دنیای اقتصاد- همان‌گونه که پیش‌بینی می‌شد، نشست شنبه شب نمایندگان اصولگرای مجلس با رییس‌جمهوری و جمعی از اعضای هیات دولت، به موضوع سهمیه‌بندی بنزین اختصاص یافت و احمدی‌نژاد در این نشست تلاش کرد تا نظر ۸۰نماینده اصولگرا را به دیدگاه دولت، که عرضه نشدن بنزین مازاد بر سهمیه تا پایان سال است، نزدیک کند. هدفی که هر چند به نظر می‌رسد به دست آمده، اما بعید است که دوام زیادی داشته باشد. درباره اینکه در جلسه شنبه شب چه گذشت، اظهارنظرهای متفاوتی صورت گرفته است، از جمله محمدرضا میرتاج‌الدینی گفت: در این جلسه درباره سهمیه‌بندی بنزین مباحثی مطرح شد و نمایندگان تاکید کردند که اجرای مصوبه مجلس باید با مدیریت ادامه یابد. وی با بیان اینکه در این دیدار فقط پیرامون محور سهمیه‌بندی بنزین بحث و تبادل نظر شد، گفت: در این جلسه برای بررسی دیگر موضوعات، فرصت نشد.

عضو ارشد فراکسیون اصولگرایان مجلس افزود: در این جلسه در مورد افزایش سهمیه‌ صنوفی که به بنزین بیشتری نیاز دارند، بحث‌هایی صورت گرفت و قرار شد ستاد هماهنگی سوخت و بنزین، تمهیداتی را که در این زمینه اندیشیده است به مردم اعلام کند. میرتاج الدینی با اشاره به لایحه دولت در راستای بحث سهمیه‌بندی بنزین گفت: دولت لایحه ای را آماده کرده است تا از رقم پنج‌میلیارد دلار که سالانه از صرفه‌جویی در مصرف بنزین نصیب کشور می‌شود، در سه موضوع ارائه حقوق برای سرپرست خانواری که بیکار هستند، گسترش قطارهای سریع‌السیر و توسعه پالایشگاه‌ها هزینه شود.

وی با بیان اینکه مجلس به طور قطع از اقدامات دولت در راستای اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین حمایت می‌کند، گفت: در این جلسه تنها موضوع اختلافی که وجود داشت مربوط به عرضه آزاد بنزین علاوه بر سهمیه‌بندی است. در این خصوص دولت معتقد است که ارائه بنزین آزاد موجب افزایش تورم و فشار بر جامعه می‌شود، اما مجلس معتقد است که با مدیریت و ارائه کارت‌های موقت و دائم به کسانی که به سهمیه بیشتری نیاز دارند، می‌توان این مشکل را مرتفع کرد.

نماینده مردم تبریز در مجلس با بیان اینکه مجلس بر اجرای جامع مصوبه خود تاکید دارد، گفت: در این خصوص با ارائه هرگونه طرح جدیدی که ناقض مصوبه مجلس باشد، مخالف هستیم.

همچنین موسی‌الرضا ثروتی، عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس حاضر در جلسه دیدار تعدادی از نمایندگان اصولگرا با رییس‌جمهوری گفت:‌ رییس‌جمهوری از نمایندگان تقاضا کرد تا در راستای جلوگیری از ایجاد تورم۳۰ تا ۴۰‌درصدی برای اقشار آسیب‌پذیر جامعه از دولت حمایت کنند و بحث بنزین آزاد را تا پایان سال مطرح نکنند.

وی درباره چگونگی انتخاب نمایندگان اصولگرا برای دیدار با رییس‌جمهوری نیز گفت: یک گروه چهار نفره متشکل از دو نفر از مجلس که کوهکن نیز عضو آن‌ها بودند و دو نفر از دولت از جمله موسوی، نمایندگان اصولگرایی را که در دسترس بودند، برای این دیدار دعوت کردند.

با وجود اظهارات میرتاج‌الدینی و ثروتی مبنی بر اینکه در جلسه شنبه شب درباره عرضه بنزین آزاد بین نمایندگان و رییس‌جمهوری اختلاف‌نظر وجود داشت، مرتضی تمدن عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس با بیان اینکه در این جلسه به طور کلی بحثی در مورد عرضه بنزین آزاد صورت نگرفت، گفت: موضوع جلسه درباره نحوه اجرای طرح‌‌هایی بود که با هزینه‌های ناشی از صرفه‌جویی در مصرف بنزین اجرایی می‌شود که رییس‌جمهوری هم اعلام کرد که اجرای این طرح‌‌ها در دستور کار دولت است.

تمدن در پاسخ به این سئوال که آیا در این جلسه در مورد افزایش سهمیه بنزین برای برخی صنوف نیز بحثی مطرح شد یا خیر؟ گفت: در این جلسه وارد جزئیات افزایش سهمیه‌‌ها نشدیم، اما به طور کلی قرار بر این شد که بررسی مجددی در مورد سهمیه خودروهای امداد و نجات، آژانس‌ها، سرویس‌های مدارس و برخی مشاغل دیگر که نیاز به بنزین بیشتر دارند، صورت گیرد، اما این به معنای تغییر در نظام سهمیه‌بندی نیست.

در همین حال، ایرج ندیمی نماینده لاهیجان نیز درخصوص نشست مشترک شنبه شب گفت: احمدی‌نژاد رییس‌جمهوری، داوودی معاون اول، برقعی معاون برنامه‌ریزی، محصولی محرابیان نماینده ویژه رییس‌جمهوری در تبصره ۱۳، سعیدلو معاون اجرایی، وزیر کشور، دادگستری و نفت تعدادی از نمایندگان منتخب از مجلس نیز در این نشست حضور داشتند.

ندیمی گفت: در بحث سهمیه‌بندی بنزین هیچ نماینده‌ای مخالف آن نبود، ولی در شیوه اجرایی آن عده‌ای بر نرخ آزاد عرضه بنزین مازاد بر سهمیه اصرار داشتند و عده‌ای بر افزایش سهمیه مشاغل خاص مانند پیک‌ها، موتورهای برق، کشاورزان، فرمانداران، خودروهای امداد و سایر صنوف اصرار داشتند.

اعتراض به دعوت گزینشی

غلامرضا میرزایی، نماینده مردم بروجن در مجلس، در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به جلسه نمایندگان اصولگرای مجلس با رییس‌جمهوری گفت: اگر موضوع بنزین مسائلی دارد، دولت نباید تعدادی از نمایندگان را جمع کند و روی برخی از مشکلات سرپوش بگذارد.

وی ابراز عقیده کرد: بر اساس قانون، رای اکثریت در صحن مجلس باید در دستور کار قرار گیرد و این که برخی از نمایندگان به هر دلیل تبانی کنند و بخواهند مانع از برطرف و روشن شدن عیب‌های یک طرح بزرگ شوند، زیبنده دولت و مجلس نیست.