مراسم افتتاح پروژه ITS یا نصب ۸۲ دوربین سرعت‌سنج در اتوبان‌های تهران- قم و کرج و قزوین با صرف ۵/۹میلیارد تومان، روز گذشته با حضور روسای سازمان راهداری و پلیس راهنمایی و رانندگی برگزار شد. به گزارش ایسنا، محمد بخارایی، رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، در مراسم افتتاح پروژه ITS (دوربین‌های سرعت‌سنج) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با آغاز به کار این دوربین‌ها در اتوبان کرج-قزوین و آغاز به کار دوربین‌های آزادراه تهران‌- قم در نیمه آذرماه، پیش‌بینی می‌شود، حجم تصادفات در این دو محور تا ۷۰درصد کاهش یابد.

در این ۲ محور، وسایل نقلیه‌ای که با سرعت بیش از ۱۲۰کیلومتر تردد کنند پلاک آنها ثبت شده و قبض جریمه به در منازل آنها ارسال خواهد شد. وی با بیان این که بیش از ۹۰درصد حمل‌و‌نقل بار و مسافر از طریق جاده انجام می‌شود و ۲۰میلیون مسافر و ۴۲۰میلیون تن بار در سال از جاده‌های کشور عبور می‌کنند، تصریح کرد: تا پایان خردادماه ۸۰۰ دستگاه دوربین سرعت‌سنج در محور‌های شریانی کشور نصب و راه‌اندازی خواهد شد.

سردار محمد رویانیان، رییس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی، نیز در این مراسم یکی از بزرگ‌ترین علل تصادفات جاده‌ای در کشور را سرعت غیرمجاز اعلام کرد و افزود: وضعیت جاده‌های کشور به نحوی شده است که هر روز جاده‌های کشور خطرناک‌تر، آمار تلفات جاده‌ای بیشتر و وسایل نقلیه در این جاده‌ها به سمت مرگ پیش می‌روند. وی از آمار ۳۰هزار کشته و ۳۰۰هزار مجروح در جاده‌های کشور خبر داد و افزود: در سال بیش از هفت‌هزار میلیارد تومان سرمایه در جاده‌های کشور از بین می‌رود و بیش از ۷۰درصد کسانی که در جاده‌ها کشته می‌شوند، سرپرست خانواده هستند که این امر آثار اجتماعی مخربی برای جامعه خواهد داشت.

رویانیان از جایگاه پلیس در کشور به شدت انتقاد کرد و افزود: در تمام دنیا پلیس بیشترین نیرو و توان خود را در جهت مدیریت جاده‌ها به کار می‌بندد، اما متاسفانه در کشور ما به دلیل مجهز نشدن جاده‌ها و پلیس به آخرین دستاورد‌های روز، جاده‌های کشور همانند ۵۰سال گذشته کنترل می‌شود و به دلیل نبود تاسیسات پیشرفته کنترل جاده‌ها، مجبور هستیم هر ساله در ایام گوناگون همانند عید نوروز بیش از ۲۰ تا ۳۰هزار نیروی خود را در جاده‌ها برای کنترل عبور و مرور وسایل نقلیه به کار ببندیم.

رییس پلیس راهور نیروی انتظامی، میزان مرگ‌و‌میر در جاده‌های کشور را فاجعه خواند و افزود: تلفات ۳۰هزار نفری ما در جاده‌ها از تلفات یک سال جنگ بیشتر است و با این اوضاع و افزایش سالانه ۱۷درصد خودرو به ناوگان کشور و مجهز نبودن جاده‌ها برای پذیرش این میزان وسایل نقلیه، پیش‌بینی می‌شود در سال ۸۶ آمار کشته‌شدگان جاده‌ای به بیش از ۳۱هزار نفر برسد.

تا پایان سال آینده پیش‌بینی شده است حدود ۸۰۰ دستگاه دوربین سرعت‌سنج در شریان‌های اصلی کشور نصب شود.