گسترش بیاعتمادی به کالاهای ساخت چین
خطرناک، سمی، کم دوام
با وجود عرضه گسترده، محصولات چینی شهرت چندان خوبی ندارند. به تازگی «انجمن مرکزی حمایت از مصرفکنندگان آلمان»، خواهان اعمال نظارتهای سختگیرانهتری بر واردات اسباببازیهای ساخت چین شده است. پس از جمعآوری گسترده اسباب بازیها و عروسکهای چینی شرکت «متل» از فروشگاههای سرتاسر دنیا، اینبار قرعه به نام پیشبندهای نوزادِ تولید این کشور افتاده است تا به علت به خطر انداختن سلامتی نوزادان از قفسههای فروشگاهها برداشته شوند. از همین رو شرکت چند ملیتی RUs وToys و در آمریکا، که دارای شعبههای بسیاری در نقاط مختلف دنیا از جمله آلمان است، به تازگی و در حرکتی سراسری، اقدام به جمعآوریمیلیونها عدد از این پیشبندها از بازار کرده است. بنا بر بیانیه این شرکت، دلیل اصلی این کار، تشخیص وجود مواد مضر، از جمله سرب در این پیشبندها اعلام شده است. هنوز آمار دقیقی از تعداد پیش بندهای فروخته شده در آلمان در دست نیست، اما به گفته سخنگوی شرکت زنجیرهای RUs وToys، خریداران آلمانی این محصول چینی میتوانند با برگرداندن جنس خریداری شده در هر شعبهای از این شرکت، پول خود را پس بگیرند.
برچسب غلط انداز!
سیلویا ماورر، سخنگوی «انجمن مرکزی حمایت از مصرفکنندگان آلمان»، گمراه شدن مشتریان در هنگام خرید را نیز یکی از مواردی میداند که میبایست به آن توجه کرد. براساس گفتههای وی، بیشتر خریداران علامت CE را که نشاندهنده اطلاعات مربوط به تولیدکننده است با برچسب مرغوبیت کالا اشتباه میگیرند. علامت CE بیانگر رعایت دستورالعملهای قانونی از سوی تولیدکننده است که درستی این موضوع، تنها پس از بررسی کیفیت، توسط سازمانهای مربوطه و با برچسب «مرغوبیت کالا» تایید میشود. از نظر این انجمن، علامت CE نیز چندان سودمند نیست، چرا که در بسیاری از موارد، «تولیدکنندگان چینی دست به جعل این علامت زدهاند». جمعآوری گسترده اسباببازیهای چینی از بازار، بهانهای برای درخواست «انجمن مرکزی حمایت از مصرفکنندگان آلمان» از اتحادیه اروپا شده است که به واسطه آن، رویه یکسانی از سوی این اتحادیه در برابر واردات کالا در پیش گرفته شود. در همین راستا، ماورر معتقد است که این اتحادیه میبایست فعالیت تولیدکنندگانی را که مرتکب چنین قانون شکنیهایی میشوند متوقف و در شرایط بحرانیتر حتا واردات اجناس تولید شدهاشان را نیز ممنوع اعلام کند.
واکنش اتحادیه اروپا
وزارت بازرگانی چین در واکنش به انتقادهای ناشی از این رسوایی، شرکتهای بینالمللی را نیز مسوول دانست و اعلام کرد: «در همه زمینهها باید کیفیت اسباب بازیها را به خوبی در نظر گرفت، یعنی نه تنها در نزد تولیدگنندگان، بلکه همچنین در نزد کسانی که آنها را وارد میکنند یا به فروش میرسانند.» پیتر ماندلسون، کمیسار بازرگانی اتحادیه اروپا با رد انتقادهای مسوولان چینی مبنی بر انگیزه سیاسی اقدام شرکتهای اروپایی در مضر خواندن محصولات چینی، گفت: «من از تصمیم شرکتهای اروپایی برای بازپس فرستادن کالاهای چینی پشتیبانی میکنم، چراکه در اینجا صحبت از سلامتی انسانها مطرح است و نه تجارت».
قرار است وزیران اقتصاد آلمان و دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست آیندهاشان به گفتوگو درباره دستورالعملهای نظارتی واردات کالا بنشینند. تاکنون در مجموع بیستمیلیون اسباب بازی به دلیل سرب یا قطعات کوچک آهنربای به کار رفته در آنها، بهطور گسترده از بازار جمعآوری شدهاند.
ارسال نظر