با جشنواره فیلم فجر
اسامی داوران مسابقه ایران و بینالملل اعلام شد
نگاه سوم - هفت نفر از هنرمندان و کارشناسان سینمای کشور، فیلمهای بلند ایران حاضر در بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ) را در بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر را داوری میکنند. به گزارش روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، شهریار بحرانی، محمد داوودی، جواد طوسی، عبدالحمید قدیریان، محمدعلی نجفی، علی نصیریان و محمدرضا هنرمند، داوران بخش سودای سیمرغ جشنواره هستند.
شهریار بحرانی فارغالتحصیل رشته نقاشی متحرک از مدرسه سینمای لندن، فعالیت هنری خود را با نوشتن فیلمنامه آغاز کرد. محمد داوودی نیز فارغالتحصیل مدرسه عالی تلویزیونی و سینما و مدرس دورههای فیلمبرداری، عکاسی و فیلمسازی بوده است. وی فیلمبرداری ۹فیلم سینمایی و کارگردانی، فیلمبرداری و تهیهکنندگی شانزده فیلم مستند را در کارنامه خود دارد. جواد طوسی نیز به عنوان منتقد و نویسنده سینمایی، کارش را از سال ۱۳۶۳ آغاز کرده و با رسانههای مختلف همکاری میکند.
عبدالحمید قدیریان نیز دانشآموخته رشته نقاشی از دانشکده هنرهای زیبا، فعالیت سینمایی خود را از سال ۶۵ به عنوان چهرهپرداز آغاز کرد.
علی نصیریان، محمدرضا هنرمند و محمدعلی نجفی نیز از بازیگران و کارگردانان نامدار سینمای ایران هستند.
همچنین داوران بخش «جام جهاننما: مسابقه سینمای بینالملل» بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر نیز مشخص شدند.
به گزارش روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، «ووتر بارندخت»، «توفیق اسماعیلف»، «تسی تسی دانگارمبا»، «بیجایا جنا» و «مجید مجیدی» داوران این بخش هستند.
«ووتر بارندخت» متولد ۱۹۶۵ هلند، تهیهکننده و رییس شرکت تهیه و توزیع فیلم «فورتیسیمو» و از صاحبنظران پیشگام در دنیای سینما است.
وی که در سال ۲۰۰۵ یکی از اعضای هیات داوری جشنواره فیلم برلین بوده، در تولید بیش از ۲۰ فیلم سینمایی شرکت داشته که از مهمترین آنها میتوان به فیلمهای «الهه ۱۹۶۷»، «هیولای مهمانی»، «بوسه خرس»، «هنگام بهار در شهری کوچک» و سه گانه پیتر گرینوی به نام «چمدانهای تالس لوپر» اشاره کرد. بارندخت جدا از فعالیتهایش به عنوان مشاور با بسیاری از جشنوارهها فیلم همکاری کرده است.
پرفسور «توفیق اسماعیلف» متولد ۱۹۳۹ در باکو، دارای مدرک دکترا از موسسه تاریخ سینمای اتحاد جماهیر شوروی، ۲۲ فیلم بلند سینمایی را در پرونده کاری دارد. اسماعیل اوف با فیلم آوازهای ماگومایف مسلمان در سال ۱۹۷۱ جوایزی را از جشنوارههای تهران، پراگ و تاشکند به خود اختصاص داد و این فیلم در ۸۵ کشور جهان به نمایش در آمد.
«تسی تسی دانگارمبا» متولد ۱۹۵۹ زیمبابوه از سال ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۶ در آکادمی سینما و تلویزیون برلین تحصیل کرد.
«دانگارمبا»، دبیر جشنواره فیلم زنان حراره شرکت فیلمسازی نایریا را در کشور زیمبابوه تاسیس کرد که در نگارش و یا کارگردانی تعدادی از فیلمهای بلند سینمای این کشور نقش داشته است، دانگارمبا آثاری چون «نریا» (پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای زیمبابوه)، «زمان بیشتر»، «شعله» و «فرزند همه» را در پرونده کاری دارد.
«بیجایا جنا» متولد ۱۹۵۹ کشور هند، بازیگر پرآوازه این کشور و برنده جایزه ملی برای بهترین بازیگر در سینمای هند است، جنا در فیلمها و مجموعههای تلویزیونی و نمایشهای زیادی بازی کرده که از این میان فیلم «حکیم بابو» جایزه ملی بهترین فیلم اوریا را کسب کرده و در آثار کارگردانان بزرگی از قبیل اسماعیل مرچنت نیز نقش آفرینی کرده است.
مجید مجیدی پس از بازی در بیش از ۱۰ فیلم سینمایی سرانجام به کارگردانی روی آورد و نخستین فیلمش را به نام «بدوک» در سال ۱۳۷۱ ساخت که جایزه اول جشنواره فیلم فجر را نصیب وی کرد.
فیلمهای بعدی مجیدی جوایز متعددی را کسب کردند و وی با فیلم بچههای آسمان نامزد دریافت جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی زبان شد وی فیلمهایی چون رنگ خدا، باران، پدر و بید مجنون را در پرونده کاری دارد.
ارسال نظر