مراسم هفتمین سالگرد درگذشت شاملو برگزار شد

مراسم هفتمین سالروز درگذشت احمد شاملو عصر روز سه‌شنبه با حضور جمعی از اهالی قلم در امام‌زاده طاهر کرج برگزار شد. به گزارش ایسنا، این برنامه با یادی از علیرضا اسپهبد، هنرمند نقاشی که چندی پیش درگذشت آغاز شد. سپس سیمین بهبهانی در سخنانی گفت: شاملو نمرده است و با شعرهایش در میان ماست و این جمع باعث می‌شود شعرهای او تا ابد جریان داشته باشد. پس از شعرخوانی بهبهانی، ناصر زرافشان نیز گفت: درباره شاملو صرفا از دیدگاه ادبی و هنری سخن بسیار رفته است و این گفت‌وگو همچنان ادامه خواهد یافت، زیرا او وارد تاریخ و فرهنگ این کشور شده و بحث درباره او تازه آغاز شده‌ است.

وی در ادامه یادآور شد: گذشته از ارزش ادبی و هنری صرف، شاملو شاعری اجتماعی است. هنرمندی که صاحب اندیشه بود و شعر، آثار و عملکردش واکنش‌های بسیاری را در اجتماع آفریده است. در چند دهه، از ستون‌های اجتماعی و هنری در ایران بود.

زرافشان با این اعتقاد که شاعر با شعر خود شناخته می‌شود، نه با زور رسانه‌های جمعی، گفت: برای این‌که کسی شاملو شود، دو چیز لازم است، اول این‌که چنین کسی قریحه شاعری و توانایی آفرینش هنری در سطح شاملو را داشته باشد و دوم این‌که در خدمت حقیقت باشد.

او ادامه داد: حقیقتی ساده‌تر از این نیست که هنر مستقیما با سرنوشت بشر ارتباط دارد، با این حال در برابر این حقیقت چه مقاومت سختی ابراز می‌شود؟! دلیل این مقاومت، مقام اجتماعی این شاعران و نویسندگان است، اما جامعه و مردم با وجود تمام برخوردها، به‌خوبی تشخیص می‌دهند کدام راه را برگزینند.

در ادامه، رضا خندان مهابادی پیام علی‌اشرف درویشیان را که به‌دلیل بیماری در این مراسم حضور نیافته بود، برای حاضران خواند. درویشیان شاملو را شاعری بزرگ و مردی استثنایی و ماندگار در دل مردم توصیف کرده بود.

همچنین فرخنده حاجی‌زاده که اجرای این برنامه را برعهده داشت، از سیمین دانشور که در بستر بیماری است، یاد کرد و حسینعلی نوذری پیام دانشور به مناسبت سومین سالگرد درگذشت شاملو را،‌خواند.