال نداشتند.
به گزارش ایسنا، این روزنامه در ادامه نوشت: آمریکا بارها ایران را به ایجاد بیثباتی در عراق و تامین بمبهای جادهای پیشرفته برای شبهنظامیان این کشور متهم کرده است. سنای آمریکا هفته گذشته خواستار قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در فهرست گروههای تروریستی شد.
لاریجانی با رد اتهامات آمریکا آنها را «دروغ» دانست و گفت: ایران از آمریکا خواسته است فهرست اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را که آمریکا میگوید در کمک به شبه نظامیان عراق دخالت دارند، به تهران ارائه کند، اما تاکنون پاسخی دریافت نکرده است.
وی تاکید کرد که ایران تنها کشور منطقه است که از دولت عراق و روند دموکراتیک حمایت کرده است، در حالی که متحدان آمریکا هیچ گونه کمکی به این کشور ارائه نکرده و علیه واشنگتن فعالیت میکنند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران علاوه بر آن گفت: تهران اطلاعاتی در دست دارد مبنی بر اینکه مقامهای آمریکایی با عزتالدوری یکی از مقامهای ارشد رژیم بعثی که ظاهرا رهبری برخی از شورشیان سنی را بر عهده دارد، گفتوگو کردهاند. افزود: این برای مردم عراق یک فاجعه است.
فایننشالتایمز در ادامه مینویسد، در حالی که گمانهزنیها درباره احتمال اقدامی نظامی آمریکا یا رژیم صهیونیستی علیه ایران شدت گرفته است، لاریجانی گفت که شکست واشنگتن در عراق باید هشداری علیه آغاز یک «ماجراجویی» جدید باشد.
وی بدون اینکه مشخص کند انتقامجویی تهران به چه شکلی خواهد بود هشدار داد که اگر آمریکا قصد دارد رژیم صهیونیستی را روی «ویلچر» ببیند، میتواند به ایران حمله کند و تاکید کرد که آمریکا با این کار «دست خود را در لانه زنبور خواهد کرد».
لاریجانی گفت: برنامه هستهای ایران به مرحله پیشرفته ای رسیده است و ایران اکنون صاحب کنترل کامل فناوری لازم است و هیچکس نمیتواند آن را از ایران بگیرد.
وی گفت: نمیتوان چنین موقعیتی را نادیده گرفت. من تعجب میکنم هنوز درباره تعلیق (غنیسازی اورانیوم) صحبت میکنند.
در ادامه این گزارش آمده است: کشورهای ۱+۵ روز جمعه نتوانستد در زمینه قطعنامه تحریم شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران به توافق برسند و به ایران دو ماه وقت دادند تا برنامه هستهایاش را متوقف کند و اکنون منتظر گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی و سولانا هستند. ایران و آژانس در اواخر ماه اوت بر روی «طرح اقدام» به توافق رسیدند که به موجب آن ایران باید همه مسائل گذشته را که موجب شک و تردیدها در زمینه برنامه هستهایاش شده است برطرف کند.
این توافقنامه که مورد انتقاد آمریکا و متحدان اروپایی آن قرار گرفت، ناشی از مقاومت روسیه و چین در برابر اعمال فوری دور جدیدی از تحریمها بود.
لاریجانی در این مصاحبه تاکید کرد: توافقنامه ایران و آژانس تاکتیکی برای تاخیر در اعمال تحریمها نیست.
وی افزود: این که آیا همه مسائل را تا ماه آینده بتوان حل کرد، بستگی به سرعت عمل آژانس دارد.
لاریجانی گفت: آژانس هرچه سریعتر عمل کند، کارش سریعتر به پایان میرسد.
ارسال نظر