روزنامه زمان چاپ آنکارا، از کاهش مجدد صادرات گاز طبیعی ایران به ترکیه طی هفته جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس، این روزنامه در ادامه نوشت، کاهش دمای هوا در مناطق مرزی و بروز مشکلات فنی، مهم‌ترین عوامل کاهش صادرات گاز ایران به ترکیه اعلام شده است .

براساس قرارداد دو کشور، ایران باید روزانه بیش از ۲۷‌میلیون متر مکعب گاز به ترکیه صادر کند که این رقم هفته گذشته به کمتر از ۱۸‌میلیون متر مکعب کاهش یافته است. وزارت انرژی ترکیه نیز ضمن تایید این خبر اعلام کرد، آنکارا مجبور شده است برای جبران کاهش صادرات گاز ایران، بخشی از گاز مورد نیاز خود را از طریق خط لوله بلو استریم خریداری کند.

بانک جهانی:۳ برابر گاز صادراتی به ترکیه، در میادین گازی ایران هدر می‌رود

از سوی دیگر بانک جهانی اعلام کرد: سالانه ۳/۱۳‌میلیارد متر مکعب گاز معادل سه برابر گاز صادراتی ایران به ترکیه در میادین گازی این کشور پرت می‌شود.

بر اساس این گزارش در اثر بی‌توجهی کشورهای دارای ذخایر گازی جهان هر ساله حجم عظیمی از این ماده ارزشمند در میادین گازی به هدر می‌رود.

در بیست کشور مهم گازی جهان هر ساله ۱۰۷‌میلیارد متر مکعب گاز طبیعی در چاه‌های گاز پرت می‌شود. براساس این گزارش نیجریه نخستین کشور دنیا از نظر حجم پرت گاز است. سالانه ۱/۲۴‌میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در این کشور پرت می‌شود. روسیه با ۷/۱۴‌میلیارد متر مکعب و ایران نیز با ۳/۱۳‌میلیارد متر مکعب به ترتیب در جایگاه‌های دوم و سوم از این نظر قرار دارند. میزان پرت گاز در ایران معادل سه برابر گاز صادراتی این کشور به ترکیه است. سالانه ۳۲/۴‌میلیارد مترمکعب گاز طبیعی از ایران به ترکیه صادر می‌شود.

سایر کشورهای جهان از نظر پرت گاز به ترتیب عبارتند از: عراق ۶/۸‌میلیارد مترمکعب، آنگولا ۸/۶، قطر ۵/۴، الجزایر ۳/۴، ونزوئلا ۷/۳، گینه استوایی ۶/۳، اندونزی ۵/۳، آمریکا ۸/۲، قزاقستان ۷/۲، لیبی ۵/۲، آذربایجان ۵/۲، مکزیک ۶/۱، انگلیس ۶/۱، برزیل ۵/۱، گابن ۴/۱، کامرون ۱/۱ و کانادا یک‌میلیارد متر مکعب.