رییس جمهور به مجلس فراخوانده شد
درخواست گزارش عملکرد برنامه چهارم از احمدینژاد
رییس مجلس در نامهای به رییسجمهوری از وی خواست تا در یکی از روزهای ۲۶، ۲۸ و ۲۹ آذرماه جاری برای ارائه گزارش در مورد اقدامات دولت در اجرای برنامه چهارم در مجلس حاضر شود. رییسجمهور به مجلس فراخوانده شد
درخواست گزارش عملکرد برنامه چهارم
آغاز بررسی بودجه ۸۶ در دولت
حجم بودجه ۸۶ تغییر چندانی نسبت به سال جاری ندارد
دنیای اقتصاد - در حالیکه قرار است بررسی کلیات لایحه بودجه سال ۱۳۸۶ از امروز در هیات دولت آغاز شود، منصور برقعی رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی روز گذشته لایحه بودجه ۸۶ را به رییسجمهور تحویل داد.
پس از جمع بندی لایحه متمم بودجه سال ۸۵ به منظور تسریع در تکمیل طرحها و پروژههای نیمهتمام عمران و پرداخت بخش دیگری از دیون سالهای گذشته به کارکنان دستگاهها، هیات وزیران بررسی لایحه بودجه سال آینده را در جلسات صبح و عصر خود، از امروز آغاز میکند. این لایحه پس از جمعبندی در هیات وزیران جهت تصویب نهایی تقدیم مجلس شورای اسلامی میشود.براساس این گزارش رقم بودجه ۸۶ هنوز مشخص نیست اما به گفته برخی منابع آگاه در سازمان مدیریت، رقم لایحه بودجه ۸۶ تفاوت زیادی با بودجه ۱۹۴هزار میلیارد تومانی سال جاری ندارد. همچنین با وجود آنکه پیشنهاد تغییر مبنای ارزی در بودجه ۸۶ از دلار به یورو داده شده است اما از سازمان مدیریت خبر میرسد که آنچه در بودجه سال ۸۶ مبنای محاسبه ارزی قرار گرفته است هنوز دلار است.همچنین قرار است فردا رییس سازمان مدیریت جلسه ویژهای را با نمایندگان دستگاههای اجرایی برگزار کند و طی آن مشکلات هر دستگاه از نظر بودجهای بررسی شود. ضمن آنکه بودجه ۸۶ دستگاههای اجرایی هم در این جلسه مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
رییس مجلس در نامهای به رییسجمهوری از وی خواست تا در یکی از روزهای ۲۶، ۲۸ و ۲۹ آذرماه جاری برای ارائه گزارش در مورد اقدامات دولت در اجرای برنامه چهارم در مجلس حاضر شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، حداد عادل، رییس مجلس شورای اسلامی، در نامهای خطاب به رییسجمهور آورده است: همچنان که اطلاع دارید ماده ۱۵۷ قانون برنامه چهارم اعلام میدارد برای حسن اجرای برنامه چهارم، رییسجمهور گزارش نظارت و ارزیابی پیشرفت هر سال برنامه را تا پایان آذر ماه سال بعد به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
در ادامه این نامه تصریح شده است: از آنجا که مجلس شورای اسلامی فقط روزهای ۲۶، ۲۸ و ۲۹ آذرماه جلسه علنی خواهد داشت، ترتیبی اتخاذ فرمایید که تاریخ حضور جنابعالی در صحن مجلس اعلام و در دستور هفتگی منتهی به پایان آذر ماه گنجانده شود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به نامه حداد عادل به رییسجمهور گفت: قرار است در یکی از روزهای مذکور رییسجمهور برای ارائه گزارش در مورد اقدامات دولت در اجرای برنامه چهارم به مجلس بیاید.
مرتضی تمدن، گزارش برنامه چهارم را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: مجلس احساس میکند که در اجرای برنامه چهارم در مجموعه اقدامات دولت تغییراتی به وجود آمده به عبارت دیگر برنامه یک موضوعی را مطرح کرده و سیاستهای دولت در برخی مواقع با این برنامه متفاوت است و البته دولت در این خصوص دلائلی را برای خود دارد.
وی ادامه داد: براساس ماده ۱۵۷ برنامه چهارم، عملکرد متغیرهای عمده کلان و بخشی مانند تولید، سرمایهگذاری، تجارت خارجی، تراز پرداختیهای دولت، بودجه، بخش پولی و تورم، اشتغال و بیکاری، عملکرد سیاستهای اجرایی و مواد قانونی برنامه باید بررسی و ارزیابی شود.
