سفیر انگلیس در تهران با اذعان به اینکه ایران اعتمادش را به غرب از دست داده گفت: چالش پیش رو بازسازی آن اعتماد است و اعتماد پدیده‌ای است که باید دوجانبه اتفاق بیفتد.

جفری دوین آدامز، در گفت‌وگویی با خبرگزاری فارس، گفت به بهبود روابط تهران و لندن خوشبین است.

وی با بیان اینکه دولت انگلیس علاقه‌مند است نیروهای نظامی این کشور در اولین فرصت ممکن از عراق خارج شوند و بر این باور است که هیچ‌کس نمی‌تواند از شرایط فعلی عراق اظهار رضایت کند، گفت: زمانی که نیروهای عراقی از پس مسائل امنیتی بصره برآیند، با آنها خداحافظی می‌کنیم. همچنین به‌رغم صدور دو قطعنامه علیه ایران در شورای امنیت و آماده سازی قطعنامه سوم انگلیسی‌ها، آدامز معتقد است که پرونده ایران هرگز از وین خارج نشده است.

وی در خصوص ادعاهای تکراری آمریکایی‌ها مبنی بر دخالت ایران در مسائل عراق و ارسال تجهیزات و مهمات نظامی از ایران به عراق، نیز گفت: مقامات ایرانی در گفت‌وگوهایشان با من همواره روشن کرده‌اند که از دولت منتخب دموکراتیک عراق پشتیبانی و از هرگونه اقدامی که سبب ایجاد امنیت در عراق شود، حمایت می‌کنند. پاسخ من نیز این بوده که بسیار خوب است، ما نیز چنین هدفی را دنبال می‌کنیم.

به گفته سفیر انگلیس در تهران، آن چه باید انجام دهیم فراهم کردن زمینه عملی این دیدگاه‌های مشترک سیاسی است.

سفیر انگلیس در تهران در پاسخ به پرسشی در خصوص ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت و رفتار ناعادلانه و غیرمنصفانه غرب با این پرونده، گفت:‌ همواره با خودم فکر می‌کردم مساله هسته‌ای در اصل مساله «اعتماد» بوده و مساله‌ای که جامعه بین‌الملل در قلب مساله هسته‌ای ایران می‌دید «عدم‌اعتماد» بود. در واقع جامعه بین‌الملل اعتماد خود را در رابطه با فعالیت هسته‌ای ایران از دست داد و صادقانه اذعان دارم که ایران نیز متقابلا اعتمادش را به غرب از دست داد.

وی چالش پیش رو را بازسازی آن اعتماد دانست و اعتماد را پدیده‌ای خواند که باید دوجانبه اتفاق بیفتد.

آدامز اضافه کرد: به پیشنهاداتی که آقای سولانا دقیقا یک سال پیش در تهران ارائه کرد به عنوان رویکردها و راهکارهایی برای اعتمادسازی مجدد نگاه می‌کنیم.

سفیر انگلیس گفت: براساس چنین پیش زمینه‌ای، از هر گونه اقدامی که در راستای اعتمادسازی بیشتر بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام گیرد، مثل مواردی که به نظر می‌رسد در روزهای گذشته اتفاق افتاد، کاملا استقبال می‌کنیم. همواره از آن چه افزایش شفاف‌سازی را به دنبال داشته باشد و تفاهم متقابل ایجاد کند، استقبال می‌کنیم.

وی یادآور شد: آن چه گفتم به هیچ وجه این وظیفه را از شانه ایران ساقط نمی‌کند که باید وظایفش را نسبت به شورای امنیت سازمان ملل عملی کند.

آدامز تصریح کرد: هرگز فکر نکردیم که چون شورای امنیت در مورد پرونده هسته‌ای ایران دست به کار شد کار آژانس با این پرونده تمام شده است و هیچ کدام جایگزین دیگری نمی‌شود.

سفیر انگلیس با یادآوری این نکته که بیشتر شدن همکاری‌ها بین ایران و آژانس به اعتماد‌سازی هر‌چه بیشتر کمک می‌کند، اظهار کرد: امیدوارم روحیه سازنده‌ای که در گفت‌وگوهای چند روز گذشته آژانس و مقامات ایرانی وجود داشته به سایر جنبه‌ها نیز سرایت کند و بتواند به نتایج مثبت و مفیدی منجر شود.