مدیرعامل پارسخودرو ارائه کرد:
پیشنهاد ادغام خودروسازان ایران - ۱ مرداد ۸۶
مهرداد بذرپاش در گفتوگو با خبرگزاری فارس افزود: شکل و سرعت این روند به گونهای است که معلوم نخواهد بود که خودروسازان بزرگ و موفق گذشته، بتوانند بزرگی و موفقیت خود را حفظ کرده و امتداد بخشند، که خودروسازان داخلی نیز از این تحولات در امان نخواهند بود و تحولات جهانی این صنعت و حضور بزرگان آن، خودروسازان منطقهای دنیا را نیز تحتشعاع قرار میدهد.
مدیرعامل شرکت پارس خودرو گفت: صنعت خودروسازی کشور در چالشهای جهانی سازی باید تدابیر اساسی بیندیشد، چراکه در روند کنونی، برخی کشورها نمیتوانند در عرصه رقابت تاب بیاورند و مجبور خواهند شد بخشی از صنایع خود را تعطیل کنند.
مهرداد بذرپاش در گفتوگو با خبرگزاری فارس افزود: شکل و سرعت این روند به گونهای است که معلوم نخواهد بود که خودروسازان بزرگ و موفق گذشته، بتوانند بزرگی و موفقیت خود را حفظ کرده و امتداد بخشند، که خودروسازان داخلی نیز از این تحولات در امان نخواهند بود و تحولات جهانی این صنعت و حضور بزرگان آن، خودروسازان منطقهای دنیا را نیز تحتشعاع قرار میدهد. وی اظهار کرد: تولید در مقیاس بالا و کلاس جهانی، ادغامهای گسترده، برون سپاری فعالیتها و مشتری محوری، چهار عامل مهم زمینهساز شکل گیری خودروسازان صاحب برند در دنیا هستند.
بذرپاش افزود: خودروسازان برتر، به جای تمرکز صرف بر امور تولید و مهندسی، توجه جدیتری را در حوزه نوآوری محصول، خدمات پس از فروش مناسب و بازارسازی و بازاریابی جهانی در دستور کار خود در کنار امور روزمره تولیدی قرار میدهند. نایبرییس هیاتمدیره گروه خودروسازی سایپا با اشاره به ضرورت ادغام خودروسازان تاکید کرد: خودروسازان برای در امان ماندن از خطرات تحولات اخیر در دومین قرن حیات صنعت خودرو، راهبرد کاهش هزینه و صادرات حداکثری را در دستور کار خود قرار داده اند و برای تحقق این راهبرد در بسیاری از حوزهها راهی جز ادغام پیش روی خودروسازان نخواهد بود.
وی از «مدیریت برند» به عنوان وظیفه مهم خودروسازان در قرن حاضر نام برد و افزود: خودروسازان ایده آل در کنار بخشهایی چون طراحی، مهندسی و تولید با تفویض بخشی از این وظایف به بیرون از سازمان،درصددند تا مجال بیشتری برای مدیریت برند خود بیابند.
وی گفت: اگر در این فرصت زمانی برای پیوستن به سازمان جهانی تجارت، تلاش ویژهای برای کسب توان رقابتی در صنعت خودرو به عمل نیاید، این صنعت حتی در درون مرزهای کشور، توان رقابت با شرکتهای فراملیتی را نخواهد داشت.
مدیرعامل شرکت پارس خودرو اظهار کرد: برای تحقق تیراژ بالای تولید که تولید را برای خودروساز اقتصادی میکند و منجر به کاهش هزینهها میشود و نیز سرمایه گذاری مناسب بر روی تحقیق و توسعه در بخشهای مختلف خودرو مانند موتور، بدنه و قوای محرکه باید مساله ادغام تحت بررسی علمی قرار گیرد.
بذرپاش افزود: سهم هزینههای تحقیق و توسعه در سبد هزینههای خودرو نسبتا سنگین است و قیمت تمام شده محصول را به شدت افزایش میدهد که برای رفع این مشکل، ادغام خودروسازها میتواند راهگشا باشد و باید نهادهای سیاستگذار با جدیت این موضوع را پیگیری کنند. وی با بیان اینکه برخی بررسیهای کارشناسی نشان میدهد که وضعیت بازار خودرو در ایران چنین اقتضا نمیکند که تعداد زیادی خودروساز با تیراژ بیش از ۵۰۰هزار دستگاه در سال داشته باشیم، افزود: برای سوق دادن این ظرفیت به سمت صادرات و افزایش سهم ایران در بازار جهانی، میتوان به راهبرد ادغام شرکتهای خودروساز کشور و حمایت از یک برند ملی و سرمایهگذاری متمرکز بر روی آن، فکر کرد. وی ادامه داد: صنعت جهانی خودرو از بدو تولد تاکنون در صد سال گذشته مدام در حال پیوستگی بوده و اکنون از دهها شرکت خودروساز، فقط هفت گروه بزرگ در این صنعت سرپا ماندهاند که بیش از ۷۰درصد بازار جهانی خودرو را نیز در اختیار دارند.
وی گفت: در کنار بحث ادغام، این اعتقاد نیز وجود دارد که با ایجاد فضای امن برای جذب سرمایهگذاری و مشارکت خارجی، ایران میتواند در حلقه جهانی تامینکنندگان برای شرکتهای صاحب نام درآید و در زمینه صدور قطعات یدکی سهم مناسبی کسب کند، البته هر کدام از این دو استراتژی که متضاد هم نیستند باید به دقت مورد بررسی قرار گیرند.
وی مشکلات پیش آمده در گشایش اعتبار برای ورود قطعات CKD خودروهای خاص را اندک شمرد و گفت: بعید است شرکتهای خارجی به دولتهایشان به راحتی اجازه دهند بازار مهمی چون ایران را از دست داده و از آن بگذرند، در عین حال تمام همت تامینکنندگان و قطعهسازان داخلی باید متوجهاین مساله باشد که اتکا به توان تولید داخل و طراحی و مهندسی بومی قطعا یگانه راه برای کاهش خطرات احتمالی این گونه برخوردها است.
وی تاکید کرد: در هر صورت، اصلاحات ساختاری در صنعت خودرو کشور الزامی است، ولی در حال حاضر کشور استراتژی مدون و واحدی در این زمینه ندارد، کهاین ضرورت تلاش برای تعیین تکلیف کارشناسی و ترسیم چشمانداز این صنعت را دو چندان میکند.
ارسال نظر