احزاب و تشکلها
فراکسیون «اصولگرایان خلاق»، شوخی یا جدی؟
دو هفته پیش در زمان برگزاری انتخابات شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان، غیبت چهرههای شاخص فراکسیون اکثریت مجلس مشهود بود و عدم کاندیداتوری افرادی نظیر عماد افروغ و حسن سبحانی سوال برانگیز شد. تا اینکه هفته گذشته سعید ابوطالب نماینده مردم تهران در مجلس از تشکیل فراکسیون جدیدی با حضور چهرههایی نظیر سبحانی، افروغ، خوش چهره و مدنی خبر داد. از نام این فراکسیون - فراکسیون «اصولگرایان خلاق»- چنین بر میآید که موسسان این فراکسیون با تاکید بر آرمان اصولگراهایی، در انتقاد به مشی «فراکسیون اصولگرایان» مجلس، انشعاب را ناگزیر دیدهاند. سعید ابوطالب در توضیح علل این انشعاب با تصریح به اینکه اعضای این فراکسیون جدید در نظر دارند که اصولگرایی ناب و واقعی را عملی کنند، گفته بود: «هیاترییسه برخی فراکسیونها به نظر جمع احترام نمیگذارند و در ضمن فراکسیون اصولگرایان در ۲ سال گذشته ناکارآمد بوده است». عماد افروغ نیز پیشتر در مصاحبهای با تاکید بر اینکه «اصولگرایان خلاق» با هیچ فرد و گروهی عقد اخوت نبستهاند، دلیل تشکیل فراکسیون اصولگرایان خلاق را واکنش به دولت گرایی پارلمانی دانست.
از زمان تشکیل این فراکسیون در دوم بهمنماه و حتی پیشتر از آن یعنی زمان انشعاب برخی چهرههای شاخص از فراکسیون اصولگرایان، نظرات مختلفی در تقبیح یا تمجید این اقدام مطرح شده است.
احمد بزرگیان، عضو فراکسیون اصولگرایان دیروز در مصاحبه با ایسنا با تاکید بر اینکه تشکیل فراکسیون اصولگرایان خلاق تنها یک شوخی بوده است گفت: «برخی از اینکه فکر میکردند در فراکسیون اصولگرایان انشقاق ایجاد شده است، خوشحال بودند، ولی مجلس تنها یک فراکسیون اصولگرایی دارد». وی با استناد به مذاکرات و مشاهدات خود، جدایی خوش چهره، سبحانی و افروغ را از فراکسیون اصولگرایان تکذیب کرد.
اما سعید ابوطالب که به نظر میرسد نقش سخنگوی این فراکسیون را بر عهده دارد، با جدی دانستن تشکیل این فراکسیون خبر داد که این فراکسیون با امضای ۳۱ نفر تشکیل شده است و بسیاری از اعضای برخی فراکسیونهای دیگر مجلس نظیر اصولگرایان، وفاق و کارآمدی و نمایندگان مستقل مجلس، نسبت به عضویت در این فراکسیون اظهار تمایل داشتهاند. ابوطالب پیشبینی کرد که این فراکسیون تازه تاسیس، تا پیش از انتخابات هیاترییسه سال آینده مجلس، بزرگترین فراکسیون مجلس هفتم خواهد بود.
ابوطالب همچنین این فراکسیون جدید را جریانی در داخل بدنه اصولگرایی مجلس دانست که از حدود هفت، هشت ماه پیش شکل گرفته و قصد نداشت که به عنوان فراکسیون اعلام موجودیت کند و فقط قصد داشت در داخل فراکسیون اصولگرایان مجلس مؤثر بوده و به طور سازنده و کارشناسانه دولت را نقد کند.
به گفته وی نشانه این امر آن است که در بسیاری موارد هیات رییسه و فراکسیون اکثریت مخالف طرح یا لایحهای بود، اما آن طرح و لایحه رای آورد و یا بالعکس.
با این حال محمدرضا باهنر رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس در پاسخ اظهارات ابوطالب گفت: «ما اعلام کردیم که نفر اول در آن جلسه نزدیک به ۸۰ رای آورد و نزدیک به ۱۰۰ نفر نیز در آن جلسه حضور داشتند، حالا شاید یک نفر بخواهد بگوید هیچکس در آن جلسه نبوده، ما که پاسخگو نیستیم».
وی در خصوص حقیقی بودن آرا و ادعای برخی افراد درباره حقیقی نبودن آن، اظهار داشت: «آیا باید قسم یاد کنم که نفر اول همان روز و به صورت حضوری ۷۸ رای کسب کرده است و نزدیک به ۱۰۰ نفر حضور داشتند؟»
ارسال نظر