حضور خاتمی در اجلاس‌های بین‌المللی

عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی گفت: «اگر مسوولان کشور به دنبال حل کردن مسائل بین‌‏المللی و خارج کردن ایران از بحران هستند، باید به حضور سیدمحمد خاتمی در اجلاس‌‏های بین‌‏المللی به عنوان یک فرصت نگاه کنند». فاطمه راکعی در گفت‌‏وگو با ایلنا، تاکید کرد: «حضور سیدمحمد خاتمی در اجلاس داووس فرصتی برای بحران‌‏زدایی دیپلماتیک در عرصه بین‌‏المللی بود و همه گروه‌‏ها و سازمان‌‏های مسوول دیپلماسی کشور باید از این فرصت استفاده کنند».وی با اشاره به اینکه دیدگاه‌‏های مثبت خاتمی در سمت ریاست‌‏جمهوری باعث کاهش تنش در سطح بین‌‏المللی شده بود، گفت: «وجود شخصیتی مثل آقای خاتمی به خاطر دغدغه‌‏های اصلاح‌‏طلبانه‌‏اش، با اینکه مسوولیت رسمی ندارد، در کاهش تنش‌‏ها و نزدیک کردن ایران به عنوان یک ملت متمدن و دارای فرهنگ غنی به سایر ملت‌‏ها مغتنم است».راکعی با بیان این مطلب که برخی طیف‌‏های رادیکال این فرصت را درک نمی‌‏کنند و حتی به خاتمی توهین می‌کنند، تصریح کرد: «خاتمی پتانسیل بالایی برای نقش‌‏آفرینی در سطح بین‌‏المللی دارد و اگر هم افراد رادیکال در سطحی نیستند که بتوانند این فرصت را به‌‏گونه‌‏ای ساماندهی کنند که به نفع نظام از آن استفاده شود، از سایرین انتظار می‌‏رود این فرصت را بیشتر درک کنند».راکعی با اشاره به اینکه «جان کری» به عنوان کسی که در انتخابات گذشته رقیب جورج بوش بود، سعی دارد به تنش‌‏های بین ایران و آمریکا پایان دهد، گفت: «فرصت خوبی برای تجدید نظر در سیاست خارجی پیش آمده است که باید از آن به درستی استفاده کرد».

مسعود ده‌‏نمکی نیز با استقبال از سفرهای بین‌‏المللی خاتمی به نفع روابط خارجی کشور، گفت: «دیپلماسی در سایت‌‏ها و روزنامه‌‏ها رقم نمی‌‏خورد و نخبگان نظام آن را رقم می‌‏زنند». این فعال جریان حزب‌‏‌ا... افزود: «خاتمی به عنوان شخصی که در چرخه سیاست کشور قرار داشته است، در خدمت نظام و مدیریت سیاسی کشور قرار دارد و نگاه عوامانه به نقش این مهره‌‏ها در صحنه سیاسی جایی ندارد». انتقاد از مصوبه تجمیع انتخابات

تصویب طرح تجمیع انتخابات آتی ریاست‌جمهوری و مجلس، انتقادات زیادی را حتی در داخل مجلس در پی داشته است. هنوز نظر رسمی شورای نگهبان درخصوص این مصوبه اعلام نشده است، گو اینکه برخی از اعضای این شورا بر مغایرت مصوبه مذکور با قانون اساسی تاکید کرده‌اند. انتظار می‌رود شورای نگهبان مصوبه مجلس را تایید نکند و احتمالا با اصرار نمایندگان موافق این طرح، مصوبه تجمیع انتخابات برای داوری میان مجلس و شورای نگهبان، به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده خواهد شد، این در حالی است که ایراد انتقاد به تصویب این طرح همچنان ادامه دارد.

رییس کمیسیون حقوقی مجلس ششم با تصریح بر مغایرت آشکار مصوبه تجمیع انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری با نص صریح قانون اساسی، از اینکه این طرح در مجلس تصویب می‌شود، ابراز تعجب کرد. ناصر قوامی با بیان اینکه نمایندگان ملت نسبت به حفظ قانون اساسی اولی هستند، ابراز عقیده کرد که این طرح از آن جایی که مخالفت قانون اساسی است، می‌بایست - توسط هیات‌رییسه - از دستور کار مجلس خارج می‌شد.