فعالیت های هسته ای ایران زیر نظر آژانس ادامه دارد

ایسنا - دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران همراه با همتای عربستانی خود «بندرابن سلطان» در کنفرانس مشترک مطبوعاتی به سوالات خبرنگاران در ارتباط با موضوعات مختلف پاسخ دادند. علی لاریجانی، با تشکر از سفر دبیر شورای امنیت ملی عربستان به ایران، گفت:« در این سفر در مورد مسائل و موضوعات مختلفی با هم رایزنی کردیم و این سفر در راستای مسائل دو جانبه صورت گرفت و همچنین در این جلسه بر حل مشکلات کشورهای منطقه تاکید شد و با توجه به پتانسیل کشور عربستان، این کشور مطمئنا می‌تواند نقشی مهم در حل مشکلات و ایجاد آرامش در منطقه داشته باشد.» لاریجانی همچنین در مورد آخرین وضعیت پرونده هسته‌ای ایران، گفت: «مساله هسته‌ای ایران کاملا روشن است و ما از ابتدا نیز بر این امر تاکید کرده‌ایم. ما بر مساله‌ گفت‌وگو تاکید داشته و اعلام کرده‌ایم که فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است، ولی متاسفانه عده‌ای با ماجراجویی این مساله را به شورای امنیت بردند. شاید آنها فکر می‌کردند از این طریق می‌توانند روی اراده‌ ما تاثیر بگذارند.» دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، افزود: ما فعالیت خود را با نظارت آژانس ادامه می‌دهیم و رایزنی‌هایمان با کشورهای مختلف ادامه دارد.

لاریجانی اظهارامیدواری کرد: کسانی که میز مذاکره را ترک کرده‌اند به میز مذاکره برگردند، چرا که مذاکره بهترین راه‌حل است. وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته می‌شود قرار است تیم مذاکره‌کننده ایرانی تغییر کند؟ گفت: من چنین اخباری را تایید نمی‌کنم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی، همچنین در مورد مذاکره ایران با فرانسه و اعزام نماینده ویژه‌ای به ایران در ارتباط با این مساله، گفت: وزرای خارجه ایران و فرانسه با یکدیگر مذاکره و گفت‌وگو می‌کنند و قرار است روزهای آتی هیاتی از این کشور به ایران بیاید. لاریجانی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه مواضع ایران و عربستان به چه میزان به یکدیگر نزدیک است؟ گفت: کشورها طبعا بر اساس منافع ملی تصمیم می‌گیرند و ایران و عربستان نیز دارای منافع مشترکند که از این منافع مشترک می‌توانند در جهت گسترش همکاری‌ها استفاده کنند. وی گفت: دو کشور ایران ‌و عربستان دارای ارتباطی صمیمانه‌ و تاثیرگذار در منطقه هستند. ما در مورد مسائل مختلف از جمله مسائل منطقه بحث و گفت‌وگو کردیم و دو کشور دارای نظرات خوبی هستند و اراده دو کشور بر این است که مسائل منطقه در صلح و امنیت حل شود.

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: دو کشور تاکید دارند که اجازه ندهند دشمنان به اختلافات فرقه‌ای و مذهبی دامن بزنند چرا که معتقدند شیعه و سنی هر دو مذهب اسلامی هستند. لاریجانی همچنین تاکید کرد: ایران و عربستان می‌توانند تاثیر مهمی در حل مشکلات عراق و لبنان داشته باشند و در این ارتباط کمک کننده باشند. البته ایران نقش مستقیمی در قضایای عراق و لبنان ندارد و ما می‌توانیم به عنوان کشور کمک‌کننده در صحنه برای ایجاد امنیت و صلح حضور داشته باشیم. بندرابن سلطان دبیر شورای امنیت ملی عربستان نیز در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: ملک عبدا... بر اهمیت وحدت و همبستگی بین کشورهای منطقه تاکید کرده‌اند. پادشاه عربستان معتقد هستند که کشورهای منطقه باید خود ضامن استقلال این منطقه بوده و اجازه ندهند که بیگانگان در مورد این مساله دخالت کنند.

