خبرگزاری فارس پس از دیدار دبیرکل حزب اعتماد ملی از محل این خبرگزاری، گفت‌وگوی مفصلی با وی داشته است.

در این مصاحبه کروبی وعده می‌دهد که با پایان یافتن مهلت ثبت‌نام برای انتخابات مجلس ناگفته‌هایی را از سال ۶۸ به بعد عنوان خواهد کرد. در این گفت‌وگو از مهدی کروبی پرسیده شد: در چند برنامه اخیری که اصلاح‌طلبان برگزار کرده‌اند، ازجمله کنگره سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی یا برنامه سالگرد دوم خرداد شما شرکت نداشتید، آیا از شما دعوت نشد یا شما خود شرکت نکردید؟

کروبی در پاسخ گفت: دعوت کردند اما توفیق نشد که بروم، در جلساتی که احزاب برگزار کرده‌اند در مواردی شرکت کرده‌ام و در بعضی موارد شرکت نکرده‌ام. اما در جلساتی که مجاهدین یا مشارکت برگزار کردند تاکنون توفیق شرکت نداشتم.

در ادامه خبرنگار می‌پرسد یعنی برای شما اهمیت نداشت؟ یا اختلاف سلیقه‌ها و به نوعی اعتراض موجب عدم شرکت شما در این جلسه شد، خصوصا با توجه به رخ دادهای مقطع انتخابات ریاست جمهوری؟

که کروبی در پاسخ گفت: اعتراض نبوده،اختلاف نظرهایی وجود داشته و دارد، اما اختلاف نظرها مربوط به انتخابات نهم ریاست جمهوری نیست، ما هم تلاش کردیم این اختلاف‌ها ادامه نیابد.

در ادامه کروبی وعده بازخوانی انتخابات پس از رحلت حضرت امام(ره) را داد و افزود: من تصمیم دارم که امسال روز پایان ثبت‌نام، به طور مفصل انتخاب‌های مجلس از سال ۶۸ تاکنون را بازخوانی کنم و همه قضایا را روشن کنم، شاید حتی حرف‌هایی که مصلحت نباشد را هم بگویم، تا مردم داوری کنند. مساله ریاست جمهوری را که بسیار مهمتر است را نیز از اواخر ۸سال آقای‌هاشمی رفسنجانی بازخوانی می‌کنیم تا مشخص شود با چه حرکت‌هایی پیروزی حاصل شد با چه حرکتی شکست خورد، بعضی‌نامه‌ها و مطالب ناگفته را اعلام خواهیم کرد. الان نمی‌توانم بگویم چون وقت آن نیست و باید هر چیز را به موقع گفت. یک نفر نقل می‌کند که به امام(ره) گفتم برخی افکار شما در تحریر با بعضی فتواهای جدید متفاوت است، امام گفت من تقیه می‌کنم اگر تقیه نمی‌کردم چیزهایی دیگری هم می‌گفتم، یادتان است امام این اواخر نظراتی داشتند در خصوص زمین‌، ‌مالکیت، شطرنج و... ‌خوب امام هم فقیه کوچکی نبوده گفت: اگر تقیه نمی‌کردم کار شما مشکل می‌‌شد. بعد امام گفت: فکر نکن من تقیه می‌کنم؛ خدا هم تقیه می‌کند یعنی آرام آرام برخی قوانین را اصلاح می‌کند مثل شراب یا برده‌داری و... ولی خوب، ما باید به مردم توضیح دهیم مثلا در مورد قانون مطبوعات، آنچه ما گفتیم، رهبری پیشنهاد کرده و... چگونه کار‌ها جلو می‌رفت یا در قضیه تحصن نمایندگان مجلس ششم در مجلس.

از رییس مجلس ششم پرسیده شد: شما با آنکه مخالف خروج از حاکمیت بودید ولی شما هم به این استراتژی روی آوردید، آنهم سر قضیه لقمانیان.

کروبی پاسخ داد: من عربستان بودم که لقمانیان را دستگیر کردند. جلوی امیر عبدا... با موبایل هر چه رایزنی کردم فایده نداشت، آمدم ایران شروع به تلاش و رایزنی کردم به جایی نرسید، فهمیدم تندروهای دو گروه هستند و افراط‌گراها پیروز شده‌اند، من هم در یک سخنرانی تهدید کردم! باید دو طرف را راضی می‌کردم! می‌دانستم هفته آینده دادفر را می‌گیرند و دیگر توان کنترل مجلس را ندارم برای همین این کار را کردم. اگر آقای‌هاشمی مدیر این مجلس بود دو هفته هم نمی‌توانست این مجلس را کنترل کند و حتما درگیر می‌شد. من هم باید از مجلس حمایت می‌کردم و هم اجازه نمی‌دادم خدشه‌ای به نظام وارد شود.

خبرنگار خبرگزاری فارس با بیان اینکه اصلی‌ترین شعارهای اصلاح طلبان در آستانه مجلس ششم حول محورهای سیاسی ازجمله تغییر قانون مطبوعات، حذف نظارت استصوابی و... بود از دبیرکل اعتماد ملی پرسید: امروزه مهمترین شعارهای اصلاح طلبان چیست؟ کروبی پاسخ داد: ما همان حرف‌های قبل را می‌زنیم، شورای نگهبان را قبول داریم، آنرا مفید می‌دانیم و طرفدار حضورش در قانون اساسی هستیم، اما می‌گوییم نظارت کند و از رای مردم دفاع کند، اما این کاری که شورای نگهبان می‌کند استصواب نیست. می‌گوییم همه چیز در چهارچوب قانون باشد، می‌گوییم همین حرف‌هایی که مقام معظم رهبری گفتند باید اجرا شود. بالاخره نظارت یک محدوده‌ای دارد. اکثریت قاطع اصلاح‌طلبان هم همین را می‌گویند که ما می‌گوییم.

کروبی در پاسخ به اینکه آیا این حرف‌ها می‌تواند نظر رای‌دهندگان را جلب کند، گفت: ما چیزی می‌گوییم که مردم حداقل بخش‌هایی از آن را قبول دارند. ما هم توسعه پایدار می‌خواهیم، هم آزادی سیاسی و هم قانون‌گرایی و رعایت خط قرمزها. مجلس ششم در یک طوفان دعوا، حقش ضایع شد که یک بخش از این تقصیر متوجه خود مجلس بود، شما از آقای عبدالهی که فردی اصولگرا است، در خصوص تلاش‌های مجلس ششم در زمینه اقتصاد بپرسید. چون فضای مجلس بسیار سیاسی بود و هیاهو اطراف آن هم زیاد بود، و خبرنگاران هم در مورد مصوبات اقتصادی نمی پرسیدند.