بازتاب سخنرانی احمدینژاد در دانشگاه کلمبیا
احمدینژاد در ابتدای سخنان خود درپاسخ به اهانتهای رییس دانشگاه کلمبیا گفت: صحبتهای رییس دانشگاه که برای «واکسینه کردن» مدعوین و پیشگیری از تاثیر حرفهای من انجام گرفت،
احمدینژاد در ابتدای سخنان خود درپاسخ به اهانتهای رییس دانشگاه کلمبیا گفت: صحبتهای رییس دانشگاه که برای «واکسینه کردن» مدعوین و پیشگیری از تاثیر حرفهای من انجام گرفت،
بیشتر از آنکه توهینی به من باشد، توهین به شعور مدعوین جلسه بود. صدای کف زدن حضار، لبخند رضایت بخشی بر چهره رییسجمهوری ایران نشاند.جلسه سخنرانی و پرسش و پاسخ رییسجمهور کشورمان دوشنبه شب به دعوت دانشکده روابط بینالملل دانشگاه کلمبیا برگزار شد و به صورت وسیعی در رسانههای عمومی جهان و به ویژه آمریکا انعکاس یافت.پیش از سخنان آقای احمدینژاد، رییس دانشگاه کلمبیا اظهارات اهانتآمیزی خطاب به رییسجمهور انجام داد که پاسخ قوی و مستدل احمدینژاد فضای جلسه را به نفع رییسجمهور تغییر داد.
احمدینژاد در دانشگاه کلمبیا:
ایران آماده مذاکره با آمریکا برای رفع سوءتفاهمها است
«احمدینژاد، برنده روز اول کارزار تبلیغاتی»این عبارت، تیتر اول پایگاه اینترنتی رادیو دویچه وله آلمان پس از سخنرانی رییسجمهوری ایران در دانشگاه کلمبیای آمریکا بود. محمود احمدینژاد که در سفری چهار روزه برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به سر میبرد، روز دوشنبه به دعوت مسوولان دانشکده روابط بینالملل دانشگاه کلمبیا به این دانشگاه رفت و پس از سخنرانی در این دانشگاه، به سوالات دانشجویان پاسخ داد. هر چند در ابتدای حضور احمدینژاد در دانشگاه کلمبیا، رییس این دانشگاه در اقدامی غیرمتعارف هنگام معرفی رییسجمهوری ایران به حاضران، از الفاظی توهینآمیز نسبت به وی استفاده کرد، اما پاسخهای احمدینژاد به سوالات دانشجویان، نتیجه جلسه را به نفع وی تغییر داد.
نابودی اسراییل
دانشجویی از رییسجمهوری سوال کرد: آیا دولت شما یا خود شما به دنبال نابودی اسرائیل به عنوان یک دولت یهودی هستید؟ رییسجمهوری پاسخ داد: ما همه ملتها را دوست داریم و با تمامی یهودیان دوست هستیم. احمدینژاد گفت: آنچه که ما میگوییم حل این مشکل ۶۰ساله است. باید به مردم فلسطین اجازه بدهیم تا خود برای آینده خود تصمیم بگیرند و این کاملا بر اساس منشور سازمان ملل و اصول بنیادی آن است. رییسجمهوری افزود: هیچکس نباید در امور ملت فلسطین دخالت کند و هیچکس نباید تخم اختلاف بکارد. هیچکس نباید دههامیلیارد دلار تجهیزات و اسلحه به یک گروه در آنجا بدهد. در این نشست سوال شد: حضار میخواهند که پاسخ واضح به این سوال را بشنوند. آیا شما یا دولت شما نابودی اسرائیل به عنوان یک دولت یهودی را دنبال میکند؟ اگر ممکن است به صورت بله یا خیر جواب بدهید.
احمدینژاد جواب داد: شما سوال کردید ولی میخواهید پاسخ را آن طور که می خواهید بشنوید، این آزادی دسترسی به اطلاعات نیست.
احمدینژاد گفت: دو سوال مطرح کردم که به جای پاسخ، یک سری توهین و تهمت علیه من مطرح شد. متاسفانه این کار از طرف کسانی صورت میگیرد که به آزادی بیان و اطلاعات معتقدند.
