رییس قوهقضائیه:
فضای اقتصادی کشور رانتی شده است
در حیطه مسائل اقتصادی بدون کار کارشناسی و تنها به دلیل کسب محبوبیت و یا دستیابی به موفقیت سیاسی نمیتوان شعار داد. دنیای اقتصاد- رییس قوهقضائیه از گروهها و جریانهای سیاسی کشور خواست براساس مبانی علمی به مباحث اقتصادی بپردازند و از سیاسی کردن مسائل اقتصادی به شدت پرهیز کنند.
آیتا... «سیدمحمود هاشمی شاهرودی» روز چهارشنبه در دیدار اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، توجه به مسائل اقتصادی و معیشتی تودههای مردم را با اهمیت دانست و افزود: همه مسوولان از هر جناح سیاسی باید به فکر رفع مسائل اقتصادی و تامین امنیت سرمایهگذاری در کشور باشند.
رییس قوهقضائیه «امنیت سرمایهگذاری اقتصادی» با هدف تامین معیشت مردم را از مباحث راهبردی نظام خواند و گفت: اگر فکر جدی و اساسی برای مسائل اقتصادی نشود، قطعا ملت ما را در آینده مواخذه خواهد کرد. وی با تاکید بر اینکه «قوهقضائیه با ناامنکنندگان فضای اقتصادی کشور قاطعانه برخورد خواهد کرد» افزود: در کنار این کار باید آسیبشناسی جدی نسبت به مسائل مربوط به امنیت اقتصادی صورت گیرد و افراد معتقد به مبانی توسعه اقتصادی کشور تقویت شوند.
آیتا... هاشمی شاهرودی افزود: امروز مسائل اقتصادی جزو لاینفک مسائل علمی است و نباید به هیچوجه مسائل اقتصادی در چنبره مسائل سیاسی گرفتار شود، چرا که ایجاد رفاه و تامیناجتماعی برای همه قشرها از جمله قشرهای ضعیف جامعه در یک نظام اسلامی بر مبنای اصول علمی و اسلامی ضروری است و تحقق عدالت بدون تلاش و کار علمی در این حیطه امکانپذیر نیست.
وی تامیناجتماعی، اشتغال و توجه به حقوق اقتصادی و معیشتی تمام قشرهای جامعه را براساس یک کار علمی ضروری خواند و افزود: در حیطه مسائل اقتصادی، بدون کار کارشناسی و تنها به دلیل کسب محبوبیت و یا دستیابی به موفقیت سیاسی نمیتوان شعار داد، بلکه باید در این کار نظر علما و دانشمندان اقتصادی را ملاک عمل قرار داد.
رییس قوهقضائیه با ابراز تاسف از اینکه بسیاری از سرمایههای داخلی به دلیل نبودن امنیت اقتصادی کافی صرف کارهای واسطهای و دلالی شده است، گفت: متاسفانه فضای اقتصادی کشور «رانتی» شده است و غالبا رقابت اقتصادی را بین اشخاص و نهادهایی به وجود آوردهایم که عملا فضای رقابت آزاد را از بین بردهاند و برخی از مردم کشورمان را مجبور کردهاند در کارهای اقتصادی به سمت کارهای خلاف بروند.
آیتا... هاشمی شاهرودی افزود: متاسفانه بسیاری از مفاسداقتصادی ناشی از فساد سیستمهایی است که نیازمند اصلاح است و برای ایجاد این اصلاح ابتدا باید شناسایی دقیق از آن صورت گیرد و سپس دولت، مجلس و قوهقضائیه همگام، هماهنگ و یکدل نسبت به اصلاح رویهها اقدام کنند.
وی تاکید کرد: ما باید امنیت سرمایهگذاری را در دو بعد ایجاد امنیت برای جذب سرمایههای خارجی و امنیت سرمایهگذاری داخلی مورد توجه قرار دهیم تا از گرایش سرمایههای کشور به سمت دلالی و واسطهگری جلوگیری شود.
وی از برخی اقدامات و مصوبات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز انتقاد کرد و آن را موجب ضربهزدن به تولید و درآمد ملی کشور دانست و گفت: متاسفانه مطابق برخی از این مصوبات، اصل بر این است که هر محمولهای که با هر وسیله نقلیهای وارد میشود قاچاق است و این نگاه، موجب لطمهخوردن به امنیت سرمایهگذاری خواهد شد.
رییس قوهقضائیه توجه به مساله بهرهوری را ضروری خواند و گفت: باید بهرهوری مناسب در کارها ایجاد کرد تا موجب اختلال و اتلاف یارانهها نشود.
آیتا... هاشمی شاهرودی افزود: یک بحث امنیت سرمایهگذاری هم مربوط به مسائل قضائی و حقوقی است و باید برای مدیران کارآمد، امنیت شغلی و قضائی ایجاد کرد تا از مسائلی که به اقتصاد کشور لطمه میزند جلوگیری شود.
اعضای کمیسیون انرژی مجلس در ابتدای این دیدار بر آمادگی خود برای همکاری با دستگاه قضائی در زمینههای مربوطه تاکید کردند و ایجاد امنیت اقتصادی و توجه به اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی را ضروری خواندند. اعضای این کمیسیون همچنین حمایت خود را از مواضع رییس قوهقضائیه در زمینه امنیت اقتصادی اعلام کردند.
ارسال نظر