دنیای اقتصاد- اختصاص دومین سهمیه بنزین سفر در ابهام است، هرچند سهمیه اول اختصاص نیافته است. ولی پیش‌بینی می‌شود دومین سهمیه بنزین در ماه‌های آینده توزیع شود. جالب اینکه روز گذشته سخنگوی دولت نهم برخلاف صحبت‌های قبلی‌اش مواضع خود را تغییرداد. غلامحسین الهام چند روز گذشته در نشست خبری خود اعلام کرد: «از سهمیه عید و عیدی خبری نیست و مردم باید مصرف خود را مدیریت کنند تا در مواقع نیاز، با کمبود بنزین روبه‌رو نشوند.» اما روز گذشته الهام در دیدار از مرکز داده‌های هوشمند سوخت مطرح کرد: «دولت در صورت وجود فرصت‌های مناسب نسبت به افزایش سهمیه بنزین خودروها اقدام خواهد کرد.» این تغییر موضع الهام به ظاهر ناشی از بررسی مجدد دولت در خصوص تصمیماتش است تا همچون گذشته با تاخیر در تصمیماتش گردشگری ایران را با چالش مواجه نکند. همزمان با آغاز بحث سهمیه‌بندی بنزین، اختصاص سهمیه‌ای برای سفر دغدغه‌ اصلی متولیان و فعالان گردشگری بود. در همین راستا سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هم پیگیر این موضوع در مجامع تصمیم‌گیرنده کشور شد. در نهایت هم پس از برگزاری جلسات متعدد بین ستاد تبصره ۱۳ بودجه و سازمان، پیش‌بینی شد قبل از تعطیلات نیمه شعبان ۱۰۰لیتر بنزین سفر توزیع شود البته چند روز بعد وزارت نفت اعلام کرد ۱۰۰لیتر را به همه مردم می‌دهند. اما این تصمیمات آنقدر دیر گرفته شد و آنقدر با تاخیر اجرا شد که کمک خاصی به تقویت گردشگری نکرد. البته در همان روزها از این سهمیه، به عنوان بنزین مهر، مدارس یا حتی خانواده هم یاد شد.

با این حال به رغم تغییر موضع الهام، رییس ستاد تبصره ۱۳ بودجه اعلام کرده «سهمیه موردنیاز خودروها اختصاص یافته و به این ترتیب تا پایان سال هیچ‌گونه افزایشی در سهمیه سوخت خودروها نخواهیم داشت.» روز گذشته علی‌اکبر محرابیان گفت: «افزایش سهمیه سوخت با هدف تامین نیاز سفر مردم و تامین بخشی از نیاز به حمل‌و‌نقل در ایام بازگشایی مدارس انجام شده است. امیدواریم این افزایش ۱۰۰لیتر سهمیه سوخت خودروهای سواری علاوه بر ایجاد امکان سفر در ساماندهی حمل‌و‌نقل در فصل بازگشایی مدارس و روزهای اول مهر موثر واقع شود.»

در همین راستا هم الهام درباره توزیع بنزین آزاد گفت: مصرف کنونی می‌تواند پاسخگوی نیاز مردم باشد و نیازی به توزیع بنزین به صورت آزاد نیست. او در خصوص توزیع غیرقانونی بنزین آزاد توسط تاکسی‌ها و وانت‌بارها گفت: با گازسوز شدن این خودروها و تعدیل سهمیه‌بندی بنزین مشکل آنها برطرف خواهد شد. البته باید به طور جدی مساله ارزیابی شود و تاکسی‌داران به اعتبار صنف مربوط به خود آسیب نزنند.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اختصاص سهمیه‌ بنزین به خبرنگاران گفت: پیشنهاد لایحه این موضوع مطرح شده و در پوشش حمایتی کانون مطبوعات قرار گرفته است. در این راستا بهتر است تشویق کنید خبرگزاری‌ها نیز خودروهایشان را گازسوز کنند.

فروش بنزین شغل جدید رانندگان

در حالی که الهام معتقد است به دلیل تخلفات انجام شده نباید سیستم توزیع بنزین را تغییر داد، اخبار و گزارش‌های مختلفی از فروش بنزین شنیده‌ می‌شود. الهام مدعی است: فروش بنزین خلاف قانون است، در این راستا باید سازمان‌های نظارتی مربوطه و تعزیرات حکومتی رسیدگی کنند.

او خاطرنشان کرد: در این زمینه گشت‌های ویژه حکومتی نظارت و کنترل شرایط را برعهده دارند، ولی به طور معمول در ازای هر وضعیت خاص یکسری عوارض جنبی نیز ایجاد می‌شود، ولی باید دستاورد کلی آن موردنظر قرار گیرد. در هر صورت آزادسازی بنزین فشار و سختی‌های ویژه‌ای را بر همه مردم تحمیل می‌کند، در صورتی که شرایط کنونی فقط قشر محدودی را تحت‌تاثیر قرار داده است.

همچنین استاندار خوزستان در جلسه ساماندهی سوخت استان عوامل نظارتی بر تاکسی‌های استان را ضعیف ارزیابی و بر تقویت این عوامل تاکید کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران، جعفر حجازی با اشاره به مساله فروش سوخت توسط رانندگان تاکسی خاطرنشان کرد: فروش سوخت تاکسی برای رانندگان یک شغل شده و نسبت به کار اصلی خود یعنی مسافرکشی بی‌تفاوت شده‌اند. وی از سازمان تاکسیرانی خواست تا با راه‌اندازی طرح خطی کردن تاکسی‌ها به نظارت بیشتر آنها بپردازد.

استاندار خوزستان ادامه داد: با توجه به فصل بازگشایی مدارس، سازمان‌های تاکسیرانی و اتوبوسرانی باید نسبت به فعال کردن خودروهای خود جهت حمل‌ونقل شهروندان در سطح استان تلاش بیشتری کنند.