وی افزود: به عنوان یک دانشگاهی دو سوال از شما میکنم و شما قاضی باشید و بگویید که آیا پاسخ به این سوالات باید توهین، تهمت و صحبتهای منفی باشد یا این که ما باید با این دو سوال روبهرو شویم و به آنها پاسخ دهیم. رییسجمهوری افزود: سوال اول این است که با توجه به این که هولوکاست واقعیت عصر ما است و اتفاق افتاده چرا تحقیقات به اندازه کافی در این زمینه انجام نمیشود تا به این مساله از یک نقطه نظر دیگر نگاه شود؟
احمدینژاد تصریح کرد: سوال دوم این است که اگر این یک واقعه تاریخی است و واقعا رخ داده، چرا مردم فلسطین باید بهای آن را بدهند؟
موضوع هستهای
رییسجمهوری در پاسخ به سخنان رییس دانشگاه کلمبیا درباره مساله هستهای نیز گفت: در مورد مساله هستهای ایران، ما کشوری هستیم که عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی است و بیش از ۳۳سال است که عضو این آژانس هستیم. اساسنامه این آژانس به اعضا به صراحت اجازه میدهد که فنآوری صلحآمیز سوخت هستهای را داشته باشند. از وی سوال شد: چرا دولت شما میخواهد اورانیومی را که برای ساختن تسلیحات هستهای استفاده میشود غنی کند؟ آیا دست از این کار بر میدارید؟
رییسجمهوری گفت: اول اینکه برنامه هستهای ما کاملا در چارچوب قانون کار میکند. دوم این که ما تحت بازرسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی هستیم و سوم این که این برنامه کاملا صلحآمیز است. فنآوری غنیسازی اورانیوم که در دست ما است تنها برای غنیسازی زیر پنجدرصد میتواند استفاده شود.
وی گفت: اجازه بدهید یک شوخی با شما داشته باشم، هر سیاستمداری که به دنبال تسلیحات هستهای باشد از نظر سیاسی دچار عقبماندگی ذهنی است؟
مذاکره با آمریکا
از رییسجمهوری سوال شد: آیا ایران آماده گفتوگو با دولت آمریکا است؟ از این گفتوگو امید دارد که چه حاصل شود؟ چگونه مشکلات بین دولتهای آمریکا و ایران حل میشود؟
رییسجمهوی گفت: ما از اول اعلام کردهایم که آماده مذاکره با همه کشورها با در نظر گرفتن احترام متقابل هستیم. ۲۸سال قبل وقتی که انقلاب ما موفق و پیروز شد، ما دیکتاتوری مورد حمایت غرب را کنار زدیم و دموکراسی و آزادی را به دست آوردیم. احمدینژاد افزود: به مذاکره و گفتوگو معتقدیم و همه مسائل میتوانند به آسانی حل شوند، نیازی به تهدید نیست، نیازی به اسلحه و بمب نیست و اگر گفتوگو کنیم نیازی به درگیری نخواهد بود. ما منطق روشنی در این مورد داریم.
وی تصریح کرد: ما آماه مذاکره با همه دولتها هستیم ولی تحت شرایطی که احترام متقابل برای هر دو طرف باشد. دیدید که برای این که به امنیت عراق کمک کنیم سه بار با آمریکاییها صحبت کردیم و سال قبل، پیش از این که به نیویورک بیایم اعلام آمادگی کردم که در سازمان ملل با رییسجمهوری آمریکا درباره مسایل مهم بینالمللی مناظره انجام شود. وی افزود: ملت ایران، ملت متمدن و بافرهنگی است و همواره از گفتوگو استقبال میکند و آماده مذاکرات با آمریکا برای رفع سوءتفاهمها است.
گفتوگو با شبکه 13 آمریکا
رییسجمهوری دوشنبه شب نیز در گفتوگویی یکساعته با شبکه ۱۳ تلویزیون آمریکا، با بیان اینکه ما با همه ملتها از جمله مردم آمریکا دوست هستیم، گفت: این در حالی است که دولتمردان آمریکا ظرفیت شنیدن حرفهای درست را ندارند.
احمدی نژاد در این گفتوگو با اشاره به اینکه آمریکا از مذاکرات در عراق و فرصت خوبی که با پیشنهادهای ایران ایجاد شده بود استفاده مناسبی نکرد، تاکید کرد: شیعیان و اهل تسنن عراق همگی برادران ما هستند و وقتی با مردم و دولت عراق ارتباط خوبی داریم، چه ضرورتی دارد در عراق ناامنی ایجاد کنیم؟
ارسال نظر