توافقات ضیافت بنزینی دولت و مجلس
دنیایاقتصاد- به گفته نمایندگان، احمدینژاد از مجلس خواسته است تا فرصت دهند جمعبندی مناسبی در خصوص سهمیهبندی به دست بیاید. سعیدلو نیز گفته است به نظر میرسد نمایندگان قانع شدهاند بنزین آزاد را فعلا مطرح نکنند. روز سهشنبه یک فوریت الزام دولت به فروش بنزین آزاد به تصویب مجلس رسید. نشست مشترک دولت و مجلس سهشنبه شب برگزار شد
ضیافت بنزین
رییس جمهوری در شبی که به همراه هیات دولت میهمان مجلس در ساختمان سبز بهارستان بود، گفت: فرقی میان دولت و مجلس نیست و باید با همراهیها همدیگر را تقویت کنیم.
سهشنبه شب مجلس در حالی میزبان احمدی نژاد بود که همان طور که پیشبینی میشد بنزین مهمترین بحث مورد بحث دو طرف بود. در این خصوص رییس جمهوری فردای آن روز بنزین را بهانهای برای دیدار مشترک اعضای دو قوه مجریه و مقننه دانست و گفت: بحث اصلی پیرامون سوخت و مباحث مربوط به سهمیهبندی بنزین است.
این دیدار در حالی برگزار شد که به گفته محمدرضا میرتاجالدینی عضو هیات رییسه فراکسیون اصولگرایان مجلس دیدار بعدی در ماه رمضان و به میزبانی دولت برگزار خواهد شد و هدف از تداوم این دیدارها نزدیکی دیدگاههای دولت و مجلس است با این تاویل که باعث تعامل هر چه بیشتر این دو قوه شود.
در دیدار مشترک مجلس و دولت، رییس جمهوری در حالی مخالفت چند باره خود با بنزین آزاد را تکرار کرد که همان روز بیش از نیمی از نمایندگان به یک فوریت طرح عرضه بنزین آزاد رای داده بودند.
به گفته نمایندگان حاضر در نشست، رییس جمهوری قول داد ظرف دو ماه آینده به اصلاح ساختار طرح سهمیهبندی برای رفع مشکلات ناشی از این طرح بپردازد و سهمیه افرادی که تا امروز نیاز آنها لحاظ نشده است را در برنامه دولت قرار دهد.
همچنین احمدی نژاد از مجلسیها خواسته است به او فرصت دهند تا به یک جمعبندی مناسب در خصوص طرح سهمیهبندی بنزین برسد.
به گزارش خبرگزاری فارس، محمود احمدینژاد، رییسجمهوری با بیان اینکه آزادسازی انرژی، تورمیبیش از ۱۰۰درصد ایجاد میکند و این میزان برای اقشار کم درآمد بسیار بیشتر است، اظهار کرد: همه مردم باید مصرف بهینه را تمرین کنند و دولت و رسانهها مردم را تشویق به استفاده از خودروهای کم مصرف نمایند.
وی تاکید کرد: طرح سهمیهبندی بنزین و مدیریت بهینه مصرف سوخت اقدامیعظیم و همسو با منافع ملی است و از این رو نباید به دلیل برخی مشکلات در صحنه اجرا، کل آن را زیر سوال برد.
رییسجمهوری با بیان اینکه بنای مجلس و دولت بر این بود که به کارهای مبنایی و زیربنایی و اصلاحات ساختاری در همه بخشها بپردازند و منافع ملت، نظام و انقلاب را با هیچ مصلحتی نباید معاوضه کرد، گفت: در سالهای گذشته آرمانها، بلند و بسیار خوب بوده است اما آیا واقعا برای حل مشکلات کشور در بخشهای مختلف مانند رفع بیکاری، برنامههای اجرایی روشن و جامع وجود داشته است.
وی ادامه داد: در راه اجرا و تحقق عدالت، برنامههای مختلف از جمله ارائه سهامعدالت و اصل ۴۴، تدوین و اجرا میشود که نیازمند استقامت و تلاش است.
احمدینژاد با بیان اینکه دولت مصمم است قانون مجلس را در موضوع سهمیهبندی بنزین اجرا کند، گفت: این طرح بسیار عظیم است و نباید برای مشکلات کوچک کل این طرح را زیرسوال برد.
رییسجمهوری با بیان اینکه جلوی قاچاق سوخت با اجرای سهمیهبندی بنزین گرفته میشود تاکید کرد: برای رفع همه نیازهای جزئی مردم، کافی است ۴میلیون لیتر به ظرفیت تولید بنزین در کشور افزوده شود. همچنین داوود دانشجعفری، وزیر امور اقتصادی و دارایی در این جلسه به ارائه گزارشی از عملکرد و وضعیت اقتصادی کشور در خصوص مسایلی چون میزان سرمایه گذاری خارجی و تلاش های صورت گرفته برای مهار نقدینگی پرداخت.
این در حالی است که علی اکبر محرابیان، نماینده ویژه رییسجمهوری در ستاد تبصره ۱۳ با ارائه گزارشی از نتایج اجرای مدیریت مصرف سوخت در کشور، گفت: آزادسازی قیمت بنزین به دلیل ماهیت تورمزایی، به صلاح اقشار کم درآمد جامعه نیست.
وی گازسوز کردن خودروها و تولید موتور پایه گازسوز را از برنامههای جدی دولت ذکر کرد و افزود: توسعه حملونقل عمومی، خروج خودروهای فرسوده، کاهش تقاضای سفر از طریق توسعه دولت الکترونیک و کنترل مصرف بنزین از اقدامات دولت برای بهینهسازی مصرف سوخت است.
در همین خصوص غلامعلی حداد عادل، رییسمجلس با اشاره به طرح سهمیه بندی بنزین اظهار کرد: دولت در خصوص بنزین مصوبه مجلس را اجرا کرد که اقدامی شجاعانه، خطیر، عظیم و پیچیده از جانب مجلس و دولت بود و این اقدام متضمن منافع بسیاری برای کشور است.
رییس مجلس خاطرنشان کرد: حقیقت این است که همه نمایندگان معتقد بودند ادامه وضع گذشته مقدور نیست و مصرف لجام گسیخته بنزین از نظر امنیت ملی، اقتصادی، بهداشتی و اجتما عی صددرصد به زیان کشور است.
وی متذکر شد: برای مهار مصرف بنزین دو راه بیشتر وجود نداشت، افزایش قیمت بنزین و سهمیهبندی، اگر راه اول را انتخاب میکردیم، توفانی از نظر تورم ایجاد میشد و بر این اساس خود نمایندگان راهحل دوم که سهمیهبندی بنزین بود را انتخاب کردند که البته در کنار سهمیهبندی کارهای زیاد دیگری نیز باید انجام شود.
ارسال نظر