بندر ابن سلطان همچنین با اشاره به اینکه حامل پیامی از ملک عبدا... پادشاه عربستان برای مقام معظم رهبری بوده است، گفت: من از سفر به ایران بسیار خرسند هستم و به خصوص از این خرسندتر شدم که توانستم با مقام معظم رهبری دیدار کنم و پیام ملک عبدا... پادشاه عربستان را به ایشان تقدیم کنم. دبیر شورای امنیت ملی عربستان افزود: ملک عبدا... در این نامه تاکید کرده بودند که باید جهان اسلام در ارتباط با فتنه‌گری‌های دشمنان هوشیار بوده و جلوی این فتنه‌ها را بگیرد و اجازه ندهد که دشمنان بین شیعیان و سنی‌ها اختلاف ایجاد کنند چرا که ما همگی یک خدا را می‌پرستیم و نباید اجازه دهیم که فتنه بین مسلمانان ایجاد شود.

وی گفت: کشورهای منطقه باید در مورد مشکلاتی که وجود دارد هوشیار و آگاه باشند به خصوص در مورد مشکلاتی که در لبنان و عراق وجود دارد.

بندرابن سلطان گفت: عربستان و ایران علاقه‌مند به یکپارچگی و وحدت بین کشورهای منطقه هستند و تاکید و تلاش دارند که این وحدت ایجاد شده و به صورت مستمر پایدار باشد. دبیر شورای امنیت ملی عربستان، گفت: اگر بین کشورهای منطقه همبستگی وجود داشته باشد کشورهای خارجی در امور داخلی کشورهای منطقه دخالت نمی‌کنند و باید کشورهای منطقه اجازه اینگونه دخالت‌ها را ندهند. وی همچنین گفت: من از میهمان‌نوازی ایرانیان نیز تشکر می‌کنم و باید بگویم که ایران قبل از اسلام کشور بزرگی بوده و بعد از اسلام کشور بزرگ‌تری شده است.

دبیر شورای امنیت ملی عربستان، همچنین در مورد اینکه آیا در طول مذاکراتش با لاریجانی در مورد مسائل عراق و لبنان نیز صحبت کرده است؟ گفت: ما در این گفت‌وگوها در مورد مسائلی که منطقه با آن روبرو است صحبت کردیم مانند مساله عراق و لبنان و امیدواریم این مذاکرات در جهت تحقق منافع ملت‌ها و کشورهای منطقه موثر باشد و برای حل مشکلات این منطقه و کشورهای ذکر شده تلاش بیشتری صورت بگیرد.

بندرابن سلطان ادامه داد: ما در مورد مسائل مختلف بحث‌ و گفت‌وگو کردیم و ان‌شاءا... وزرای خارجه دو کشور مباحث و توافقات صورت گرفته را پیگیری می‌کنند. همچنین دبیر شورای امنیت ملی عربستان در پاسخ به سوالی در مورد نظر کشور عربستان در ارتباط با ایران، ‌گفت: در واقع عربستان سعودی به استفاده از فناوری هسته‌ای در جهت صلح‌آمیز تاکید دارد و اگر شما دقت کرده باشید در آخرین اجلاس شورای همکاری خلیج فارس اعضا تصویب کردند در مورد کاربرد این انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای در ارتباط با پزشکی ‌و آموزش بحث و بررسی شود.

وی در ادامه با بیان اینکه استفاده از فناوری هسته‌ای باید با حساب باشد گفت: در استفاده از این فناوری باید مسائل ایمنی در نظر گرفته شود و پیش‌بینی‌های لازم در مورد مشکلات احتمالی آن صورت بگیرد.

بندرابن سلطان همچنین گفت: پرونده هسته‌ای ایران بسیار حساس است و هر چه راجع به آن کمتر صحبت شود کمتر باعث پیچیدگی این مساله می‌شود.»

