کلیات طرح تجمیع انتخابات دوره هشتم مجلس با دوره دهم ریاست‌جمهوری که در آخرین جلسه علنی مجلس در هفته گذشته به تصویب رسید، واکنش‌های متفاوت نمایندگان را به دنبال داشت، برخی آن را خلاف قانون اساسی و برخی دیگر نیز آن را به لحاظ امتیازاتی که برای آن برمی‌شمارند قابل تحقق و به سود همه می‌دانند. به هر حال در صورت تصویب نهایی این طرح انتخابات دوره هشتم مجلس شورای اسلامی و دوره دهم ریاست‌جمهوری در یک روز برگزار می‌شود. به اعتقاد محمدرضا باهنر تجمیع انتخابات ریاست‌جمهوری دهم با مجلس شورای اسلامی هشتم خلاف قانون اساسی است. نایب رییس مجلس با تاکید بر اینکه ضرورتی برای تجمیع انتخابات ریاست‌جمهوری دهم با مجلس شورای اسلامی هشتم وجود ندارد، به «ایسنا»، گفت: از آنجا که ما به دنبال تجمیع هستیم و انتخابات خبرگان و مجلس شورای اسلامی هم از دوره‌های آتی بر هم منطبق خواهند شد، لذا باید تلاش شود انتخابات شوراها بر ریاست‌جمهوری منطبق شود. جلودارزاده نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به طرح تجمیع انتخابات ریاست‌جمهوری دهم با مجلس هشتم با بیان اینکه اضافه شدن دوره خلاف شرع است، گفت: مردم برای چهار سال به نمایندگان خود رای داده‌اند و افزایش طول دوره شرعا اشکال دارد. نماینده مردم تهران با بیان اینکه به نظر می‌رسد شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام با این طرح تجمیع مخالفند، گفت: با تجمیع انتخابات خبرگان و شوراها مخالف بودم، چون جامعه در حال حاضر آمادگی سیاسی در آن حد ندارد که در مورد همه انتخابات‌ها به طور یکجا تصمیم‌گیری کند. همچنین گرامی‌مقدم عضو فراکسیون اقلیت مجلس گفت: «اساسی‌ترین مشکل امروز مردم ما اختلاف میان مجلس و دولت و عدم انجام وظایف مجلس نسبت به دولت است که بر اثر عدم هم زمان بودن ایجاد ساختارهای دولت و مجلس در هر دوره به وجود آمده است که این مساله آسیب‌های جدی به کشور می‌زند.» وی با اشاره به اولین تجربه تجمیع انتخابات در مجلس هفتم اظهار داشت: «نتایج آن تجمیع نشان داده که هم هزینه‌های انتخاباتی کاهش پیدا کرده و هم مشارکت مردم بیشتر شده است و حتی منجر به فعالیت بیشتر گروه‌های سیاسی شده است.» گرامی‌مقدم با بیان اینکه مجلس هفتم در چندین مرحله پا برروی قانون نهاده است، اظهار داشت: «مجلس در قانون برنامه چهارم، قانون تثبیت قیمت‌ها، استفاده از حساب ذخیره ارزی و برخی مسائل اقتصادی پا برروی قانون نهاده است و به نظر می‌رسد پافشاری بر قانون اساسی در این مساله بیشتر سیاسی باشد.» عضو کمیسیون صنایع و معادن افزود:« در تئوری‌های مدیریتی و ساختارهای سازمان‌ها به دلیل عدم هم‌زمانی در ایجاد ساختارهای سازمانی ناسازگارهایی در این سازمان‌ها نسبت به یکدیگر به وجود می‌آید. در کشور ما نیز به لحاظ همین غیر همزمانی میان ریاست‌جمهوری و مجلس هماهنگی‌ها در تعارض قرار دارد و سند این تعارض میان مجلس و دولت فعلی است که با وجود هم طیف بودن، آنها در تعارض جدی قرار دارند.» فرهنگی نماینده مردم تبریز، تصویب طرح تجمیع انتخابات مجلس هشتم و ریاست‌جمهوری دهم را مخالف سوگند نمایندگان دانست و گفت: این طرح با سه اصل از قانون اساسی به طور واضح و صریح مخالف است. محمدحسین فرهنگی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه از مخالفین سرسخت طرح تجمیع انتخابات مجلس هشتم با ریاست‌جمهوری دهم هستم، گفت: بر اساس متن قانون اساسی سوگند یاد کرده‌ایم از این قانون دفاع کنیم و این طرح با سه اصل از قانون اساسی به طور واضح و صریح مخالف است.

فرهنگی یادآور شد: سعی کردیم در بحث مسکوت ماندن و رای نیاوردن کلیات این طرح نمایندگان را قانع کنیم که این کار ما تا حدودی موثر واقع شد و اگر کلیات این طرح پانزده رای کمتر می‌آورد تصویب نمی‌شد.

نماینده مردم تبریز، ادامه داد: پیشنهاد جایگزینی که در صورت متقاعد نشدن نمایندگان برای سلب فوریت این طرح مطرح خواهیم کرد و تا حدودی قابل قبول‌تر از بقیه پیشنهادها است، این است که انتخابات مجلس با انتخابات دوره یازدهم ریاست‌جمهوری همزمان برگزار شود تا مردم در زمان انتخابات بدانند رای به تغییر می‌دهند. وی همچنین با طرح این سوال که به چه دلیل مجلس طرحی را که به طور صریح خلاف قانون اساسی است مصوب می‌کند، ابراز امیدواری کرد تا نمایندگان مجلس، یا مصوبه را مسکوت بگذارند و یا به نحوی اصلاح‌ کنند که منتفی شود. وی تصریح کرد: افزوده شدن عمر مجلس، مستلزم رفراندوم و نظر مردم است..