وی گفت: دولت معتقد به اصلاح قانون برنامه چهارم است، اما فقط مجلس میتواند اصلاح برنامه را انجام دهد. بنابراین، گزارش رییسجمهور برای مجلس بسیار مهم است، زیرا بر اساس آن مشخص خواهد شد که دولت در اجرای سیاستهای خود با چه مشکلاتی در برنامه چهارم مواجه است و در اجرای کدام بخش از برنامه چهارم با مشکل روبهرو است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تاکید بر اینکه اگر دولت در اجرای سیاستهای خود در برخی موارد با برنامه چهارم به مشکلاتی برخورد میکند، رییسجمهور این مشکلات را برای مجلس مطرح کند، افزود: اگر قانون برنامه چهارم نیاز به اصلاح دارد، مجلس به دولت برای اصلاح آن کمک خواهد کرد تا هر اقدام و برنامهای که در حال انجام است طبق قانون برنامه چهارم باشد.
به گفته وی، مجلس معتقد است که بخشیهایی از قانون برنامه چهارم به خصوص در ارتباط با اصل ۴۴ قانون اساسی تغییر کند و اگر قرار است سیاستهای اصل ۴۴ عملیاتی و اجرایی شود، باید بخش زیادی از برنامه تغییر کند.
تمدن، با بیان اینکه حدود ۲۰ تا ۲۴ ماده از قانون برنامه چهارم باید تغییر کند تصریح کرد: گرچه ضرورت اصلاح و تغییر قانون برنامه چهارم توسعه احساس میشود، اما باید ضابطهمند و قانونمند باشد. به عبارت دیگر، باید طبق برنامه عمل کرد و نباید از برنامه تخطی کرد.
وی اضافه کرد: اگر بخشی از برنامه نیاز به اصلاح دارد دولت آن را به مجلس اعلام کند تا مجلس نیز اصلاحیهها را در قالب طرح یا لایحه اعمال کند.
برداشت ۱۲میلیارد دلاری دولت از حساب ذخیره ارزی در ۸ ماه نخست سال جاری دولت طی هشت ماهه نخست امسال، معادل دلاری ۱۱۱هزار و ۸۴۶میلیارد ریال برابر ۲/۱۲میلیارد دلار از حساب ذخیره ارزی برداشت کرد که بیش از ۶۰هزار میلیارد ریال آن به اجرای طرحهای عمرانی اختصاص یافته است.
به گزارش خبرگزاری فارس، وجوه حاصل از واگذاری داراهای مالی شامل مبلغ ۱۴میلیارد و ۸/۲۸۶میلیون دلار (برابر با ۱۲۷میلیارد و ۸۶۷میلیون ریال) استفاده از حساب ذخیره ارزی، فروش اوراق مشارکت، وامهای خارجی، فروش سهام شرکتهای دولتی، وصولی بابت وامهای طرحهای عمرانی موضوع ماده ۳۲ قانون برنامه و بودجه کشور، برگشتی از پرداختهای سالهای قبل موضوع مواد ۶۳ و ۶۴ قانون محاسبات عمومی کشور و اصلاحی آن، برگشتی وجوه اداره شده پرداخت شده در سالهای قبل به خزانه و سایر اقلام جزیی دیگر است.
بنابراین گزارش، عملکرد وجوه حاصل از واگذاری داراییهای مالی در هشت ماه سال ۱۳۸۵ مبلغی در حدود ۱۱۶میلیارد و ۵۳۸میلیون ریال بوده است، رقم مذکور در مقایسه با مبلغ پیشبینی شده در قانون بودجه سال ۱۳۸۵ کل کشور در حدود ۱۱۳درصد تحقق یافته است.
مبلغ مذکور در مقایسه با مبلغ وصولی در سال ۱۳۸۴ در حدود ۵/۱۲۵درصد افزایش دارد. مبلغ ۱۱۱هزار و ۸۴۶میلیارد ریال از عملکرد هشت ماهه این بخش از منابع عمومی دولت (معادل ۹۶درصد مبلغ عملکرد این بخش) مربوط به برداشت از حساب ذخیره ارزی در اجرای مقررات قانون بودجه سالجاری و اصلاحیه آن است. بخش زیادی از این رقم مربوط به اجرای طرحهای عمرانی است.
وجوه حاصل از واگذاری داراییهای مالی در هشت ماه سالجاری نسبت به کل دریافتها در حدود ۲/۳۱درصد است. این نسبت در سال قبل در حدود ۱۹درصد بوده است. این نسبت با توجه به ارقام منظور شده در جداول قانون بودجه سال ۱۳۸۵ کل کشور و اصلاحی آن در حدود ۹/۲۷درصد است.
ارسال نظر