رییسجمهوری امروز با لایحه بودجه به مجلس میرود
دنیای اقتصاد- لایحه بودجه ۸۶ امروز توسط رییسجمهوری در جلسه علنی مجلس ارائه میشود. حمیدرضا حاجیبابایی عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با اعلام این خبر به «ایسنا» گفت: رییسجمهوری امروز با حضور در صحن علنی مجلس گزارشی از وضعیت شاخصها و جهتگیریهای بودجه سال ۸۵ ارائه خواهد داد. به گفته وی آنچه در بودجه ۸۶ دیده میشود، حکایت از کاهش ۵/۱درصدی بودجه عمرانی نسبت به امسال است که مبلغی حدود ۱۷هزار و ۵۰۰میلیارد ریال دارد. به گونهای که بودجه عمرانی ۸۶ از میزان تعیینشده در لایحه دولت در سال ۸۵ کمتر، اما از مصوبه مجلس بیشتر است. لایحه بودجه در شرایطی برای ارائه به مجلس آماده شده است که مجلس و کارشناسان مستقل چند ایراد به آن وارد کردهاند. ایراد اول به تاخیر در ارائه لایحه مربوط میشود. منتقدان دولت میگویند ارائه دیرهنگام لایحه بودجه باعث شده است مجلس فرصت کافی برای بررسی دقیق آن را نداشته باشد و این کمبود وقت شاید باعث شود بررسی لایحه تا سال آینده طول بکشد.ایراد دوم منتقدان به بحث پیشبینی بهای نفت در بودجه است. گرچه هنوز معلوم نیست برآورد دولت از قیمت نفت در سال ۸۶ چیست اما پارهای شنیدهها حاکیست دولت بهای کنونی نفت و یا اندکی کمتر از آن را مبنای محاسبه گرفته و لایحه بودجه را بر مبنای هر بشکه نفت ۴۵ دلار تدوین کرده است. موضوع دیگر که احتمال جنجالبرانگیز خواهد شد سهمیهبندی بنزین است. دولت بنا دارد سال آینده واردات بنزین را قطع و بنزین داخلی را سهمیهبندی کند. اگر این تصمیم اجرایی شود، عرضه بنزین در ایران ناگهان نصف خواهد شد و براساس سهمیهبندی به هر دستگاه خودرو و روزانه بین ۳ تا ۴ لیتر بنزین تعلق میگیرد.
با توجه به اینکه تبصره ۱۳ بودجه سال ۸۵ درباره گسترش شبکه حمل و نقل عمومی هنوز اجرا نشده است، بیم آن میرود که با کاهش عرضه بنزین، حمل و نقل کشور با مشکل روبهرو شود. مجموعه این ملاحظات و مباحث استانی و محلی بودجه ۱۳۸۶، این بودجه را به یکی از حساسترین بودجههای ایران پس از انقلاب تبدیل کرده است.
پیشبینی پرداخت ۸۰۰ میلیارد تومان از بدهی دولت به بانکها
محمد شاهیعربلو، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس به «دنیای اقتصاد» گفت: دولت در تلاش است تا بخشی از بدهی ۳هزار و ۵۰۰میلیارد تومانی خود به بانکها را در سال جدید پرداخت کند و به همین دلیل در بودجه ۸۶ رقم ۸۰۰میلیارد تومان را پیشبینی کرده است. وی همچنین درخصوص کاهش ذخیره قانونی در بانک مرکزی از ۱۷درصد به ۱۲درصد نیز گفت: با کاهش ذخائر بانک مرکزی توانستیم ۵هزار میلیارد تومان از منابع بانکی را افزایش دهیم تا در مقابل تقاضای تولیدکنندگان پاسخگو باشیم. عربلو در خصوص یارانهها نیز گفت: سقف یارانهها در بودجه ۸۶ تا حدودی کنترلشده است.
ارسال نظر