دبیر شورای امنیت ملی عربستان، اظهار امیدواری کرد که گفت‌وگو بین ایران و طرف‌های دیگر با آرامش ادامه پیدا کند و این مساله از طریق گفت‌وگو حل شود. لاریجانی همچنین بعد از بدرقه رسمی دبیر شورای امنیت ملی عربستان نیز در جمع خبرنگاران حاضر شد و بار دیگر به سوالات مختلف آنها پاسخ گفت. دکتر علی لاریجانی درباره عدم اجازه‌ ایران به ورود ۳۸ بازرسان آژانس انرژی اتمی، گفت: این حق کشورها است که در مورد ورود بازرسان به کشور خود اظهارنظر کنند و جمهوری اسلامی ایران نیز براساس حق خود این اقدام را انجام داده است و مساله چندان جدیدی نیست.

لاریجانی در مورد ملیت این بازرسان اطلاعات چندانی در اختیار خبرنگاران قرار نداد و گفت: این بازرسان در کمیته‌ای که در این سازمان وجود دارد مشخص می‌شوند. وی همچنین در مورد آخرین وضعیت پنج دیپلمات ایرانی ربوده شده در اربیل عراق، گفت: دولت عراق به ما اعلام کرده که تلاش‌هایش در جهت آزادی این افراد ادامه دارد و به ما در این ارتباط قول‌های مساعد داده است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه به نظر می‌رسد دولت عراق در این ارتباط تعلل کرده است، گفت: من چنین قضیه‌ای را قبول ندارم و آقای نوری‌المالکی به جد پیگیر این مساله است و در این ارتباط همانطور که گفتم قول‌های مساعدی به ما داده است. لاریجانی با نکوهش اقدامات آمریکایی‌ها در این ارتباط، گفت: آنها برخلاف حقوق بین‌الملل به کنسولگری ایران که بر طبق قوانین بین‌المللی جزیی از خاک یک کشور حساب می‌شود حمله کرده‌اند و این بیانگر نقض حقوق بین‌الملل توسط این کشور است. نظامیان آنها تعدادی دیپلمات را که دارای مصونیت هستند به گروگان گرفته و به کنسولگری حمله کرده‌اند و این خود نقض کننده استقلال کشور عراق نیز هست با آنکه خود کشور عراق تاکید دارد که این آمریکایی‌ها هر چه زودتر دیپلمات‌های ایرانی را آزاد کنند ولی متاسفانه آمریکایی‌ها تاکنون این اقدام را انجام نداده‌اند.

وی در مورد مباحث مطرح شده در ارتباط با احتمال خطر حمله آمریکایی‌ها به ایران، گفت: این یک نوع جنگ روانی است که ایجاد کرده‌اند و چنین چیزی بعید است. البته نیروهای نظامی جمهور اسلامی ایران آمادگی هرگونه دفاع از کشور را دارند. دبیر شورای عالی امنیت ملی، همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه به نظر می‌رسد کشور عربستان موضع چندان قاطعی در مورد پرونده هسته‌ای ایران ندارد و دبیر شورای امنیت ملی این کشور موضع‌گیری چندان محکمی در ارتباط دفاع از پرونده هسته‌ای ایران نکرد؟ گفت: من صحبت شما را قبول ندارم. شما اگر به صحبت‌های دبیر شورای امنیت ملی عربستان گوش می‌دادید متوجه می‌شدید که وی گفت از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای دفاع کرده و خود کشورهای خلیج فارس نیز به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای علاقه‌مند هستند. لاریجانی همچنین در مورد مساله لبنان با بیان اینکه مساله لبنان مساله بسیار پیچیده‌ای است، افزود: در این مساله باید خواست مردم لبنان در نظر گرفته شود و اجازه نداد که بیگانگان خواست‌شان را به مردم لبنان تحمیل کنند.