علی طجوزی- در حالی که نشست روز سه‌شنبه پاریس در‌خصوص ایران به دلیل اختلاف میان اعضا، بدون حصول نتیجه‌ای قطعی پایان یافت، اما در همین حال رییس‌جمهوری روسیه از ایران خواست تا همکاری فعال و شفافی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته باشد. ولادیمیر پوتین در گفت‌وگو با یک نشریه مکزیکی با اشاره به اینکه روسیه، نگران برنامه هسته‌ای است، گفت: کسی نمی‌تواند منکر پرسش‌های جدی آژانس از ایران شود اما در عین حال ایران برخلاف کره‌شمالی عضو ان‌پی‌تی است و به قوانین آژانس متعهد است همان‌طور که آژانس تاکنون مدرکی دال بر انحراف ایران ارائه نکرده است.

وی اضافه کرد که ایران باید به پرسش‌های باقیمانده آژانس پاسخ بدهد و با این کار در زمینه اعتمادسازی در مورد فعالیت‌های هسته‌ای اقدام کند.

از سوی دیگر دبیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که در اندونزی به سر می‌برد پس از سخنرانی در نیروگاه هسته‌ای این کشور اعلام کرده که تحریم به تنهایی نمی‌تواند راه‌حل مناسبی برای حل مساله هسته‌ای ایران باشد.

وی گفت: مشتاقانه منتظر از سرگیری گفت‌وگوها هستم و همان‌طور که قبلا هم گفتم تحریم‌ها به تنهایی را‌ه‌حلی برای برنامه هسته‌ای ایران نیست.

در همین حال وزیر خارجه فرانسه در گفت‌وگو با رادیو آرتی‌ال فرانسه اعلام کرد که ایران به خاطر اجتناب از توقف برنامه هسته‌ای تحریم خواهد شد و تنها مساله میان اعضا در‌خصوص دامنه تحریم‌ها است.

فیلیپ دوست بلازی اضافه کرد: اینکه ایران تحریم خواهد شد قطعی است. وی که پس از ملاقات با وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با رادیو آرتی‌آل صحبت می‌کرد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ما (فرانسه) برای تحریم عجله داریم؟ گفت: بله‌، عجله داریم و تا مرحله تحریم نیز حاضر هستیم که به پیش برویم. اما وزیر دفاع روسیه در آتن با هشدار نسبت به اعمال تحریم علیه ایران گفت که این کار می‌تواند به مناقشه‌ای بین‌المللی مانند کره شمالی منجر شود.

سرگئی ایوانف افزود: نباید ایران را به‌دلیل غنی‌سازی، تحریم کرد و اگر شورای امنیت قصد انجام چنین کاری را دارد، این تحریم‌ها باید واقع‌بینانه و در محدوده زمانی مشخصی اعمال شود و در غیر این صورت احتمال حل دیپلماتیک مساله از بین خواهد رفت.

سخنگوی وزارت خارجه چین نیز اعلام کرد: اقدامات شورای امنیت سازمان ملل باید از راه‌های دیپلماتیک به حل مساله هسته‌ای ایران کمک کند. کین گانگ، گفت: چین از مذاکرات و روش‌های دیپلماتیک برای حل این مساله حمایت می‌کند و همه کشورهای مذکور باید زمان و فرصت بیشتری برای تلاش دیپلماتیک در نظر بگیرند.

شورای امنیت سازمان ملل در اواخر ماه ژوئیه قطعنامه‌ای تصویب کرد و از ایران خواست همه فعالیت‌های غنی‌سازی و بازفرآوری و نیز تحقیقات و توسعه‌های خود در این مورد را تا ۳۱ اوت متوقف کند. ۱+۵ روز سه‌شنبه در وزارت خارجه فرانسه نشستی داشتند تا درباره تحریم‌ها علیه ایران به توافق برسند.