استاد فرشچیان در مراسم گشایش نمایشگاه نگارگران قمی

نگاه سوم - مراسم گشایش نمایشگاه نگارگران قم روز جمعه در فرهنگسرای نیاوران در حالی برگزار شد که حضور محمود فرشچیان بسیاری را هیجان زده کرد. جمعیت حاضر در مراسم افتتاحیه نمایشگاه نگارگران قم بر گرد او حلقه زدند و همراه او از تمامی آثار نمایشگاه بازدید کردند.

استاد نگارگری ایران ضمن بازدید از آثار هنرمندان با تامل درباره هر تابلو صحبت می‌کرد و رهنمودهای خود را به هنرمندان ارائه داد. در تمام این مدت جمعیت مشتاق علاقه‌مندان و هنرمندان قم به نصایح و رهنمودهای استاد درباره آثار گوش می‌سپردند.

مراسم گشایش این نمایشگاه دربرگیرنده یک صد اثر نگارگری در بخش‌‌های مینیاتور و تذهیب از ۴۰ هنرمند نگارگر قمی بود که به جز استاد فرشچیان محمدحسین ایمانی خوشخو معاون هنری وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی نیز حضور داشت.

در این مراسم استاد فرشچیان از هنر نگارگری به‌عنوان هنری با شناسنامه ایرانی یاد کرد که می‌تواند هویت ملی و فرهنگی ما را به جهان نشان دهد.

همچنین این استاد نگارگر درباره مراحل ساخت ضریح حضرت امام حسین (ع) نیز عنوان کرد: کار طراحی آن به پایان رسیده و تنها مراحل اداری و تشریفاتی آن باقیمانده است.

به ‌گفته فرشچیان، ساخت این ضریح، بیش از ساخت ضریح امام رضا (ع) به طول خواهد انجامید.

استاد فرشچیان در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اجابت درخواست بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در ساخت مینیاتوری از دفاع مقدس در شهر خرمشهر، خبر داد که اسکیس طرح را کشیده و آماده کرده است چرا که به‌زعم او، وظیفه هر ایرانی است که در این راستا خدمتگزار باشد.

ایمانی خوشخو نیز از کوشش هر چه بیشتر در جهت احیای هنر ایرانی نگارگری و آنچه جزو میراث فرهنگی ایرانی است خبر داد و افزود: درصدد هستیم تا به شکل ویژه فعالیت‌هایی در جهت بازگشت نگارگری به جایگاه رفیع خود در گذشته انجام دهیم.

وی از تاسیس دانشگاه هنرهای ایرانی و شکل‌گیری هنرستان‌های این رشته هنری در شهرهایی که زمینه این هنر را در خود دارند نیز سخن به میان آورد.

ایمانی همچنین از ادامه این فعالیت‌ها و حضور دیگر هنرمندان برجسته شهرستان‌ها در تهران نیز سخن گفت. در ادامه اردشیر مجرد تاکستانی، هنرمند نگارگر که ۱۶ اثرش نیز در این نمایشگاه عرضه شده بودند در سخنان کوتاهی از بی‌توجهی به هنر و حضور هنرمندان شهرستانی در بینال‌ها و نمایشگاه‌های سراسری گلایه کرد.

فرشچیان در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره وضعیت کنونی نگارگری در ایران از نظر کمی و کیفی گفت: پیش از انقلاب، زمانی که می‌خواستم نمایشگاه نگارگری برپا کنم تعداد انگشت‌شماری از هنرمندان شرکت می‌کردند و در طول چند سال تعداد مردان هنرمند نگارگر به زحمت به ۱۰ نفر می‌رسید و تعداد زنان نگارگر نیز از دو یا سه نفر بیشتر نبود ولی پس از انقلاب و در دوره کنونی هنر و به خصوص نگارگری مورد تایید و استقبال هنرمندان جوان قرار گرفت و هم‌اکنون در دو سالانه‌های نقاشی و نگارگری شاهد حضور هنرمندان نگارگر بسیاری هستیم که آثار قابل قبولی ارائه می‌کنند و این علاقه‌مندی هنرمندان جوان را نسبت به هنر نگارگری و نقاشی

نشان می‌دهد.

وی اظهار امیدواری کرد به همت وزارت ارشاد، فرهنگستان هنر و متولیان فرهنگ و هنر ایران، هنرمندان جوان مورد تشویق و حمایت بیشتر قرار بگیرند و هنر نگارگری نیز با عطف توجه بیشتری همراه شود.