البرادعی: اقدام نظامی راهحل نیست
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی استفاده از گزینه نظامی برای حل مساله هستهای ایران را راهحل این مساله ندانست و حمله به ایران را فاجعهبار خواند. به گزارش خبرگزاری فارس، محمد البرادعی پنجشنبه در مجمع سالانه جهانی اقتصاد در داووس سوئیس اعلام کرد: استفاده از زور کاملا نتیجه مخرب خواهد داشت. این امر به دلایل بسیار فاجعهبار خواهد بود. وی افزود: استفاده از گزینه نظامی راهکار حل بحران ایران نیست، زیرا بمب تنها میتواند تاسیسات را نابود کند، اما نمیتواند دانش هستهای را از بین ببرد.
وی بار دیگر با اذعان به اینکه ایران تاسیسات اعلام نشدهای ندارد به طرح این سوال پرداخت که آیا ایرانیها که باید از دانش (هستهای) برخوردار باشند، از این دانش برای ساخت بمب استفاده خواهند کرد؟
البرادعی هشدار داد که اقدام نظامی علیه ایران تنها به تقویت نظر عدهای منجر خواهد شد که معتقدند باید سلاح هستهای ساخت.
حل مساله به روش دیپلماتیک
در دیدار رییسجمهوری روسیه با مقامات هند، دو کشور تاکید کردند که تنها شیوه برای حل موضوع هستهای ایران مسیر دیپلماتیک است. به گزارش خبرگزاری مهر، روسیه و هند در بیانیه مشترکی که در پایان دیدار رسمی رییسجمهور روسیه از هند صادر شده تاکید کردند: طرفین معتقدند که راهحل موثر موضوع هستهای ایران تنها در سطح سیاسی- دیپلماسی و قانونی امکانپذیر است.
به اعتقاد مسکو و دهلی قطعنامه شماره ۱۷۳۷ شورای امنیت که درماه دسامبر سال ۲۰۰۶ به اتفاق آرا صادر شد و در آن تحریمهایی علیه برنامه هستهای ایران در نظر گرفته شد، نشانه مهم سیاسی به تهران در خصوص لزوم همکاری بازتر و فعالتر با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در جهت حل مسائل باقیمانده در زمینه کنترل داده است. در این بیانیه تاکید شده است: طرفین بر این نکته موافقت دارند که عملکرد به موقع طرف ایرانی در اجرای قطعنامه امکان آغاز مذاکرات برای تفاهم همه جانبه درازمدتی را فراهم خواهد آورد که اجازه توسعه همکاری براساس احترام متقابل با ایران را خواهد داد و جامعه بینالمللی را به صرفا صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران متقاعد خواهد کرد.
مخالفت اتحادیه اروپا با فشار آمریکا
دولت آمریکا طی هفته جاری فشار بیشتری را بر اروپا در جهت توسعه تحریمهای مالی علیه ایران به علت برنامه هستهای صلحآمیز آن وارد کرد، اما با مقاومت اروپا روبهرو است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه فایننشال تایمز، این تلاش در زمانی صورت میگیرد که گفته میشود تحریمهای مالی آمریکا به تنهایی تاثیر اقتصادی بیشتری نسبت به آنچه که انتظار میرفته، دارند.
«رابرت کیمیت»، معاون وزیر خزانهداری آمریکا طی هفته جاری در بروکسل تلاش کرد تا اتحادیه اروپا را ترغیب کند تا از تصمیم ماه جاری آمریکا برای تحمیل تحریم علیه بانک سپه پیروی کند.آمریکا مدعی است که تحریمها علیه بانک سپه در نتیجه قطعنامه تحریمهای شورای امنیت علیه ایران موردنیاز است، زیرا به ادعای آن در برنامههای هستهای نظامی ایران شرکت دارد و بنابراین کشورهای اروپایی باید از نمونه آن دنبالهروی کنند.
آژانس: ایران به ۳۸ نفر اجازه فعالیت دهد
سخنگوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت آژانس از ایران درخواست کرده است در تصمیم خود برای جلوگیری از ورود ۳۸تن از بازرسان آژانس به این کشور تجدیدنظر کند.
به گزارش خبرگزاری فارس، ملیسا فلمینگ گفت: آژانس بینالمللی انرژی اتمی از مقامات ایران درخواست کرده است در تصمیم خود درخصوص ممنوعیت ورود ۳۸ نفر از بازرسان آژانس بینالمللی به خاک خود تجدیدنظر کنند و اجازه دهند این بازرسان از تاسیسات هستهای ایران بازدید کنند. این در حالی است که آمریکا تصمیم ایران را برای جلوگیری از ورود ۳۸ نفر از بازرسان آژانس به ایران، تلاش برای تحمیل کردن شروط و خواستههای خود به جامعه بینالمللی دانست.
ارسال نظر